- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
3 nieduże cukinie pokroić w cienkie plasterki
Obsmażyć na oliwie z dodatkiem pokrojonego w plasterki czosnku (1 ząbek), posolić, popieprzyć, zmniejszyć ogień i obsmażać 7 - 8 min.
Wstawić makaron
zrobić pesto z bazylii, pinoli (20 g), parmezanu, sera owczego (pecorino) świeżej mięty, 1 ząbka czosnku i oliwy. Dodać ricottę (200 g). Rozrobić pesto 3 łyżkami wrzącej wody (tej w której gotuje się makaron), wlać na patelnię z cukinią (gaz wyłączony!)
Przepis sugeruje zapieczenie tegoż makaronu w piecu (kilka min. w 220 stopniach)
moim zdaniem można go jeść zaraz po wymieszaniu z sosem
Obsmażyć na oliwie z dodatkiem pokrojonego w plasterki czosnku (1 ząbek), posolić, popieprzyć, zmniejszyć ogień i obsmażać 7 - 8 min.
Wstawić makaron
zrobić pesto z bazylii, pinoli (20 g), parmezanu, sera owczego (pecorino) świeżej mięty, 1 ząbka czosnku i oliwy. Dodać ricottę (200 g). Rozrobić pesto 3 łyżkami wrzącej wody (tej w której gotuje się makaron), wlać na patelnię z cukinią (gaz wyłączony!)
Przepis sugeruje zapieczenie tegoż makaronu w piecu (kilka min. w 220 stopniach)
moim zdaniem można go jeść zaraz po wymieszaniu z sosem