- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113

Jak to na muffiny przystało ,bardzo proste, ale tez inne bo bez proszku do pieczenia, na samych białkach , bez tłuszczu.
Bardzo polecam , warto upiec tym bardziej ,że pracy mało.
Przepis pochodzi z rosyjskiego blogu, który znalazła Joanna i Joanna mi przetłumaczyła ten przepis
Dziękuje Joanno


Mandarynkowe muffiny
Na 8 - 10 sztuk
150 g cukru
60 g mąki
100 g mielonych migdałów
4 białka
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
2 - 3 mandarynki( ja umyte , kroiłam ze skórką)
Ubić lekko białka, dodać pozostałe składniki, wymieszać, rozłożyć do foremek, ozdobić z wierzchu plasterkami mandarynek, piec 10- 15 min. w 230 stopniach.
Joanna mi doradziła tak, żeby ubić najpierw białka , dodać cukier , ubić jak bezę i dopiero dodać resztę składników .
Na drugi raz dodam dodatkowo 1-2 łyżki soku z cytryny
