- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
1/2 kg marchwi
1/2 szkl rodzynek
4 lyzki majonezu - najlepiej z oliwa z oliwek (mozna zrobic jesli nie ma w sklepach albo dac pol na pol oliwy i gestego majo)
5 lyzek soku pomaranczowego
zabek czosnku - najlepiej utarty na paste
1 lyzeczka kuminu
1 lyzeczka papryki
1/8 lyzeczki pieprzu cayenne
4 lyzki natki lub kolendry
Wszystkie przyprawy wymieszac, dodac rodzynki i starta na grubej tarce marchew. Wymieszac.
Na koniec dodac natke i po wymieszaniu odstawic do przegryzienia do lodowki na 2h.
Salatke mozna przegryzac do 2 dni w lodowce.
Doskonala na upaly ze wzgledu na kumin. Bardzo aromatyczna, lekko pikantna, bomba witaminowa.
1/2 szkl rodzynek
4 lyzki majonezu - najlepiej z oliwa z oliwek (mozna zrobic jesli nie ma w sklepach albo dac pol na pol oliwy i gestego majo)
5 lyzek soku pomaranczowego
zabek czosnku - najlepiej utarty na paste
1 lyzeczka kuminu
1 lyzeczka papryki
1/8 lyzeczki pieprzu cayenne
4 lyzki natki lub kolendry
Wszystkie przyprawy wymieszac, dodac rodzynki i starta na grubej tarce marchew. Wymieszac.
Na koniec dodac natke i po wymieszaniu odstawic do przegryzienia do lodowki na 2h.
Salatke mozna przegryzac do 2 dni w lodowce.
Doskonala na upaly ze wzgledu na kumin. Bardzo aromatyczna, lekko pikantna, bomba witaminowa.