MArynowany bakłazan z bazylią

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
BAKŁAŻAN Z BAZYLIĄ
Bakłażana OBRAC pokroić , posolić i odstawić. Jak sie spoci obmyć i osuszyć
Obsmażyć na oliwie, osuszyć na papierze.

cebulę pokroić w plasterki
bazylię (sporo) umyć i osuszyć.
Osączone plastry bakłażana układać ściśle w słoikach na zmianę z cebulą i listkami bazylii.

Zalewa : ocet i woda (szklanka octu i szklanka wody na 1 kg bakłażanów), czubata łyżka soli, szczypta cukry, pieprz, Zagotować ostudzić. Zalać bakłażany

Ja pasteryzowałam. Nie wiem czy słusznie. No i do zalewy dodałam papryczek chilli

ps. jeszcze nie otwierałam, zatem nie wiem jak smakuje
icon_smile.gif

 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Myślę że tak samo można by zrobić cukinię. Bakłażan jest bardzo drogi.
Bahus
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy