- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
BAKŁAŻAN Z BAZYLIĄ
Bakłażana OBRAC pokroić , posolić i odstawić. Jak sie spoci obmyć i osuszyć
Obsmażyć na oliwie, osuszyć na papierze.
cebulę pokroić w plasterki
bazylię (sporo) umyć i osuszyć.
Osączone plastry bakłażana układać ściśle w słoikach na zmianę z cebulą i listkami bazylii.
Zalewa : ocet i woda (szklanka octu i szklanka wody na 1 kg bakłażanów), czubata łyżka soli, szczypta cukry, pieprz, Zagotować ostudzić. Zalać bakłażany
Ja pasteryzowałam. Nie wiem czy słusznie. No i do zalewy dodałam papryczek chilli
ps. jeszcze nie otwierałam, zatem nie wiem jak smakuje
Bakłażana OBRAC pokroić , posolić i odstawić. Jak sie spoci obmyć i osuszyć
Obsmażyć na oliwie, osuszyć na papierze.
cebulę pokroić w plasterki
bazylię (sporo) umyć i osuszyć.
Osączone plastry bakłażana układać ściśle w słoikach na zmianę z cebulą i listkami bazylii.
Zalewa : ocet i woda (szklanka octu i szklanka wody na 1 kg bakłażanów), czubata łyżka soli, szczypta cukry, pieprz, Zagotować ostudzić. Zalać bakłażany
Ja pasteryzowałam. Nie wiem czy słusznie. No i do zalewy dodałam papryczek chilli
ps. jeszcze nie otwierałam, zatem nie wiem jak smakuje

Ostatnią edycję dokonał moderator: