mariola196412
Member
- Wrz 1, 2010
- 95
- 0
- 0
Jo_anna1 @ 20 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1095190Rano skończyłam na chrzest imienniczki, napewno już został zjedzony:Jo-anno piękny ten tort! Mam pytanie jak zrobiłaś tę księgę? Przycinałaś biszkopt czy może masz specjalną formę? I jeszcze jak zrobiłaś te boki żeby przypominały kartki papieru?
illy @ 20 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1095360Jak zrobilas te poszarpane roze?Kiedyś widziałam na you tube jak pewien pan robił róże robiąc wałeczek z masy,potem nożem to tak jakby rozmazywał.Dzisiaj lepiąc z masy pomyślałam,że zrobię podobnie,tylko oprócz tego wałeczka zwiniętego doklejałam płatki,które najpierw palcami formowałam w dość grube płatki a potem ich brzegi rozmazywałam nożemMam nadzieję,że będzie to moje bazgranie zrozumiałe
Przy okazji illy jeszcze raz dziękuję,za przepis na masę,jest świetna dlatego wreszcie jakoś poszło mi lepienie kwiatków![]()
haidi @ 20 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1095375Celine. Tak sobie myślę ,,że ten sposób można by wykorzystać przy robieniu goździków ale czy da się je wykonać bez wykrawaczek![]()
Haidi da się - nasze koleżanki ze wschodu pokazywały jak to się robi - musisz przejrzeć tamte forum.
Dzieki za wyjaśnienie co do koszyczka i za pochwałę torciku![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.