beata34 @ 16 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1242796Joanno masz pozdrowienia od Ani ze Szczecina, to moja kumpelka, opowiadała mi o Waszym szkoleniu u Kandulskiego, zazdroszczę na następne jadę razem z Anka
Jaki ten świat mały, kumpela super
Dziękuję za pozdrowienia. Przez to moje choróbsko zaniedbałam ją troszeczkę, aż mi wstyd
Buziaczki dla Ani![]()
![]()
sionia @ 16 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1242943Gdzie można kupić wykrawaczki muszelek, koników morskich...Nie rozglądałam się za wykrawaczkami w tych kształtach, bo nie chciałam takich płaskich muszelek. Ja mam formy silikonowe, dzieki temu mam trójwymiarowe muszelki:
http://www.tobie.com.pl/m007-p-167.html?cPath=10
A rozgwiazdkę robię sama bez foremki![]()
sionia @ 16 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1242951Joanno, wlasnie o takie silikonowe mi chodziło. Dziekuje, czytasz mi w mysli.
Czy jestes z nich zadowolona? Łatwo z nich sie wyjmuje?Jestem baaardzo zadowolona juz wiele razy je wykorzystałamOstatnio w niedzielę robiłam morski na chrzciny![]()
![]()
Wyrabiam masę cukrową tak żeby dobrze się wypełniło wgłębienie w foremce, wstawiam na jakiś czas do lodówki( można też na chwilkę do zamrażarki) żeby masa stężała i przy wyjmowaniu nie straciła kształtu. Po wyjęciu z lodówki delikatnie z kazdej strony rozchylam foremkę i wyjmuję ukształtowaną masę. Dla mnie super sprawa
sionia @ 16 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1242976Dziękuję bardzo!!!!! I zdrowia życzę. Wiesz, dzięki tobie w zeszłym roku byłam na Expo Sweet. To było dla mnie wielkie przeżycie, tym bardziej, że do tej pory nie zrobiłam ani jednego tortu. Jeszcze raz dziękuję za to wspaniałe doświadczenie.Nie ma za co, przecież po to jesteśmy żeby sobie pomagaćTo może i w tym roku się wybierzesz na targi ???![]()
![]()
Jo_anna1 @ 17 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1243071Nie ma za co, przecież po to jesteśmy żeby sobie pomagaćTo może i w tym roku się wybierzesz na targi ???![]()
Joasiu, a może byś zaczęła blog pisać, robisz takie cuda, myślę, że byłoby duże zainteresowanie, no i wpływy z reklam, tak jak np Dorota, która prowadzi świetny blog moje wypieki- znany pewnie wszystkim uczestniczkom forum, nigdzie w internecie nie znalazłam takiego od a do z kompendium wiedzy o tortach w stylu angielskim, jak ugnieść masę - zdjęcia poszczególnych etapów, pokryć tort, itd. jak robisz tort- te wszystkie piękne figurki i dekoracje![]()
beata34 @ 17 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1243086Joasiu, a może byś zaczęła blog pisać, robisz takie cuda, myślę, że byłoby duże zainteresowanie, no i wpływy z reklam, tak jak np Dorota, która prowadzi świetny blog moje wypieki- znany pewnie wszystkim uczestniczkom forum, nigdzie w internecie nie znalazłam takiego od a do z kompendium wiedzy o tortach w stylu angielskim, jak ugnieść masę - zdjęcia poszczególnych etapów, pokryć tort, itd. jak robisz tort- te wszystkie piękne figurki i dekoracje
Beata podaj link do bloga Doroty bo ja mam jakiś ale nie mam pewności czy o ten chodzi. dzięki!!! a torciska ostatnie cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alipek @ 17 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1243108Beata podaj link do bloga Doroty bo ja mam jakiś ale nie mam pewności czy o ten chodzi. dzięki!!! a torciska ostatnie cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!http://mojewypieki.blox.pl/html
ale tam nie ma zbyt wiele o dekoracji ciast są za to rewelacyjne ciasta, polecam tort bezowy dacquoise, kto spróbuje to przepadł na zawsze, z tego blogu nauczyłam się piec biszkopta, który nie opada i jest bez proszku do pieczenia no i dowiedziałam się o istnieniu cincin
, autorka podaje go jako źródło z którego czerpie inspiracje![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.