Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
Megi428 @ 11 May 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1288517Beata ta druga ale numer a ja myślałam ze to jedna i ta sama pytała
icon_smile.gif


Gośka najpewniejszy wg mnie bedzie krem budyniowy do środka- stabilny i nie płynie tak szybko jak śmietana, jak mały tort to może lodówa turystyczna a jak wiekszy to dobre pudło - na spód wkłady do lodówki turystycznej dobrze zmrozone i powinno sie udać
icon_smile.gif
No cóż 7 dziewcząt z Albatrosa zrobiło swoje:))) Beat było sporo szczególnie popularne imię w latach 70 tych:)))
 

magdziorek 13

Member
Lut 16, 2012
50
0
0
I MAM JESZCZE JEDNO PYTANIE DZIEWCZYNY NA 100 OSÓB JAKI DUŻY MA BYĆ TORT ?CHCĘ ZROBIĆ Z 4 DUŻYCH BLACH PROSTOKĄTNYCH I NIE JESTEM PEWNA CZY STARCZY ,WYRYSOWAŁAM I WYDAJE MI SIĘ ŻE POWINNO STARCZYĆ ALE WY JESTEŚCIE BARDZIEJ ZORIENTOWANE I PROSZĘ ODPOWIEDZCIE CZY MUSI BYĆ WIĘKSZY .TORTY SUPER JAK ZAWSZE
 

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
BeataM @ 11 May 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1288498Hi hi hi. Wygląda na to że dwie Beaty niemalże jednocześnie miały to samo pytanie. Ja do Ciebie mailowałam a beata34 rzuciła je tu na forum ogólnym (i w sumie mądrzej bo więcej osób pozna odpowiedź). Raz jeszcze dzięki za podpowiedzi:)

Dziewczyny piękne torciki:)
POlecam ten krem od ciata cytrynowiec jast na budyniu ale bardzo lekki i pyszny jak sa chętne wkleję przepis mój tort z monsterka jechał 100km i dotrwal ae zapoakowalm go bratu w prowizoryczna lodówke czyli tort w dopasowanym kartonie i ten karton w wiekszy a między kartony zamrozone buteli po mineralce z wodą chłodno i spokojnie można jechac :D
 

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
Świetny tort na chrzest
icon_smile.gif
.
Moje babeczki.
Czekoladowe z porzeczką , owsiane i jogurtowe.
 

Załączniki

  • P5110143m.JPG
    P5110143m.JPG
    43 KB · Wyświetleń: 0
  • P5110145m.JPG
    P5110145m.JPG
    36.4 KB · Wyświetleń: 0
  • P5110147m.JPG
    P5110147m.JPG
    32.3 KB · Wyświetleń: 0
  • P5110153m.JPG
    P5110153m.JPG
    32.4 KB · Wyświetleń: 0
  • P5110156m.JPG
    P5110156m.JPG
    32.5 KB · Wyświetleń: 0

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
Ja wiozlam wczoraj tort ponad 200 km, przy temperaturze na zewnątrz ok. 30 stopni, był przełożony masą z bitej smietany (zawsze dodaję trochę żelatyny) w samochodzie z klimatyzacją dojechał w samym kartonie i nic mu nie było:)Ważne, żeby go nie podawać od razu a schłodzić z godzinkę w lodówce.
 

vikisvp

Member
Sty 11, 2012
29
0
0
Mam pytanie do dziewczyn robiących z kupnej masy. Do tej pory robiłam z masy zagniecionej w domu, ale znalazłam gotowca Pettinice w cene samoróbki, więc kupiłam, bo po co sie męczyć. Jutro będę robila z niej tort i 5 kg nie zużyję i mam pytanie jak przechowujecie resztę masy. Tylko w zamknietym kubełku? Czy owijacie tak jak samoróbkę w folię?
A to moje ostatnie torty i babeczki.
DSC07171.JPG
DSC07151.JPG
DSC07008.JPG
P1270410.JPG
DSC07143.JPG
 

Załączniki

  • DSC07171.JPG
    DSC07171.JPG
    112 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC07151.JPG
    DSC07151.JPG
    79.3 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC07008.JPG
    DSC07008.JPG
    120.2 KB · Wyświetleń: 0
  • P1270410.JPG
    P1270410.JPG
    143.6 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC07143.JPG
    DSC07143.JPG
    116.7 KB · Wyświetleń: 0

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
ja kupuję masę i ta jest pakowana i w folię, i w plastikowy pojemnik... i zawsze szczelnie owijam ją w folię!
używam "windsora"...

czarnowodzianko, piękny misiowy torcik na chrzciny!
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif

obłożenie podkładki idealne!

a ja dziś skromnie...
tym bardziej, że temat już się powtórzył...

pilka.JPG
 

Załączniki

  • pilka.JPG
    pilka.JPG
    62.3 KB · Wyświetleń: 0
Lut 21, 2012
320
0
0
[Malena H dzieki za miłe słowa
icon_smile.gif

ja teraz kupiłam gotowa mase we wiaderku co uzywa Asiula jest rewelacyjna , super sie robi wzorek szczypcami i nie rwie sie ozdoby bede robic z samorobki, teraz ciezki tydzien komunijny, ksiazki do zrobienia 1. na 25 osob nie wiem jaka blache cz dwie 24x28? czy za duze? ma miec 4 kg.
2.15 osob 24x28 blacha starczy?
3. ksiazka 2,2 kg ok
mam tez duza blachę 32x21 pomozcie doradzic albo jak Wy robiłyscie? moze cos podobnego miałyscie?
 

guska26

Member
Kwi 15, 2012
12
0
0
To moje dzisiejsze zmagania, które uwielbiam
12052012192.jpg
12052012198.jpg
 

Załączniki

  • 12052012192.jpg
    12052012192.jpg
    160.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 12052012193.jpg
    12052012193.jpg
    137.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 12052012198.jpg
    12052012198.jpg
    139.5 KB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Asiula co do kielicha to nie masz racji! To przecież miedziany jest i musi tak wyglądać bo jak by był za prosty to nie był by wiarygodny!
wink.gif

 

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dziewczyny torty Super! Mnie tylko intryguje jak robicie te mikroskopijne ozdoby na babeczki? Z formy wyciskacie czy takie małe rączki macie?
Bo moimi łapskami to takich maleństw to nie bardzo ulepić można! Szacun wielki dla Was!
anbetung.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy