malwinnnka @ 10 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1288479Megi, jesteś nieoceniona. Dobry patent z tym rysowaniem porcji na kartce![]()
oj bo sie zawstydzęale powiem ci ze to najlepszy sposób - średnio na jeża wyliczysz porcje - teraz juz wiem jakie blaszki ale z początku miałam tez nie lada problemy bo nie wiedziałam czy starczy czy nie![]()
![]()
Megi428 @ 10 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1288458Dorota dokładnie nie powiem bo nie wazyłam ale ok 1,5-1,7 kg masy samoróbki plus na łączenia pięter więc myśle że spokojnie ok 2 kg masy przygotuj sobie - zawsze lepiej jak zostanie (ozdoby kolejne mozna zrobić) niż jakby miało braknąć(miąłam biszkopty 24/20/16)![]()
Malwinka całkiem fajne torciki![]()
Beata odnosnie księgi wiesz chyba jużtort obkładam cały a potem placek masy cienko wałkowany na brzegach zmaltretowany kulka![]()
![]()
pewnie zapomniałam o czymś napisac ale na szybcika weszłam
Hi hi hi. Wygląda na to że dwie Beaty niemalże jednocześnie miały to samo pytanie. Ja do Ciebie mailowałam a beata34 rzuciła je tu na forum ogólnym (i w sumie mądrzej bo więcej osób pozna odpowiedź). Raz jeszcze dzięki za podpowiedzi
Dziewczyny piękne torciki![]()
Megi428 @ 11 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1288517Beata ta druga ale numer a ja myślałam ze to jedna i ta sama pytała![]()
Gośka najpewniejszy wg mnie bedzie krem budyniowy do środka- stabilny i nie płynie tak szybko jak śmietana, jak mały tort to może lodówa turystyczna a jak wiekszy to dobre pudło - na spód wkłady do lodówki turystycznej dobrze zmrozone i powinno sie udać
Właśnie że mam zamiar zrobić coś większego bo będzie nas ok 20 osób.A gdzie znajdę jakis fajny przepis na taki krem bydyniowy??![]()
Goska8406 @ 11 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1288515Dziewczyny mam problem. 19 maja muszę dowieźć tort aż 90km. Boję się że nie dam rady w taki upał. Czy ma któraś z was jakiś pomysł na przewózkę? Może wiecie jak bym go mogła zapakować żeby dotarł na miejsce. A no i może jakiś pomysł na krem jaki mogłabym wpakować w torcika.Czekam na podpowiedzi bo ja jak narazie to kombinuje ale nic mnie nie zadowala.
Może krem budyniowy z galaretką. Dobrze trzyma konsystencje.
Hajastan @ 1 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1284498Cześć jestem tu nowa, odkryłam ten blog jak szukałam dojścia jak gdzie można kupić 1 część "Dekorowanie ciast" wydawnictwa Deagostini. 2 część kupiłam przez przypadek jak robiłam zakupy w "GROSZKU". Jestem amatorką, ale to moja nowa pasja - zdobienie tortów.A ja zamówiłam sobie prenumeratę i dostałam wraz z 4 numerami wiadomość, że wstrzymuija narazie publikacje tego tytułu.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.