Jo_anna1 @ 30 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1310162Śmietana +mascarpone=niebezpieczeństwo "spłynięcia" masy, chyba, że obłożysz masą tuż przed podaniem, w przeciwnym razie musisz choć cieniutka warstwę maslanej połozyć.
dziewczyny torty supertak patrzę "Monsterowo" nam się zrobiło dzisiaj![]()
![]()
Własnie zamknęłam tydzień, jeszcze tylko: ogarnąć kuchnię, rozwiesić pranie, szybki prysznic i do łóżeczka bo na 6-tą do pracy![]()
Kiedy ja się wyśpię
Joanno!!!! Cuda! Jak powiesz że tą monsterkę ulepiłaś pojadę do ciebie i padnę na kolana!!!!!!
mysz @ 30 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1310188No na raty bo mąż się uparł, że mikser się spali jak tak cały czas na najwyższych obrotach leci.Na drugi raz sama się tym zajmij i nie słuchaj męża bo się nie zna![]()
Na początku ubijam nie na najwyższych obrotach bo śmietanka jest płynna i chlapie. Dopiero jak zaczyna być widać że gęstnieje można obroty zwiększyć - albo tez nie, bo trzeba uważać na moment w którym śmietana zgęstnieje na sztywno - to jest chwila. I wtedy natychmiast kończymy ubijanie bo można przebić śmietanę, albo zrobić z niej masło wtedy - zwłaszcza jak nie była dostatecznie schłodzona.
A masa karpatkowa jest prawie biała - myślę że w tym torcie byłaby ok.
alipek @ 30 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1310184Joanno!!!! Cuda! Jak powiesz że tą monsterkę ulepiłaś pojadę do ciebie i padnę na kolana!!!!!!Ulepiłam własnymi "ręcami" i muszę sie przyznac że sprawiło mi to niezłą frajdę![]()
A przyjechać pewnie, że możesz tylko może tę część wizyty z padnięciem na kolana to wytniemy ze scenariusza![]()
Hi, hi zmykam do pracy
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.