Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
ja trzymam w lodówce a przed ubiciem do zamarażarki, dziś mama ubijała i pytałam ją, ubiła się bez problemu mimo upału
łowicka w żółtym kartonie

Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Jo_anna1 @ 30 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1310162Śmietana +mascarpone=niebezpieczeństwo "spłynięcia" masy, chyba, że obłożysz masą tuż przed podaniem, w przeciwnym razie musisz choć cieniutka warstwę maslanej połozyć.

dziewczyny torty super
daumen.gif
tak patrzę "Monsterowo" nam się zrobiło dzisiaj
icon_mrgreen.gif

Własnie zamknęłam tydzień, jeszcze tylko: ogarnąć kuchnię, rozwiesić pranie, szybki prysznic i do łóżeczka bo na 6-tą do pracy
icon_sad.gif

Kiedy ja się wyśpię
gruebel_2.gif
Joanno!!!! Cuda! Jak powiesz że tą monsterkę ulepiłaś pojadę do ciebie i padnę na kolana!!!!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
mysz @ 30 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1310188No na raty bo mąż się uparł, że mikser się spali jak tak cały czas na najwyższych obrotach leci.
Na drugi raz sama się tym zajmij i nie słuchaj męża bo się nie zna
icon_wink.gif

Na początku ubijam nie na najwyższych obrotach bo śmietanka jest płynna i chlapie. Dopiero jak zaczyna być widać że gęstnieje można obroty zwiększyć - albo tez nie, bo trzeba uważać na moment w którym śmietana zgęstnieje na sztywno - to jest chwila. I wtedy natychmiast kończymy ubijanie bo można przebić śmietanę, albo zrobić z niej masło wtedy - zwłaszcza jak nie była dostatecznie schłodzona.

A masa karpatkowa jest prawie biała - myślę że w tym torcie byłaby ok.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Kurcze Mysz, tak jak pisze Cinka lepiej się zająć samemu takimi rzeczami, smietanę trzeba obserwować jak się ubija. Kiedyś powierzyłam ubijanie mojemu dziecku i masło miałam.
czarnowodzianko super torty a szcególnie kolorowy dzieciowy i złomek
daumen.gif

alipek @ 30 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1310184Joanno!!!! Cuda! Jak powiesz że tą monsterkę ulepiłaś pojadę do ciebie i padnę na kolana!!!!!!
Ulepiłam własnymi "ręcami" i muszę sie przyznac że sprawiło mi to niezłą frajdę
icon_mrgreen.gif

A przyjechać pewnie, że możesz tylko może tę część wizyty z padnięciem na kolana to wytniemy ze scenariusza
icon_smile.gif

Hi, hi zmykam do pracy

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Mysz, nie poddawaj się! Zrobiłaś na prawdę wiele, masz kolorowe biszkopty, śliczne figurki i teraz z byle śmietany to zaprzepaścisz? Rób czym prędzej krem ten o którym piszą dziewczyny, jeszcze zdążysz a zachwyt synusia wynagrodzi Ci potknięcia.
Skoro poradziłaś sobie z trudniejszymi rzeczami to i z tym sobie poradzisz. Powodzenia!

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Mysz z masą budyniową będzie dobrze może nie jest super biała,ale przy takich intensywnych kolorach będzie wyglądać na biała. Szkoda żeby takie biszkopciki prosto z serca się zmarnowały!
bussi.gif
daumen.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
mysz, nie odpuszczaj, ja Ci bardzo kibicuję. I zrób szybko ten krem karpatkowy, jak radzą dziewczyny, któż to zauważy, że on nie będzie śnieżnobiały.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy