Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
gegrozo - roze sa piekne!

veronaa09 kolory sliczne i bardzo intensywne, pomysly na torty ciekawe. Dobrze jest mase walkowac cieniej dla literek ale grubiej aby oblozyc tort. Wtedy rowniej sie uklada. Co do kokardy - dobrze jest wczesniej osobne elementy i pozwolic im zaschnac - po zlaczeniu beda tworzyly ladna bombke
icon_biggrin.gif
a ten ostatni tort..ekhmm...moze warto zaslonic pewne elementy bo wiesz...moga tu zagladac tez osoby ponizej 18 roku zycia
icon_biggrin.gif

sylko wyszlo bardzo ciekawie. Jaka technika robilas sloneczniki? podobaja mi sie polaczenia draperii z royal icingiem
icon_biggrin.gif
musze kiedys zrobic taka technika tort
icon_biggrin.gif
jak kilogramowo i na ile porcji wyszedl Ci tort?
icon_biggrin.gif

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
lambethka @ 10 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1341861gegrozo - roze sa piekne!

veronaa09 kolory sliczne i bardzo intensywne, pomysly na torty ciekawe. Dobrze jest mase walkowac cieniej dla literek ale grubiej aby oblozyc tort. Wtedy rowniej sie uklada. Co do kokardy - dobrze jest wczesniej osobne elementy i pozwolic im zaschnac - po zlaczeniu beda tworzyly ladna bombke
icon_biggrin.gif
a ten ostatni tort..ekhmm...moze warto zaslonic pewne elementy bo wiesz...moga tu zagladac tez osoby ponizej 18 roku zycia
icon_biggrin.gif

sylko wyszlo bardzo ciekawie. Jaka technika robilas sloneczniki? podobaja mi sie polaczenia draperii z royal icingiem
icon_biggrin.gif
musze kiedys zrobic taka technika tort
icon_biggrin.gif
jak kilogramowo i na ile porcji wyszedl Ci tort?
icon_biggrin.gif
Dziękuję
anbetung.gif
bo dzięki Twoim podpowiedzią zaczęłam wertować w domu , bo przypomniało mi się że mam takie formy silikonowe do babeczek właśnie z wzorem słoneczników. I tak właśnie zrobiłam słoneczniki, formę wysypałam mąką ziemniaczaną i wciskałam masę cukrową o grubości około cm.

Załączniki

• 100_8442.JPG
    100_8442.JPG
    269.9 KB · Wyświetleń: 0

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
to sie bardzo ciesze. Spryciula z Ciebie z tymi slonecznikami
icon_biggrin.gif

a torty fajskie - maly glod jest fantastyczny!

wiecie..chyba pojde upiec sobie tort
icon_biggrin.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
lambethka @ 11 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1342034wiecie..chyba pojde upiec sobie tort
icon_biggrin.gif
oj ja chyba też po tych wszystkich torcichach, jakie tu pokazujecie dziewczyny!
cudowne, piękne... aż dostałam ślinotoku - a w domu nic oprócz jakichś dietetycznych pseudo słodyczy
cry_1.gif
cry_1.gif
cry_1.gif

...
hmm, i kolejna skucha: nie ma w domu żadnego jajka!!! o zgrozo!!!
więc przed pieczeniem - trzeba się wybrać na małe zakupy...

Malgosicaa

Member
Sty 19, 2009
1
0
0
witam
Do tej pory nie zabierałam głosu, chociaż muszę powiedzieć, że wszystko co wiem na temat tortów jest właśnie od Was
icon_smile.gif

Mam dość prozaiczny problem ale dla mnie znaczący.
żeby masa mi się nie lepiła (kupuję gotową) podsypuję cukrem pudrem i wszystko jest fajnie tylko efekty później są opłakane.
Zobaczcie same.

Mam pytanie co robicie że Wasz lukier sie błyszczy?

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Witaj Malgosico. Efekty nie sa oplakane - sa bardzo ladne. Napisz prosze na jakiej powierzchni rozwalkowujesz mase?
Jesli podsypujesz cukier puder to po oblozeniu tortu mozesz jego nadmiar zebrac pedzlem, a nastepnie posmarowac powierzchnie pedzlem nasaczonym w wodce lub spirytusie.

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Dziewczyny gdzie zamawiacie podkłady pod torty???? Pilne
icon_question.gif
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif

U nas w takim małym sklepiku były,ale sie skończyły i nie wiadomo kiedy będą hmmm

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
tez mam swietna przedstawicielke. A Jo_anno1 - musisz zamawiac caly karton 50 lub 25 sztuk czy mozesz na sztuki brac? Bo ja musze kartonami kupowac.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
lambethka @ 13 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1342570tez mam swietna przedstawicielke. A Jo_anno1 - musisz zamawiac caly karton 50 lub 25 sztuk czy mozesz na sztuki brac? Bo ja musze kartonami kupowac.
Zalezy jaki rodzaj, są pakowane po 10, 20, 25 szt, tylko te cienki sa pakowane po 100 szt sztuk, a że w zasadzie w wiekszości używam 2 rozmiary okrągłych i 2 rozmiary prostokatnych więc mogę sobie spokojnie zamawiać
icon_mrgreen.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
yyyy ja zamawiam okragle zlote, zwane bodajze duplo
gruebel_2.gif

sylko jak znajde fakture to wysle Ci PW.

No a przed chwila skonczylam dekorowac tort. Tematyka ''My little Pony'' - w mojej wersji w kosmosie
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• Vanessamaly.jpg
    Vanessamaly.jpg
    51.5 KB · Wyświetleń: 0
  • ponnymaly.jpg
    ponnymaly.jpg
    47.5 KB · Wyświetleń: 0

Maryna

Moderator
Sty 5, 2006
7,979
0
0
Matko kochana ....
icon_eek.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy