Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Lut 21, 2012
320
0
0
granola @ 7 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1340788torty rewelacja
a malpka niczym George a moze to on?
tak
icon_smile.gif
to Ciekawski George

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
LAMBETHKA dziękuje za instrukcję do słoneczników. Bardzo mi się przyda, bo dziś robię trzy piętrowy ślubny właśnie ze słonecznikami.
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
. A takich wykrawaczek jeszcze nie posiadam ale muszę jak najprędzej zamówić.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
zamow, polecam. Ja kupilam jak musialam zrobic hurtowa ilosc gerberow bo jakos nie usmiechalo mi sie lepienie kazdego platka osobno
icon_biggrin.gif

a ja siedze wlasnie nad skuterem - dzizaz trudne to w pierony

Lut 21, 2012
320
0
0
Morelka @ 7 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1340736Mam do was ogromną prośbę.
Będę dziś wieczorem robić tort Spongebob kanciastoporty
Jaką polecacie masę cukrową?
Może macie jakiś sprawdzony przepis?
Barwniki mam w proszku, czy mam rozrobić je z wodą czy dodać do gotowej masy już wyrobionej ?
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek rady.

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
P1100819.JPG

W tym tygodniu szybciej i mniej, bo jedziemy w końcu na zasłużony urlop
fiesgrins.gif
Taki więc życzę Wam Kochane udanych i pięknych tortów. Naróbcie proszę arcydzieł, żebym miała czym oko nacieszyć i jakoś wdrożyć się w torty po powrocie.
Pozdrawiam cieplutko
wink.gif

Załączniki

• P1100819.JPG
    P1100819.JPG
    209.2 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Witajcie. Chciałam się pochwalić (no, jeśli w ogóle jest czym - w każdym razie ja jestem z siebie dumna, hehehe) moimi tortami. Dawno dawno temu kupiłam gotową masę w tortowni, ale to był niewypał, od zeszłego roku masę robię sama i na różne rodzinne-bliższe-i-dalsze urodzinki bawię się w robienie tortów. Ten ostatni dla syna koleżanki, który jest fanem żużla. Oto one:

img3848rc.jpg

img4105e.jpg

img4397qd.jpg

img4388l.jpg

img4341m.jpg

img4203e.jpg

img4554m.jpg

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Torty super i bardzo super
icon_smile.gif

skoro dzisiaj dzień monster to ja wrzucę samą dekorację bo tort robiła znajoma dla swojej bratanicy czy tam siostrzenicy a ja tylko lepidłem byłam
icon_smile.gif

monster.jpg
Fotograf.jpg
misie.jpg
misie_kola_.jpg

Załączniki

• monster.jpg
    monster.jpg
    64.1 KB · Wyświetleń: 0
  • Fotograf.jpg
    Fotograf.jpg
    55.6 KB · Wyświetleń: 0
  • fotograf_2.jpg
    fotograf_2.jpg
    48.2 KB · Wyświetleń: 0
  • misie.jpg
    misie.jpg
    51.4 KB · Wyświetleń: 0
  • misie_kola_.jpg
    misie_kola_.jpg
    39.4 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
ale wy robicie śliczne torty.... Mam nadzieję, że się kiedyś wprawię w lepieniu figurek. Pokażę jeszcze dwa moje tegoroczne torciki. Na chrzciny mojej córeczki oraz na urodziny chrześniaka z bajki o pingwinku Popolo.
torcikchrzcinyewa.jpg

img4302g.jpg

Na tym drugim brakuje jeszcze białego misia, ale był dokładany na krę w ostatniej chwili. Tort robiłam 30 czerwca (były straszne upały, masa maślana po minucie poza lodówką płynęła) a zawoziłam go do solenizanta domu o 6 rano 1 lipca (był chłodzony całą noc w lodówce i jakoś przetrwał 10-minutową jazdę samochodem).

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Aha, mam pytanie, chciałabym dla synka za miesiąc zrobić tort w kształcie klocków lego - obłożenie masą samego klocka nie jest problemem, mam jednak wątpliwości co do tych okrągłych wypustek na górze - czy to ma być ulepione z masy, czy krążek ciasta też obłożony masą cukrową? Podpowiedzcie.
No i jeszcze pytanie w sprawie wykrawaczek - chciałabym robić więcej kwiatków niż tylko te moje biedne różyczki - jaką foremkę NA PEWNO warto na początek kupić? Słonecznik - gerbery - stokrotki? Sama nie wiem, a nie chcę wydać wielkich pieniędzy, bo tortów aż tak często nie robię, a już na pewno nie zarobkowo.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
elmagra @ 9 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1341374Aha, mam pytanie, chciałabym dla synka za miesiąc zrobić tort w kształcie klocków lego - obłożenie masą samego klocka nie jest problemem, mam jednak wątpliwości co do tych okrągłych wypustek na górze - czy to ma być ulepione z masy, czy krążek ciasta też obłożony masą cukrową? Podpowiedzcie.
No i jeszcze pytanie w sprawie wykrawaczek - chciałabym robić więcej kwiatków niż tylko te moje biedne różyczki - jaką foremkę NA PEWNO warto na początek kupić? Słonecznik - gerbery - stokrotki? Sama nie wiem, a nie chcę wydać wielkich pieniędzy, bo tortów aż tak często nie robię, a już na pewno nie zarobkowo.
Ja robiąc klocek po prostu wycięłam koła z troszkę grubiej rozwałkowanej masy.
Co do wykrawaczek wszystko zalezy od tego jakie masz potrzeby i co chciałabyś robić. Gerberowo-stokrotkowa napewno ci się przyda. Może masz jakieś foremki do ciasteczek zawsze można je wykorzystać i coś wykombibować. ja do wycinania kalii do dziś używam foremki serduszka
icon_mrgreen.gif
Nie mam także foremki do storczyków, też je robię kombinując z foremkami do ciasteczek

gegroza

Member
Sty 2, 2011
39
0
0
Jo_anna1 próbowałam zrobić wózek (na chrzciny) niestety nie bardzo chcą mi się skleić części na co je kleisz.
Wg instruktażowych zdjęć trzeba posmarować alkoholem i tak też zrobiłam, ale jakoś tak trzymało się na słowo honoru,a falbanki to już tragedia ,czy to że masa robiona była tydzień temu ma znaczenie.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy