granola @ 7 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1340788torty rewelacja
a malpka niczym George a moze to on?takto Ciekawski George![]()
Morelka @ 7 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1340736Mam do was ogromną prośbę.
Będę dziś wieczorem robić tort Spongebob kanciastoporty
Jaką polecacie masę cukrową?
Może macie jakiś sprawdzony przepis?
Barwniki mam w proszku, czy mam rozrobić je z wodą czy dodać do gotowej masy już wyrobionej ?
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek rady.i jeszcze jedna stronka
http://www.kuharka.ru/talk/kladovka/kulina...#message_631899
Dorota519 @ 3 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1339019A ja Robiłam ostatnio taki tort z Monster Highgdzie mogę znaleźć taki wzór ?
elmagra @ 9 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1341374Aha, mam pytanie, chciałabym dla synka za miesiąc zrobić tort w kształcie klocków lego - obłożenie masą samego klocka nie jest problemem, mam jednak wątpliwości co do tych okrągłych wypustek na górze - czy to ma być ulepione z masy, czy krążek ciasta też obłożony masą cukrową? Podpowiedzcie.
No i jeszcze pytanie w sprawie wykrawaczek - chciałabym robić więcej kwiatków niż tylko te moje biedne różyczki - jaką foremkę NA PEWNO warto na początek kupić? Słonecznik - gerbery - stokrotki? Sama nie wiem, a nie chcę wydać wielkich pieniędzy, bo tortów aż tak często nie robię, a już na pewno nie zarobkowo.Ja robiąc klocek po prostu wycięłam koła z troszkę grubiej rozwałkowanej masy.
Co do wykrawaczek wszystko zalezy od tego jakie masz potrzeby i co chciałabyś robić. Gerberowo-stokrotkowa napewno ci się przyda. Może masz jakieś foremki do ciasteczek zawsze można je wykorzystać i coś wykombibować. ja do wycinania kalii do dziś używam foremki serduszkaNie mam także foremki do storczyków, też je robię kombinując z foremkami do ciasteczek![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.