Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
rastafa, dopiero teraz zauwazylam twoje "niebieskie dzinsy" - super . Swietny pomysl! a jaka dokladnosc!

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Dziewczyny, mam pytanie, jakie kwiatki pasują do róż na torcie? Mam wycinaczki do stokrotek, ale jakoś nie umiem sobie tego razem wyobrazić. Bo te róże mi takie dość duże wychodzą, a stokrotki małe i raczej płaskie. Koleżanka chce tort z kwiatami na urodziny, a ostatnio robiłam dla jej mamy z samymi różami więc nie chcę się powtarzać. No i ewentualnie jakie wycinaczki kupić, bo jeszcze dziś to mogę zamówić z internetu.

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
elmagra wydaje mi się,że właśnie małe kwiatki równoważą te większe.Kiedyś też robiłam podobne zestawienie ,jakie Ty teraz chcesz zrobić.Oto ten tort...nie jest idealny ten bukiet ale mój pierwszy
rocznica_50.jpg

Załączniki

• rocznica_50.jpg
    rocznica_50.jpg
    99.9 KB · Wyświetleń: 0

rastafa

Member
Lis 4, 2012
92
0
0
dziękuję dziewczyny
bussi.gif
od Was takie słowa, to miód na moje serce
knuddelz.gif

a teraz mam pytanie.....stringi były z masy maślano-budyniowej i dlaczego mi rozpuściły masę cukrową ?

bumelka cudny tort
daumen.gif

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
bumelko, a te kwiatki to przyczepiałaś na drutach? Chciałabym kupić sobie druty i może pręciki. Możecie poradzić jakie? Ktoś już mi tu podpowiadał, żeby druciki były powlekane papierem, tak? A co się dzieje jak ktoś chce zjeść kwiatek a tam drucik i pręcik? To trzeba chyba odłożyć, co? Do tej pory, czemu się strasznie dziwię wszyscy, komu robiłam kwiatowe torty zjadali całość łącznie z kwiatami, dlatego pytam.
icon_smile.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Elmagro ja Ci niestety nie pomogę bo jestem zagorzałą przeciwniczką umieszczania na tortach wszystkiego co nie jadalne
icon_mrgreen.gif

A to mój dzisiejszy eksperyment. chciałam zobaczyć jak będzie wyglądał taki "witrazowy" tort, muszę przyznać, że na "żywo" prezentuje się znacznie ciekawiej
IMG_1712.JPG

Załączniki

• IMG_1712.JPG
    IMG_1712.JPG
    169.4 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Joanno, w sumie to nigdy nie kładłam na tort nic niejadalnego i jak tak pomyślę, to nie jest to coś o czym marzę
icon_smile.gif
ale chciałabym robić coś więcej niż te moje róże na tortach (kilka stron wcześniej był mój tort różany) a jak patrzyłam na inne torty, to tam właśnie były te druciki, na których były umocowane różne kwiatki.

A tak na marginesie, jaką wykrawaczką są robione płatki lilii? A jak bez wykrawaczki, to jak?

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
elmagra kwiatki są na drucikach. Nie są oczywiście jadalne i robię tylko takie ozdoby gdy tort jest dla dorosłych i oczywiście kilka razy podkreślam,że nie jest to jadalne.Jeśli robię tort dla dzieci nigdy nie używam pręcików ,wykałaczek i innych takich.Najlepiej zapytać się czy mogą być na torcie elementy niejadalne.

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Dziewczyny piękne torty!!! Można patrzeć i ppodziwiać
icon_smile.gif

To moje weekndowe okupione nerwami, bo już dawno tak źle mi się tortów nie przekładało
cheers.gif

P1110629.JPG

P1110638.JPG

Załączniki

• P1110629.JPG
    P1110629.JPG
    141.7 KB · Wyświetleń: 0
  • P1110638.JPG
    P1110638.JPG
    147.8 KB · Wyświetleń: 0

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
o matko Vanilka ale produkcja hoho!!!

nie moge się napatrzec na te twoje misie :*

a to moje dwa skromne
miałam ogromny problem z literkami, jakies takie rozlazłe wyszły ehhhhhh
icon_sad.gif
((

Załączniki

• serce.jpg
    serce.jpg
    152 KB · Wyświetleń: 0
  • chrzest.JPG
    chrzest.JPG
    154.2 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Vanilko, znowu moje ukochane misiaki. Mam nadzieję, że mnie choć trochę podobne wyjdą. To już za 2 miesiące...

Podobają mi się też te wyciskane literki. To są jakieś specjalne wyciskaczki do literek, że się od razu taki kwadracik wycina? Muszę sobie wreszcie kupić jakieś literki i teraz nie wiem które - których się częściej używa, tych "wycinanych" standardowych czy takich na kwadracikach...
Torty z kokardami są super.
icon_smile.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
elmagra jeśli chodzi Ci o te literki z imion Fabian i Wiki to są to literki-stempelki z gazetki "Dekoracja ciast" a kształt kwadracików to już samemu trzeba zrobić.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy