devillwoman
Member
- Lis 18, 2010
- 438
- 0
- 0
Robiłam i tak i tak ale dla mnie ze śmietaną jest dużo lepszy i spokojnie możesz go dać tak żeby po przekrojeniu miał jakieś 1,5 cm
Busia @ 16 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1369612Dziękuję za miłe słowa![]()
Ballb, kupione w tortowni, oto link do nich http://www.tortownia.pl/sklep,1532,192,fmm..._drukowane.html
rastafa tak, dokładnie te sameBMW dla tatusia super wygląda, na pewno był pyszny a tata zadowolony![]()
dzięki .... takie fajne "wysokie" te literki Ci wyszły.... musze kupic ten szablon jak tylko będzie dostępny
czarnowodzianka @ 16 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1369635Super dzieła natworzyłyscie dziewczyny, mam pytanie na pietrowy na 53 os slubny czy takie blaszki 28,25,22 lub21 starczy?Ja robiłam ostatnio taki. Piętra były takie 28/22/16. Byl na osiemnastkę taką około 50 osób. Koleżanka mówi, że faktycznie było około 48 osób. Kroiła takie nie za wielkie kawałki bo wiadomo młodzież woli inne "rarytasy" Tortu starczyło na spoko. Z dolnego piiętra zostało jeszcze prawie połowa. tak, że myślę, że ten twój bedzie spoko!!!!
Ballb @ 16 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1369614dzięki .... takie fajne "wysokie" te literki Ci wyszły.... musze kupic ten szablon jak tylko będzie dostępnySpory wybór jest na allegro, np. http://allegro.pl/show_item.php?item=2794734635, tutaj więcej http://allegro.pl/listing.php/search?strin...;category=15974
sionia @ 16 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1369726http://allegro.pl/wykrawaczki-foremki-alfa...2796136928.htmldzieki ....
mam takie http://allegro.pl/alfabet-litery-duze-i-cy...2780283824.html
te z gazetki rowniez mam, ale nie powalaja mnie, ale literki nie wychodza takie wysokie, moze to kwestia masy...
devillwoman @ 16 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1369541U mnie musy owocowe to hit!! Robie bardzo często, zmiksowane owoce mrożone jeszcze bardzo zimne plus troche żelatyny i do lodówki, jak zastygnie ( konsystencja musi być podobna do galaretki) dodaje do tego 2-3 łyżki ubitej śmietany i palce lizaćNigdy nie miałam z nim żadnych problemów najczęściej robie jagodowy i truskawkowy.
devillwomen, a czy możesz mi dokładnie napisać ile dajesz owoców i ile żelatyny jak robisz taki mus? I czy wtedy przekładasz tylko samym musem, czy dajesz też warstwe np śmietany?
ps Twoje torty są boskie!!!!
joanis @ 16 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1369795super dziewczyny najnowsze dziela!!!
Jo-anna rewelacja!!!!! a jak robiaś wannę? to cala jest z masy?Nie mam do wanny toturialu, pooglądałam stronki w necie i zaczęłam eksperyment.
Dwa "blaty" biszkoptowe z dziurą, przełożyłam i obsmarowałam- nie nasączałam, żeby nic się nie zapadło. Po schłodzeniu obłożyłam białą masą , znowu schłodziłam i dopiero wówczas kładłam "kafelki".
rastafa @ 17 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1369847alipek super 'zebrowy' tort![]()
joanis jest jest, ja sama teraz widzę, te 'fale dunaju'ale wtedy to byłam dumna z siebie![]()
koniecznie się pochwal swoim chrzcinowym
Busia o tak, tatuś zaniemówił, bo się nie spodziewał a to jego ukochana marka samochodu
Jo_anna1 świetny pomysł, te detale, brawo
dziewczyny ja mam te same wykrawaczki do literek i jak mam ich użyć to aż mnie trzęsie. Jak wy to robicie ? Mi się strasznie rwą, zostają w środku, ciężko mi jest je stamtąd wydostać !!! Co robię źle ?Wycinaj przez folie , cienko rozwałkuj i daj chwile przeschnac masie ja tak robie,ale nie za długo pozostawiaj by schła
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.