Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Dziewczyny pięknie tworzycie, cudne słodkości
anbetung.gif

asiulla1984, jakie równiutkie, gładkie i dopracowane Twoje dzieła, podziwiam i zazdroszczę
icon_smile.gif

devillwoman, powalił mnie ten Klub przyjaciół Myszki Miki
icon_eek.gif

Vanilka, Twoje słodkie dzieła też podziwiam i nawet z jednego (misiaczki dla Kajtusia) zgapiłam jedną dekorację
icon_smile.gif

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
[quote name='Busia' post='1369595' date='16 Nov 2012, 10:53 ']Najnowszy, na chrzest Henrego, synka koleżanki

cudeńko, a możesz zdradzić co to za szablon do literek (ten na górze)?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

rastafa

Member
Lis 4, 2012
92
0
0
devillwoman cóż tu pisać, dzieła sztuki tworzysz kochana
asiula1984 Twoje torty jak spod igły, strasznie mi się podobają
Busia cudny torcik chrzcinowy, to te butki co robiłaś ostatnio ?

ok, to ja wrzucę mój torcik dla męża od dzieci, małe porady lub sugestie co by można było poprawić jak najbardziej widziane
anbetung.gif

Załączniki

• page.jpg
    page.jpg
    128.1 KB · Wyświetleń: 0

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
Lut 21, 2012
320
0
0
Super dzieła natworzyłyscie dziewczyny, mam pytanie na pietrowy na 53 os slubny czy takie blaszki 28,25,22 lub21 starczy?

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
czarnowodzianka @ 16 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1369635Super dzieła natworzyłyscie dziewczyny, mam pytanie na pietrowy na 53 os slubny czy takie blaszki 28,25,22 lub21 starczy?
Ja robiłam ostatnio taki. Piętra były takie 28/22/16. Byl na osiemnastkę taką około 50 osób. Koleżanka mówi, że faktycznie było około 48 osób. Kroiła takie nie za wielkie kawałki bo wiadomo młodzież woli inne "rarytasy" Tortu starczyło na spoko. Z dolnego piiętra zostało jeszcze prawie połowa. tak, że myślę, że ten twój bedzie spoko!!!!

Załączniki

• IMG_5439.JPG
    IMG_5439.JPG
    237.5 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
jak zwykle super torty
daumen.gif
ilość idzie w parze z jakością
icon_smile.gif

A to na 50 urodziny dla małżonków
IMG_1696.JPG

Załączniki

• IMG_1696.JPG
    IMG_1696.JPG
    157.5 KB · Wyświetleń: 0

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
devillwoman @ 16 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1369541U mnie musy owocowe to hit!! Robie bardzo często, zmiksowane owoce mrożone jeszcze bardzo zimne plus troche żelatyny i do lodówki, jak zastygnie ( konsystencja musi być podobna do galaretki) dodaje do tego 2-3 łyżki ubitej śmietany i palce lizać
lecker.gif
Nigdy nie miałam z nim żadnych problemów najczęściej robie jagodowy i truskawkowy.
devillwomen, a czy możesz mi dokładnie napisać ile dajesz owoców i ile żelatyny jak robisz taki mus? I czy wtedy przekładasz tylko samym musem, czy dajesz też warstwe np śmietany?

ps Twoje torty są boskie!!!!

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
super dziewczyny najnowsze dziela!!!

Jo-anna rewelacja!!!!! a jak robiaś wannę? to cala jest z masy?
Busia piękny chrzcinowy, ja jutr bede robić z bucikami na chrzest.piękne te falbanki
Rastafa BMW jak się patrzypiękny równiutki,nie ma się do czego przyczepić
czarnowodzionka bez problemu pominien wystarczyć

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
joanis @ 16 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1369795super dziewczyny najnowsze dziela!!!

Jo-anna rewelacja!!!!! a jak robiaś wannę? to cala jest z masy?
Nie mam do wanny toturialu, pooglądałam stronki w necie i zaczęłam eksperyment.
Dwa "blaty" biszkoptowe z dziurą, przełożyłam i obsmarowałam- nie nasączałam, żeby nic się nie zapadło. Po schłodzeniu obłożyłam białą masą , znowu schłodziłam i dopiero wówczas kładłam "kafelki".

rastafa

Member
Lis 4, 2012
92
0
0
alipek super 'zebrowy' tort
icon_smile.gif

joanis jest jest, ja sama teraz widzę, te 'fale dunaju'
rofl.gif
ale wtedy to byłam dumna z siebie ;) koniecznie się pochwal swoim chrzcinowym ;)
Busia o tak, tatuś zaniemówił, bo się nie spodziewał a to jego ukochana marka samochodu ;)
Jo_anna1 świetny pomysł, te detale, brawo

dziewczyny ja mam te same wykrawaczki do literek i jak mam ich użyć to aż mnie trzęsie. Jak wy to robicie ? Mi się strasznie rwą, zostają w środku, ciężko mi jest je stamtąd wydostać !!! Co robię źle ?

Lut 21, 2012
320
0
0
rastafa @ 17 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1369847alipek super 'zebrowy' tort
icon_smile.gif

joanis jest jest, ja sama teraz widzę, te 'fale dunaju'
rofl.gif
ale wtedy to byłam dumna z siebie ;) koniecznie się pochwal swoim chrzcinowym ;)
Busia o tak, tatuś zaniemówił, bo się nie spodziewał a to jego ukochana marka samochodu ;)
Jo_anna1 świetny pomysł, te detale, brawo

dziewczyny ja mam te same wykrawaczki do literek i jak mam ich użyć to aż mnie trzęsie. Jak wy to robicie ? Mi się strasznie rwą, zostają w środku, ciężko mi jest je stamtąd wydostać !!! Co robię źle ?
Wycinaj przez folie , cienko rozwałkuj i daj chwile przeschnac masie ja tak robie,ale nie za długo pozostawiaj by schła

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy