Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
Busia tort Tom i Jerry superowy
Vanilko czekam z niecierpliowścią na tutka Misiowego, napisz mi proszę jak olkadasz Myszkę Minnie to osobno boki i górę czy jednym kawalkiem masy wszystko?
asiulla to mialas "dniówkę" hoho jaki to kolor na tych różach i na tym 90-te urodziny? fantastyczne bukiety, piękne, jaka to grubość drucika przy tych kuleczkach?
muszę sobie w końcu druciki kupić i poćwiczyć,

u mnie niestety posucha w robieniu, chociaż bym chciala to nie mam komu
icon_sad.gif
( Jak szukacie klientów czy sami was znajdują ;)?

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Dziewczyny super torty
Busia poradziłaś sobie świetnie
Bina swietnie
Vanilko, Asiulla jak zwykle ...nie wiem co Wam napisać żeby się nie powtarzać w zachwytach, pełna "profeska"
Asiulla ja tez czasami tak się "wymanewruję" i mówię nigdy więcej ale...... mam problem z asertywnością i wymiękam
icon_mrgreen.gif

joanis @ 25 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1373088u mnie niestety posucha w robieniu, chociaż bym chciala to nie mam komu
icon_sad.gif
( Jak szukacie klientów czy sami was znajdują ;)?
Ja to mam dobrze bo tatę mam łasucha i kazdy mój eksperyment wchłonie
rofl.gif
ooo właśnie i ma 6 grudnia urodziny, muszę mu coś fajnego wymysłić
icon_mrgreen.gif

Jeszcze jeden mi się trafił wekendowy
IMG_1744.JPG

Załączniki

• IMG_1744.JPG
    IMG_1744.JPG
    195.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
[quote name='asiulla1984' date='25 Nov 2012, 20:09 ' post='1373059']
moja piątkowa produkcja, jedyne 6 tortów robione od powrotu z pracy o godz. 16:00 do 2:00 w nocy!!! nigdy więcej........

Asiulka, jak robisz takie fajne literki? To jakieś specjalne formy? Wykrajaczki? interesują mnie te oba rodzaje

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
juz wszystko wiem, a tu jakby ktos potrzebowal i sie obudzil jak ja z reka w przyslowiowym nocniku
rofl.gif
:D

CECH RZEMIOSŁ SPOŻYWCZYCH Lechicka 14 tel 22 846 60 72

Merkur 09 Annopol 4A tel 877 20 32

Ambasador 92 Raszyńska 13 tel 22 711 33 33

matko jaki kamien z serca, CECH mam po drodze i na szczescie maja, mam nadzieje ze do 14tej nikt mi nie wykupi
icon_smile.gif

tak to jest jak sie czeka na kase do ostatniej chwili
baa.gif
a potem lipa.....

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
Jo_anna1 @ 25 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1373097Ja to mam dobrze bo tatę mam łasucha i kazdy mój eksperyment wchłonie
rofl.gif
ooo właśnie i ma 6 grudnia urodziny, muszę mu coś fajnego wymysłić
icon_mrgreen.gif
moja córa ma 4-go urodziny :D więc tez będzie okazja

wkleję wam mój ubiegłoroczny, teraz musze wymyślić coś co go przebije najlepiej coś z księzniczkami lub kucykami pony
dump.gif
tylko że ja jestem noga w lepieniu figurek,
dump.gif
dump.gif

Załączniki

• tinker2.jpg
    tinker2.jpg
    370.6 KB · Wyświetleń: 0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
chciałabym zrobić muffinki z dekoracją z masy cukrowej na pasowanie na przedszkolaka do mojej córki.
Tylko jest mały problem- mianowicie:

nigdy nie piekłam muffinów:)
Potrzebuję SPRAWDZONY przepis, ale tak łopatologicznie krok po kroku, plus jak przymocować wykonane ozdoby do muffinów:) Jakiś krem?

Poproszę o wszelkie wskazówki

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
Kochana, to jest Sugarveil. Musialabys kupić masę Sugarveil w proszku i jedną z oferowanych mat do niej. Zarabiasz masę, rozcierasz na macie i ... czekasz min 2 godz. Delikatnie sciagasz i taa daa
icon_wink.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Gdzieś tu był tutorial jak zrobić miśka. Pamiętam że gdzieś to widziałam, ale nie mogę znaleźć
icon_sad.gif
To był misiu co się go nożyczkami ciachało i wychodziło piękne futerko
icon_smile.gif
możecie pomóc?

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
malena h @ 26 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1373334Kochana, to jest Sugarveil. Musialabys kupić masę Sugarveil w proszku i jedną z oferowanych mat do niej. Zarabiasz masę, rozcierasz na macie i ... czekasz min 2 godz. Delikatnie sciagasz i taa daa
icon_wink.gif
bardzo ładne są te koronki, ale w polsce na allegro nie mogę znaleść, a z anglii to przesyłka trochę droga
icon_sad.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ten filmik z instrukcją powala - od dawna zachwycają mnie koronki na tortach - nieustająco nadal
icon_biggrin.gif
to mistrzostwo świata jest, efekt rewelacja
daumen.gif

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
ola_wroclaw @ 25 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1373104Asiulka, jak robisz takie fajne literki? To jakieś specjalne formy? Wykrajaczki? interesują mnie te oba rodzaje
jeśli chodzi o te na cliffordzie to tu kupiłam http://allegro.pl/wycinarki-plastikowe-alf...2784298153.html
a te proste na białym torcie to takie http://allegro.pl/wycinarka-alfabet-litery...2794734635.html

joanis @ 25 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1373088asiulla to mialas "dniówkę" hoho jaki to kolor na tych różach i na tym 90-te urodziny? fantastyczne bukiety, piękne, jaka to grubość drucika przy tych kuleczkach?
muszę sobie w końcu druciki kupić i poćwiczyć,
kolor taki mieszany, bo to był bordowy w proszku i burgund żelowy z wiltona i wyszło co wyszło, te kuleczki sa na drucikach 24 chyba, kurde nie pamiętam, albo 22, na pewno z tych grubszych

SAga

Member
Lis 19, 2012
19
0
0
Hej dziewczyny , śliczne robicie torty - zazdraszczam Wam perfekcji . Zrobiłam na niedzielę "niby tort " i pokryłam go masą z przepisu Dorotaax , masa wyszła fajna i pyszna . Dodałam kwasku cytrynowego i olejku pomarańczowego .... wydaje mi się , jednak że trochę za dużo
wgniotłam cukru (była troszke za sucha ), bo straaaasznie ciężko mi się wałkowało . Ale masę włożyłam na kilka sekund do mikrofali i wałkowanie poszło znacznie lepiej . Placki biszkoptów były prostokątne i na 2 bokach /kantach
masa zaczęła się rozrywać , no ale to b yła tylko próba czy w ogóle sobie poradzę ze zrobieniem masy i pokryciem placka ... myślę następnym razem pójdzie mi lepiej .

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
hej Cinki
icon_smile.gif
wy tu macie taaaakie głowy do pomysłów więc zwracam się z prośbą Sara kończy 6 no a Marcin 13 i są rodzeństwem a ich mama chce jeden tort masakra i katastrofa u mnie no taka różnica wieku ehhh
może wam coś by wpadło do głowy ?

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
subtelna30 @ 28 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1373861hej Cinki
icon_smile.gif
wy tu macie taaaakie głowy do pomysłów więc zwracam się z prośbą Sara kończy 6 no a Marcin 13 i są rodzeństwem a ich mama chce jeden tort masakra i katastrofa u mnie no taka różnica wieku ehhh
może wam coś by wpadło do głowy ?
pierwsze pytanie to: co lubią czym się interesują, ulubieni bohaterowie.
Tak w ciemno to się nie da chyba
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy