Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
subtelna , alipek dziękuję pięknie,a wszystkim tortującym życzę zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i coraz piękniejszych wypieków
herz.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
weihnachten2.gif
Renifer Rudolf grzeje kopyta, Mikołaj w pośpiechu prezenty chwyta. Wszystkie smutki wnet pójdą w kąt – serdecznie życzę wesołych świąt.
weihnachtsbaum.gif

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
tort z mikołajem czadowy
icon_smile.gif

Wesołych świąt! Bez zmartwień,
Z barszczem, z grzybami, z karpiem,
Z gościem, co niesie szczęście!
Czeka nań przecież miejsce.
Wesołych świąt! A w święta,
Niech się snuje kolęda.
I gałązki świerkowe
Niech Wam pachną na zdrowie.
Wesołych świąt! A z Gwiazdką! -
Pod świeczek łuną jasną
Życzcie sobie jak najwięcej
Zwykłego, ludzkiego szczęścia.

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0

a to mój świąteczny wynalazek. Tort z 4 biszkoptów przełożony 1) masą makową, 2)bitą śmietaną z mascarpone 3)galaretką z brzoskwiniami. Pycha, choć wydawało mi się, że połączenie dziwaczne ;)

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
Czesc Dziewczyny,

przepraszam, ze nawet nie zlozylam zyczen przed Swietami, ale mialam urwanie glowy i totalny pomor ... wiec nie wiedzialam w co rece klasc...

Jesli sie nie pogniewacie to przyjmijcie spoznione zyczenia Świateczne
icon_smile.gif
i Noworoczne juz na zaś
icon_smile.gif

Dziewczyny , wiem, ze jest jeszcze troche czasu, ale chcialabym ogarnac temat pt tort koszyk... na dzien babci potrzebuje trzy sztuki wyprodukowac i musze wczesniej rozpracowac ten temat... czy macie jakies instrukcje obslugi do tego wynalazku?

jak sie "wyplata" taki koszyk na ile wczesniej zrobic raczke do niego?

Bede wdzieczna za wszelkie porady

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Hej hej hej:)
Witam się po świątecznym obżarstwie ;)

I oczywiście od razu mam pytanie:
na sobotę robię tort-bukiet na przyjęcie ślubne!!! Ma być około 18-20 osób.
Pomyślałam, że zrobię 2 biszkopty, żeby tort był wyższy, żeby te "łodygi" był wyższe. No zapewne wiecie co mam na myśli. Chcę go ściąć trochę żeby była górka i tak ustawiać kwiaty. Nie chcę używać żadnych drutów, bo będą dzieci.
Klientka wymyśiła bordowe kalie i ecru róże w tym "bukiecie". Sama nie wiem co mi z tego wyjdzie.... ;)
Jedno co wiem, to łodygi będę robić z pomocą pistoletu do masy (dostałam pod choinkę, jupiii).

Tort będzie odebrany w sobotę o 16:00. Kiedy byście dekorowały? W sobotę czy już w piątek?
Ten tort będzie dość wysoki, dlatego nie wiem jak go zapakować? Proszę proszę doradźcie coś! Pudełko do tortu po prostu otwarte czy jak? :/
No i jaką średnicę tego tortu zrobić? Pomyślałam o 25cm.
Myślę, że 22 by wystarczyło, szczególnie że tort będzie wyższy niż zwykle, ale nie wiem czy uda się ciąć takie wąskie kawałki. BARDZO PROSZĘ O PORADE!

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Witam po Świetach
icon_smile.gif

Wczesniej nie było czasu, ale pokaże jeszcze mój świąteczny P1110139__Medium_.JPG

Załączniki

• P1110139__Medium_.JPG
    P1110139__Medium_.JPG
    43.4 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy