Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
ciekawe czy się będzie podobać. Ja mam zawsze stresa, bo widzę u siebie wiele niedociągnięć, ale póki co, odpukać, wszyscy zachwyceni ;)

a tak w ogóle to mam pistolet do masy i powiem Wam- rewelacja
icon_smile.gif
))))

Ostatnią edycję dokonał moderator:

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
napewno się będzie podobać
cvety.gif

ja wlaśnie dostalam zdjęcie od klientki, też jest wiele niedociągnięć szczególnie w napisie, bo wycinalam wg wzoru malym skalpelikiem.

też muszę sobie sprawić jakieś narzędzie do wyciskania i do wycinania

Załączniki

• 538469_486685414703266_1312431820_n.jpg
    538469_486685414703266_1312431820_n.jpg
    51 KB · Wyświetleń: 0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
joanis @ 29 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1383818napewno się będzie podobać
cvety.gif

ja wlaśnie dostalam zdjęcie od klientki, też jest wiele niedociągnięć szczególnie w napisie, bo wycinalam wg wzoru malym skalpelikiem.

też muszę sobie sprawić jakieś narzędzie do wyciskania i do wycinania
jest super:)
Też nie lubię wycinania skalpelem, bo wychodzą nierówności często, ale wiesz joanis- jak dla mnie Twój tort jest naprawdę świetny i dopracowany, więc to jest tak, że my same widzimy te niedoróbki, ale klienci to na pewno nie. Tak mi się wydaje.
Ja pistolet dostałam pod choinkę ;) Generalnie ułatwia pracę, jedyne co mi przeszkadza to to, że jest mały i ma mały "pojemnik" na masę. Dlatego jak ja wyciskałam te niby łodygi (te zielone paski) to musiałam co chwilę ładować masę w pistolet.

Ja teraz czekam na przesyłkę, bo sobie na allegro zrobiłam zakupy różnych gadżecików, głównie do wycinania liter, bo jeszcze się nie dorobiłam ;)

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
Piekne torty nadziergałyście, aż miło popatrzeć. Szkoda, że to dzieła ulegające szybkiej utylizacji
icon_mrgreen.gif

ola_wroclaw @ 29 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1383823(...)
Ja pistolet dostałam pod choinkę ;) Generalnie ułatwia pracę, jedyne co mi przeszkadza to to, że jest mały i ma mały "pojemnik" na masę. Dlatego jak ja wyciskałam te niby łodygi (te zielone paski) to musiałam co chwilę ładować masę w pistolet. (...)
Mogę podpowiedzieć, że zanim dorobiłam się praski do wyciskania masy to łodygi rolowałam małą deseczką do krojenia a później, jak już kupiłam packę to właśnie packą kulałam. Wygodniej packą bo ma uchwyt. Przy dużej ilości wałeczków znakomicie się ta metoda sprawdza.

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
joanis, rolujesz wałeczki łyżką? Jak? nie potrafię sobie tego wyobrazić?
Ja też mam zamiar kupić sobie pistolet, ktoś tu ostatnio podawał link do aukcji.
icon_smile.gif
A literki do wycinania mam, ale póki co średnio jestem zadowolona, bo są na stałe przytwierdzone do tych "linijek" i nie można np zrobić napisu w całości, tylko osobno literki wycinać... szkoda.

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
joanis @ 29 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1383925elmagra taką kulam , tylko muszę bardzo uważać bo może się przerwać

które te wycinarki masz? takie fioletowe czy granatowe? a nie da sięich jakoś polamać?
no tak, teraz już kapuję, a mnie się jakoś wyobraziła łyżka, taka z okrągłą rączką....
dump.gif

Mam takie fioletowe. Nie wiem czy się da połamać, boję się, że by się całe połamały byle jak. A poza tym, nie podoba mi się to, że litery nie mają tych samych rozmiarów, jak w innych wzorach, tzn np T duże jest o wiele większe (wystające końce) niż np P, R, S. No i jak chciałam je wycisnąć na takich kwadracikach to był problem, bo każdy prawie kwadracik musiałby być innego rozmiaru. Ale mam nadzieję, że się jakoś bardziej polubimy (no i jeszcze nimi tak naprawdę nie wycinałam, tyle odciskałam, bo wycinać nie dałam rady).
Byłam właśnie w Biedronce, ale się nie skusiłam na paterę, jakoś szklane się u mnie ostatnio nie trzyma. Zamiast tego kupiłam sobie po 5.99zł dwie silikonowe foremki, jedną z mini-dinozaurami a drugą z ludzikami. ;)

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
marioletta @ 29 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1384027(...) pomysłu na ozdobienie nie mam, klasyczny będzie, powlekany na biało ...i nie wiem co dalej, nie poszaleje bo został mi tylko lukier zielony, różowy, troszke fioletu i barwniki też szczątkowe ... trzeba zrobić zapas ....
Na jaką okoliczność tort?
Kolor zielony na liście, różowy na płatki, fiolet na środki i już jest dekoracja
icon_smile.gif

Możesz wypróbować opisaną wyżej metodę kulania wałeczków i z nich zrobić kompozycję.

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
joanis dzięki za podpowiedź, pobiegłam dzisiaj do Biedronki i kupiłlam sobie tą nie co większą, w rossmanie takie same widziałam po ok. 30 zł, na allegro podobnie kosztują, super
bussi.gif

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0

Bina

Member
Maj 11, 2010
52
0
0
Dawno mnie u was nie bylo,dzisiaj nadrabiam zaleglosci
icon_wink.gif
Powtorze sie po raz ktorys z kolei TORTY PIEKNE
anbetung.gif
Ja nadal ucze sie,czytam i trenuje,wiem ze nie pytam sie was o porady,ale nie widze takiej potrzeby,wpisuje w google i zawsze pojawiaja sie CINKI
cvety.gif
,poza tym korzystam ze stronek ktore podajecie. Zawsze mozna na Was liczyc
daumen.gif
DROGIE CINKI W NADCHODZACYM NOWYM ROKU ZYCZE WAM WIELU KLIENTOW I PIEKNYCH TORTOW,A PRZEDEWSZYSTKIM DUZO MILOSCI I RADOSCI Z ZYCIA
icon_smile.gif
MALO PISZACA BINA
Moja produkcja:
011.JPG , 006.JPG
013.JPG , 006.JPG
006.JPG , 125.JPG

Załączniki

• 006.JPG
    006.JPG
    2.8 MB · Wyświetleń: 0
  • 011.JPG
    011.JPG
    2.5 MB · Wyświetleń: 0
  • 013.JPG
    013.JPG
    2.6 MB · Wyświetleń: 0
  • 006.JPG
    006.JPG
  • 006.JPG
    006.JPG
  • 125.JPG
    125.JPG

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy