Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
sylka66 jaki piękny paw wskoczył ci na torcika
anbetung.gif
jest prześliczny
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
jak ty go zrobiłaś?, był najpierw biały i pomalowałaś go? jak malowałaś na sucho tzn barwnikami w proszku? ma on jakieś wzmocnienia typu patyczki do szaszłyków? o ludzie ale ci pytań zadałam
rofl.gif
sorki
fiesgrins.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Hajastan @ 16 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1401606sylka66 jaki piękny paw wskoczył ci na torcika
anbetung.gif
jest prześliczny
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
jak ty go zrobiłaś?, był najpierw biały i pomalowałaś go? jak malowałaś na sucho tzn barwnikami w proszku? ma on jakieś wzmocnienia typu patyczki do szaszłyków? o ludzie ale ci pytań zadałam
rofl.gif
sorki
fiesgrins.gif
Dziękuje:) robiłam go z masy barwoinej na zielono i dodałam troche niebieskiego potem. Głowa jest tylko przymocowana na pół wykałaczki. I przyklejona oczywiście ;) Malowałam go barwnikiem z wodą. Robiłam pędzelkiem tak żeby wyszły te cieniowania
icon_smile.gif
A tak się bałam tego tortu, a nie było tak cieżko:) Zawsze jest strach przed pracą
icon_smile.gif
. prawda?? Mam nadzieje że rodzice będą zadowoleni. bo nikt nie wiedział jaki tort robię:)

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
Witajcie dziewczyny!
Dawno się nie udzielałam, ale czytam Was prawie codziennie. Zachwycam się każdym wspaniałym torcikiem, jaki zrobicie. Wszystkie są wyjatkowe!!!

U mnie ostatnio wieje nudą w tortowaniu, zamówień brak
cry_1.gif
Nie wiem co się dzieje, ale po nowym roku, chyba u wszystkich z kasą kiepsko
baa.gif
a mieszkam w małej miejscowości, więc wiadomo jak jest...

Wstawiam torcik robiony na szybko, na wyjeździe u moich rodziców.
Taki skromny na dzień Babci i Dziadka:

DSC03781.JPG

I wczorajszy, jak go wczoraj zrobiłam po dłuższej przerwie, to jeszcze bardziej za tortowaniem zatęskniłam:(

DSCF3221.JPG

Oj, też mam kryzys....

Załączniki

• DSC03781.JPG
    DSC03781.JPG
    71.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF3221.JPG
    DSCF3221.JPG
    111.7 KB · Wyświetleń: 0

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
dziewczyny dziekuje za podpowiedzi. jakos boje sie tej smietanki czekoladowej Simony bo mi raz nie wyszla i dlatego myslalam z serkiem bedzie pewniejsze. No nic, sprobuje dzisiaj , zobaczymy czy sie uda.

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Cuda, cuda wyprawiacie
icon_smile.gif

Dziewczyny robiłam masę wg Vanilki, ale nie dodałam kwasku...masa cudna, kolor piękny i to czarny. Kwasek pwoduje, że kolry słabiej się barwią, bez kwasku nie straciła na plastyczności....a robiłam ją 3 dni
icon_smile.gif

MIłego tortowania
icon_smile.gif

asiula a Ty kusisz kolejnymi literkami
icon_smile.gif
już zamówiłam na e-bayu te Twoje duże i ciągle mam niedosyt. Ale basta!!!! Dopóki nie odrobię za sprzęt, który kupiłam nic nie zamawiam!!!!! To już nałóg
icon_smile.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

tasiolek

Member
Lut 27, 2012
6
0
0
cześć:) czy możecie mi podpowiedzieć, dlaczego krem maślany mi się waży? robię go już chyba 4 raz i za każdym wychodzi tak samo: robią się małe grudki i wcale nie chce się robić biały. Używam masła w temperaturze pokojowej, miksuję je i po trochu dodaję cukier. Jestem załamana, pomocy:(

kasiekkasiek

Member
Lut 10, 2013
1
0
0
moje początki z masą

Załączniki

• unic.jpg
    unic.jpg
    150.2 KB · Wyświetleń: 0
  • rose_cake.jpg
    rose_cake.jpg
    347.7 KB · Wyświetleń: 0
  • cage_cake.jpg
    cage_cake.jpg
    359 KB · Wyświetleń: 0
  • bag.jpg
    bag.jpg
    166.7 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
fajna ta torebka, jakbym nie wiedziała, że to tort, bo chyba bym się dała nabrać, że prawdziwa.
icon_smile.gif

Wiecie kobitki, chyba dołączę do tych co mają kryzysowego doła. Nie wiem, może za dużo wymagam, ale przykro jest kiedy po kilku godzinach pracy przy torcie nikt nawet nie powie, że ładny i że im smakuje. Albo to rodzina taka wredna.... Zawieźliśmy mój ostatni otort do cioci na urodziny dziś, to ci co tam byli (jej syn, synowa i wnuczka) to nawet nie spojrzeli na niego jak go kładłam na stole i obie panie zabroniły sobie kłaść kawałek tortu na talerzyk, bo "to tyle słodyczy to za dużo..." po czym po kilkunastu minutach wpierniczały kupne ciacha z kremem i czekoladą. A moja siostra jak przed chwilą zobaczyła zdjęcie to poweidziała "No, nie w moim stylu, ale starszej pani to się może podobać..." To po jakiego... ja się tak wysilam i siedzę nad tymi tortami?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
elmagra @ 16 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1401680fajna ta torebka, jakbym nie wiedziała, że to tort, bo chyba bym się dała nabrać, że prawdziwa.
icon_smile.gif

Wiecie kobitki, chyba dołączę do tych co mają kryzysowego doła. Nie wiem, może za dużo wymagam, ale przykro jest kiedy po kilku godzinach pracy przy torcie nikt nawet nie powie, że ładny i że im smakuje. Albo to rodzina taka wredna.... Zawieźliśmy mój ostatni otort do cioci na urodziny dziś, to ci co tam byli (jej syn, synowa i wnuczka) to nawet nie spojrzeli na niego jak go kładłam na stole i obie panie zabroniły sobie kłaść kawałek tortu na talerzyk, bo "to tyle słodyczy to za dużo..." po czym po kilkunastu minutach wpierniczały kupne ciacha z kremem i czekoladą. A moja siostra jak przed chwilą zobaczyła zdjęcie to poweidziała "No, nie w moim stylu, ale starszej pani to się może podobać..." To po jakiego... ja się tak wysilam i siedzę nad tymi tortami?
Nie przejmuj się. Zrobiłaś śliczny tort i wzór wcale nie dla starszej pani. Staranny i zapewne smaczny. Może to po prostu zazdrość?

kamir

Member
Lut 23, 2012
33
0
0
Dziewczyny wszystkie torciki cudne.
A to moje dzisiejsze:

Załączniki

• Tort_zagroda_ze__winkami.jpg
    Tort_zagroda_ze__winkami.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 0
  • tort_walentynkowy.jpg
    tort_walentynkowy.jpg
    634 KB · Wyświetleń: 0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
elmagra @ 16 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1401680fajna ta torebka, jakbym nie wiedziała, że to tort, bo chyba bym się dała nabrać, że prawdziwa.
icon_smile.gif

nie przejmuj się Elu. Tort był na pewno pyszny i wyglądał cudnie. Jak się komuś nie podoba to trudno, a ja i tak bardziej obstawiam, że się podobał, tylko ludzie są tacy zawistni i wredni, że nie dadzą nikomu satysfakcji. Mnie na szczęście otaczają bardzo mi życzliwi ludzie, przynajmniej jeśli chodzi o torty ;)
A tak swoją drogą... moje nastawienie do życia i ludzi jest aktualnie na takim poziomie, że gdyby taka cioteczka czy inna BABA stanęła dziś na mojej drodze to długo by to zapamiętała...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy