index.php?act=findpost&pid=1402381Wcześniej, przed kupieniem silikonowych, był to z miekkiego włosia. Później, silikonowy a teraz już na wyczucie - łyżką.
Łatwa metoda to polewanie z małej butelki. Przytyka się kciukiem wlot i takim pryskaniem
nasącza
Sposobów jest parę, wypróbuj te, o których napisałam i sama szybko dojdziesz do wniosku który jest najlepszy.
Co do cięcia struną - czasami, kiedy biszkopt jest suchy to trzeba nożem naciąć miejsce styku ze struną, żeby ułatwić nacięcie.Później już idzie dobrze.
Cięcie - ruchy posuwiste: od siebie - do siebie
Druga rękę kładę na górze biszkopta, przytrzymując go.
Przepraszam ze tak męczę temat, ale jeszcze ostatnie pytanie, chyba najważniejsze :
jak sprawdzic czy jest juz wystarczająco wilgotny ??? pewnie na wyczucie, ale jesli tak jak u mnie to wyczucie czasem zawodzi to może jest jakaś organoleptyczna metoda sprawdzenia tego ???
A strunę w takim razie też sobie sprawie przy okazji najblizszych zakupów.
Z opisu wychodzi ze sprawa jest do opanowania, a jak bedzie w praktyce to sie zobaczy