Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
z tymi środkami z UE to chyba tak nie do końca. U mnie, w dln są środki w programie 6.2. tylko dla niepełnosprawnych. Nowa transza z funduszami będzie od 2014, co w praktyce daje około 1,5 roku czekania...

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
h-elen @ 4 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1417518Iva, moja koleżanka okładała masą czekoladową, którą podlinkowałaś. Była zachwycona. Łatwo się okładało i podobno bardzo dobra, nawet do wyjadania z wiaderka
icon_smile.gif
. Minusem jest cena.
anbetung.gif

cena powala
icon_neutral.gif
ale ma być na tort komunijny mojej corki. Będe robić sama, a wiadomo, ma być super, a czasu będzie bardzo malo, bo jeszcze inne ciasta muszę upiec i jeszcze obiecałam udekorować kościół
dump.gif

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
ola_wroclaw @ 5 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1417694z tymi środkami z UE to chyba tak nie do końca. U mnie, w dln są środki w programie 6.2. tylko dla niepełnosprawnych. Nowa transza z funduszami będzie od 2014, co w praktyce daje około 1,5 roku czekania...
Możliwe, ja załapałam się z zarr-u (mieszkam w zachodniopomorskim), na program spółdzielnie dla przedsiębiorczych, u nas ten zarr ciągle coś robi, trzeba szukać w różnych instytucjach, te pieniądze są jakoś tak dziwnie dzielone i ciężko trafić tam gdzie akurat mają

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
Mam pytanie do Asiuli, powiedz mi Asiu, jakiej tortownicy używasz do swoich tortów- chodzi mi o wielkość i torty te najpopularniejsze okrągłe gdzie jako dekorację dajesz przeważnie kwiatki. Wychodzą Ci takie śliczne foremne torciki.

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
beata34 @ 5 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1417714Możliwe, ja załapałam się z zarr-u (mieszkam w zachodniopomorskim), na program spółdzielnie dla przedsiębiorczych, u nas ten zarr ciągle coś robi, trzeba szukać w różnych instytucjach, te pieniądze są jakoś tak dziwnie dzielone i ciężko trafić tam gdzie akurat mają
Zaraz przejrzę DARR ;)))

A powiedz Beatka, czy masz jakieś wykształcenie, doświadczenie, kursy, certyfikaty itd w związku z cukiernictwem??

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Iva @ 5 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1417706
anbetung.gif

cena powala
icon_neutral.gif
ale ma być na tort komunijny mojej corki. Będe robić sama, a wiadomo, ma być super, a czasu będzie bardzo malo, bo jeszcze inne ciasta muszę upiec i jeszcze obiecałam udekorować kościół
dump.gif
Iva to witaj w klubie. ja też dla mojej córeczki w tamtym roku sama robiłam tort, ciasta i projektowałam oraz wykonałam dekorację kościoła! WDzień przed komunią o 11 w nocy skończyłam kościół, wróciłam udekorowałam tort a rano komunia( sama fryzowałam córcię też) Ale warto było i sama jestem z siebie dumna. Jak chcesz moge ci podesłać pomysł na dekorację jaki był u nas. Wszyscy byli zachwyceni

justyna56

Member
Mar 3, 2013
37
0
0
dziewczyny ja znowu do Was z prośbą
wink.gif
: podajcie rozmiar tortownicy kwadratowej na 15 osób, i jeśli możecie to jakiś pomysł na tort z okazji bierzmowania..... nie wiem co sie z tym kojarzy... jakieś gołąbki ?
gruebel_2.gif

justyna56

Member
Mar 3, 2013
37
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
justyna56 @ 5 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1417811dziewczyny ja znowu do Was z prośbą
wink.gif
: podajcie rozmiar tortownicy kwadratowej na 15 osób, i jeśli możecie to jakiś pomysł na tort z okazji bierzmowania..... nie wiem co sie z tym kojarzy... jakieś gołąbki ?
gruebel_2.gif
To taka "klasyka" bierzmowania:
http://www.google.pl/imgres?q=bierzmowanie....80001831054687
Ale przejrzyj jeszcze tutaj może coś Co wpadnie w oko
http://www.google.pl/search?hl=pl&biw=...093&bih=494

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
nie mogę znaleźć tego co Joanna podaje, ale chba wiem o którego dzidziusia chodzi (takiego leżącego?
ja szukam takiego rocznego siedzącego bobasa (do basenu
icon_smile.gif
))))

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
ola_wroclaw @ 5 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1417719Zaraz przejrzę DARR ;)))

A powiedz Beatka, czy masz jakieś wykształcenie, doświadczenie, kursy, certyfikaty itd w związku z cukiernictwem??
Z wykształcenia jestem mgr ekonomii a ostatnio zrobiłam sobie dyplom z bhp;) z cukiernictwem to ma niewiele wspólnego, jak już ruszy moja firma będę chciała podciągnąć się teoretycznie z cukiernictwa. Pieczenie to moja pasja i hobby, wszystkiego tak naprawdę uczę się z netu i cina. Myślę, że dziewczyny z tego forum biją na głowę większość cukierników z papierami. Jak weźmie się jeszcze pod uwagę to czym my dysponujemy a co mają cukiernie, to widać jakie czarodziejki z naszych cinek

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy