beata34 @ 5 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417718Mam pytanie do Asiuli, powiedz mi Asiu, jakiej tortownicy używasz do swoich tortów- chodzi mi o wielkość i torty te najpopularniejsze okrągłe gdzie jako dekorację dajesz przeważnie kwiatki. Wychodzą Ci takie śliczne foremne torciki.na 10 osób robię 22 cm
a na 15 osób - 26 cm
foremne to one chyba są tylko na zdjęciach hehe rzadko kiedy jestem zadowolona
ola_wroclaw @ 5 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417815ja znów z prośbą o tutka![]()
poszukuję tutka na małego chłopca, dzidziusia, coś takiego
Proszę Olu. to chyba ten co pisala Joasia. Może uda się go trochę przerobić na starszego. Smoka w kąt, dłuższe włosy, modniejszy frak i będzie miał rok2
http://www.youtube.com/watch?v=QZkqXVXaYv8...ture=plpp_video
asiulla1984 @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417894a ja dopiero z kuchni wylazłam![]()
na 10 osób robię 22 cm
a na 15 osób - 26 cm
foremne to one chyba są tylko na zdjęciach hehe rzadko kiedy jestem zadowolonaA kwadratowy? na 15 to jaki??![]()
justyna56 @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417899A kwadratowy? na 15 to jaki??
ja to mam marne doświadczenie, ale tak na zdrowy rozsądek (o ile jeszcze mi działa o tej porze) - 20x20 cm daje np 16 porcji 5x5cm. Na moje styknęłoby dla 15 osób...
o.laz @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417903ja to mam marne doświadczenie, ale tak na zdrowy rozsądek (o ile jeszcze mi działa o tej porze) - 20x20 cm daje np 16 porcji 5x5cm. Na moje styknęłoby dla 15 osób...
justyna56 @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417899A kwadratowy? na 15 to jaki??
no nie wiem, ja mam kwadratową 24x24 cm i w takiej bym zrobiła na 15 osób
marioletta @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417920tu jest fajny przelicznik
http://www.ciastkarnia-pawlosiow.pl/wielkosci.htmlwidziałam ten przelicznik nie raz i np. jak dla mnie to są porcje głodowe, które mogą się sprawdzić jedynie na weselach
jak bym komuś zrobiła 20 cm na 16 osób to nikt by u mnie więcej torta nie zamówił...
asiulla1984 @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417894a ja dopiero z kuchni wylazłam![]()
na 10 osób robię 22 cm
a na 15 osób - 26 cm
foremne to one chyba są tylko na zdjęciach hehe rzadko kiedy jestem zadowolonaniezadowolona? robisz piękne torty, eleganckie, kwiaty ładniejsze niż w ogrodzie, mi dużo brakuje do takiej perfekcji a też bym tak chciała
o.laz @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417901o raju, no i zrobiłam to pikowanie, nawet nie było tak źle, oczywiście jak na mnie ;D
ogólnie nie jestem zbyt zadowolona przede wszystkim z proporcji poszczególnych elementów ale z dotychczasowych tortów ten jest najbliższy temu co sobie wymyśliłam. to teraz krytykujcie![]()
[...]Uwaga, krytykuję ... Twoje podejście do dzieła, które zrobiłaś... Ale to większość tortomaniaczek tak ma
Inni sypią komplementami a autorka ma kwaśną minę
...![]()
Piękny tort zrobiłaś, powinnaś być dumna i chwalić się nim na prawo i lewo![]()
o.laz @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417901o raju, no i zrobiłam to pikowanie, nawet nie było tak źle, oczywiście jak na mnie ;D
ogólnie nie jestem zbyt zadowolona przede wszystkim z proporcji poszczególnych elementów ale z dotychczasowych tortów ten jest najbliższy temu co sobie wymyśliłam. to teraz krytykujcie
Oluś...prześlicznyAle rozumniem Twoje krytyczne podejście, tak jak ktoś pisał wcześniej "tortomaniaczki tak mają". A ja chyba dziś to przełamię, bo jestem zadowolona !!!! Oczywiście widzę mankamenty, ale i tak jestem z siebie dumna. Po raz pierwszy udało mi się ładnie obłożyć masą
kolor też ok. (oby tylko smakował). Njabardziej podoba mi się kokardka![]()
![]()
Dziewczyny miłego wiosennego weekendu Wam życzę![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.