czarnowodzianka
Member
- Lut 21, 2012
- 320
- 0
- 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Sylwia1978 @ 14 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1420777śliczne torciki robicie...zastanawiam się ile to czasu trzeba przeznaczyć żeby wychodziły takie cuda jak wy robicie
Duuużo![]()
A to już moje dziecię podczas uroczystego krojenia
Jo_anna1 @ 14 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1420822Duuużo![]()
A to już moje dziecię podczas uroczystego krojeniaWszystkiego najlepszego dla córci![]()
ola_wroclaw @ 14 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1420518dziękuję za tutka.
Poza tym chciałam Wam powiedzieć, że jesteście niesamowite. Po piertwsze robicie takie cuda, że szczena mi opada za każdym razem. Asiulla, Joanna i Vanilka to dla mnie wzory, pewnie niedoścignione nigdy... Niestety.
Dodatkowo jak mam problem to mi zawsze pomożecie, doradzicie, podrzucicie tutka w mig)) Buziaki dla Was i udanej niedzieli!!!!
OLu masz racjęPodpisuję się pod tym obiema rękami!!!!![]()
Cudowne weekendowe produkcje, mistrzowskie![]()
Mój "średnio" udany...nie maiłam pomysłu co tam jeszcze dodać i szczypanki, które robiłam pierwszy raz nie bardzo mi wyszłyale chyba wiem jak jak zrobić następne lepsze![]()
![]()
Jo_anna1 @ 14 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1420822A to już moje dziecię podczas uroczystego krojeniaśliczne to "Twoje dziecie"![]()
Rusalka @ 15 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1421002Witam!
Dziewczyny
Czy na etapie dodawania cukru pudru podgrzewacie tą mase aby cukier się rozpuścił i masa była mardziej gładka..
Czytałam tyle tu waszych rad i nie pamiętam..Zagniotłam. nie podgrzewając..
Ale wyszła taka w konsystencji że się na pewno rwać będzie przy obkładaniu..
Pisałyście że się "przegryzie" jak poleży..
okaże się jutro czy stanie się bardziej plastyczna.
Mam za sobą 1 próbe tortową i tak sie rwała że zygzak był łatami obłożony
A i tak Pani w przedszkolu spytała gdzie kupiłam tort![]()
Teraz będę robić próby bo chce stworzyć tort na urodziny synka i na roczek bliźniaczków
Zreszta w tym roku jest świąt a świąt w rodzinie to zdałoby sie naumieć obkładać i robić idealną mase![]()
Jo_anna1 @ 14 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1420822Duuużo![]()
A to już moje dziecię podczas uroczystego krojeniaże jej ręka nie zadrżała przez "zniszczeniem"....nie macie dziewczyny czasem ukłucia żalu ze wasze dzieła są takie ulotne?
Rusalka ja nie podgrzewam kiedy dodaję cukier
Rusalka @ 15 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1421063Robiłam z pudru z diament
nawet patrzyłam w dłoniach czy miałki i nie było pod palcami grudek czuć..
A teraz taka pianka jest..ale ziarnistarozumiem że Daimant z FOLIOWEJ torebki?
zaczekaj te 12h z przepisu i wtedy, po dokladnym wyrobieniu masy, ocen czy jest ziarnista. jesli tak... coz, moge ci tylko npisac co mi pomoglo. masa zaczela mi wychodzic gdy zaczelam poswiecac 100% uwagi jej przygotowaniu. nie wyjmuje naczyn ze zmywarki, nie wycieram nosow dzieciom, tylko stoje przy niej i mieszam gdy sie podgrzewa, mam wtedy pewność że nie przegrzałam żelatyny - tak przynajmniej interpretuje moje wczesniejsze niepowodzenia![]()
Rusalka @ 15 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1421151no to jutro kupiec albo Deminicznyfoliowy
Zobaczymy czy to prawda..
A na ta mase łasuchy się znajdą..
mój mąż i synek będą mega szczęśliwi
Dobrze że masz takich pożeraczy!!!! U mnie każda nieudana masa lądowała w koszu!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.