Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Hajastan @ 11 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429569ja tez mam te fioletowe i już zaczęłam je lubić tylko jednej litery nie lubie małej "h"
rofl.gif

asiulla właśnie pokończyły mi się barwniki i mam zamiar zrobić zakupy u p. Joasi, no i pomyślałam zeby zakupić jeszcze coś, proszę powiedz mi jakich drucików najczęściej używasz? oraz powiedz jak robisz łodygę do kwiatka to lączyszsz kilka drucików i owijasz je taśmą chodzi mi o taką jak na tortach dla kobiet z twojego blogu np. http://3.bp.blogspot.com/-DasHtozjOn8/ULKF...00/P1070460.JPG (jaki to kolor taśmy), a jakie są drociki na tym torcie http://4.bp.blogspot.com/-rurdJwXCT-o/UJUg...00/P1070318.JPG?
asiulla przy siedmiu tortach wiem,ze nie masz czasu czytać wszystkiego, więc ponawiam pytanie.

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dziewczyny wszystkie torty prześliczne
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Aniu niezły patent z ta butelką, nawet bym na to niewpadła, a ja się zastanawiałam, jak taki kielich zrobić, jak się nie ma odpowiedniego kielicha w domu

asiulla ta Monster Hight to opłatek?

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
Hajastan @ 12 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429806asiulla właśnie pokończyły mi się barwniki i mam zamiar zrobić zakupy u p. Joasi, no i pomyślałam zeby zakupić jeszcze coś, proszę powiedz mi jakich drucików najczęściej używasz? oraz powiedz jak robisz łodygę do kwiatka to lączyszsz kilka drucików i owijasz je taśmą chodzi mi o taką jak na tortach dla kobiet z twojego blogu np. http://3.bp.blogspot.com/-DasHtozjOn8/ULKF...00/P1070460.JPG (jaki to kolor taśmy), a jakie są drociki na tym torcie http://4.bp.blogspot.com/-rurdJwXCT-o/UJUg...00/P1070318.JPG?

asiulla ta Monster Hight to opłatek?
Hajastan przepraszam, że nie odp od razu ale miałam urwanie głowy...
druciki kupuję u Pani asi zielone i białe, rozmiar 24 używam najczęściej ale to różnie zależy co na ten drucik chcę wsadzić, łodygę robię tak, że biorę listek na druciku, okręcam zieloną taśmą florystyczną od góry troszkę i dokładam następny listek na druciku, owijam razem i tak dalej w dół, a tam z nutkami to sa od pani asi takie srebrne druciki, nie pamiętam rozmiaru ale chyba jest tylko jeden

monster high to opłatek, pierwszy raz robiłam tort z opłatkiem i bałam się że mi się na masie pomarszczy, ale tak się nie stało, byłam z siebie bardzo dumna :D smarnełam go od spodu tynkiem, którym smaruję torty i się ładnie do masy przykleił i nawet w lodówce nic się z nim nie stało później
icon_smile.gif

Justee @ 11 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429797Asiulla powiedz mi jak robisz tego rozłożystego kwiata którego masz na tym owalnym torcie komunijnym?czym wykrawasz płatki?i czy te płatki są jednakowej wielkośći czy może od wewnatrz masz wiekszew idąc ku środkowi zmniejszasz obwód?z góry dziękuje za odpowiedz
wink.gif
Justee tego kwiatka zrobiłam z wykrawaczek do róży, wzięłam 3 rozmiary i zaczęłam od największego do najmniejszego, klejąc na wodę a na środek dałam 3 perełki cukrowe, boki płatków przed sklejeniem troszkę kulałam i później kładłam jeden na drugim, nawet nie wyszły takie złe

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
ale piękne torty naprodukowałyście. Aż mi lepiej, że i ja w ten weekend mogę do was dołączyć, choć to tylko 2 torty. No i widzę, że pomysł z kwiatami wypływającymy z kielicha na torcie komunijnym jest popularny (ja tez taki za tydzień robię). Dziś planuję zrobić kielich, niech sobie do piątku schnie.
icon_smile.gif

Asiulla, prawie padłam jak zobaczyłam ten Monster High i sobie pomyślałam, że ty to ręcznie namalowałaś - udusić by cię można za taki talent kobieto...
icon_smile.gif

Mam pytanie dotyczące literek - czy te całkiem proste małe i duże łatwo wam wychodzą z wykrawaczek? Czy to jest ten sam patent co te na fioletowej listewce (które ja mam)? Chcę kupić literki dziś, żeby w piątek przy torcie komunijnym nie zabić nikogo ze złości. Może podpowiecie u kogo? Potrzebuję też wykrawaczki do kwiatków jabłoni, bo mam tylko stokrotki...

Jeszcze jedno pytanie. Czy za tort 3,1kg cały w masie cukrowej cena 120zł to nie jest cena wygórowana? Coś takiego jak mój tort z tego posta: https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1429555

A to mój drugi weekendowy tort dla córki koleżanki w prezencie.

IMG_5160.JPG

Załączniki

• IMG_5160.JPG
    IMG_5160.JPG
    240 KB · Wyświetleń: 0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Hajastan @ 12 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429821Ola super ten wiosenny, tez marzę o aerografie, na komunijnym torciku tez go używałaaś? ile cię wyniósł aerograf z kompresorem?
gruebel_2.gif
Hajastan
na komunijnym torcie też był użyty- przy złoceniu kielicha i hostii oraz perłowym pociągnęłam po kwiatach, czego nie widać akurat na zdjęciu.

Wszystko wyniosło mnie około 500PLN.

wiola1901

Member
Sie 2, 2010
14
0
0
[quote name='gosiakw' date='11 May 2013, 22:19 ' post='1429757']
swojego syna i syna siostry, chciała dwa jednakowe i smakowo i z wyglądu ( to ostatnie niekoniecznie takie samo
rofl.gif
)
gosiak pięne torty!!
ja zrobiłam 2 torty z masy, nie mam robić dla kogo ale bardzo mi się Wasze podobają
chce zrobić na komunie chrzesniaka tort książkę i powiedz mi w jakiej blaszce piekłaś, jaki przepis na biszkopt, na ile przekroiłaś tort jaka masa
icon_smile.gif

wiem że dużo pytań ale pięknie proszę o odpowiedź

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy