Hajastan przepraszam, że nie odp od razu ale miałam urwanie głowy...
druciki kupuję u Pani asi zielone i białe, rozmiar 24 używam najczęściej ale to różnie zależy co na ten drucik chcę wsadzić, łodygę robię tak, że biorę listek na druciku, okręcam zieloną taśmą florystyczną od góry troszkę i dokładam następny listek na druciku, owijam razem i tak dalej w dół, a tam z nutkami to sa od pani asi takie srebrne druciki, nie pamiętam rozmiaru ale chyba jest tylko jeden
monster high to opłatek, pierwszy raz robiłam tort z opłatkiem i bałam się że mi się na masie pomarszczy, ale tak się nie stało, byłam z siebie bardzo dumna

smarnełam go od spodu tynkiem, którym smaruję torty i się ładnie do masy przykleił i nawet w lodówce nic się z nim nie stało później
Justee @ 11 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429797Asiulla powiedz mi jak robisz tego rozłożystego kwiata którego masz na tym owalnym torcie komunijnym?czym wykrawasz płatki?i czy te płatki są jednakowej wielkośći czy może od wewnatrz masz wiekszew idąc ku środkowi zmniejszasz obwód?z góry dziękuje za odpowiedz
Justee tego kwiatka zrobiłam z wykrawaczek do róży, wzięłam 3 rozmiary i zaczęłam od największego do najmniejszego, klejąc na wodę a na środek dałam 3 perełki cukrowe, boki płatków przed sklejeniem troszkę kulałam i później kładłam jeden na drugim, nawet nie wyszły takie złe