Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Witam nowe tortomaniaczki wszystkie torciki piękne
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Pomocy!
Dziewczyny coś nie dobrego mi się dzieje z masą jak po położeniu jest w lodówce to jest ok ale jak nachwilę wyciągnę to zaraz cały tort się poci wiem że jast ciepło ale to nie pierwszy jaki robię i nigdy tak nie było doprowadza mnie do do szału .
Proszę o rady może miałyście podobny problem

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Hajastan @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442669Ola daj znać jakbyś coś wiedziała ile za przesyłkę sobie życzą, oni też mają cienkie podkłady do tortów piętrowych
rofl.gif
za przesyłkę 18,50 kurierem, zresztą tak ma napisane na wszystkich aukcjach.

Jeśli chodzi o cenę cukru to dzięki Jo_annie wynegocjowałam z 4,60 na 4,30 za kg
icon_smile.gif
)) Dzięki kochana!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Ktoś jeszcze będzie zamawiał? Nie wiem czy go namawiać żeby wystawił aukcję za te 4,30...

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
o.laz, wielka jesteś, żeś tak to sprawnie potoczyła! Ja bardzo chętnie zamówię! Obdzwoniłam hurtownie w Gdyni i akurat tego cukru nie mają, więc mi tam wsio ryba, skąd będzie szedł
icon_smile.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
sierotka3m to ty jesteś kochana że ja już nie muszę dzwonić po tutejszych hurtowniach
icon_smile.gif
. chociaż po urodzinach małęgo to chyba przysiądę i gdańskie jeszcze obdzwonię... no ciekawa jestem co to za cudo będzie ten cukier
gruebel_2.gif
...

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
index.php?act=findpost&pid=1442681marioletta piękne torciki i muffinki tez
anbetung.gif
powiedz czy krem budyniowy na mufinkach nie rozpuścił ozdóbek?

dziewczyny jak myślicie czy do takich koronek http://www.pan-centrum.pl/produkt,Foremki_...__,94,4317.html jest potrzebna specjalna masa plastyczna, czy wystarcz jak się kupi taka do ozdób?
nawet nie, tylko dałam troszke więcej niż zazwyczaj masła, jedną zostawiłam w domu po dwóch dniach sprawdziłam pod cwietkami budyń kolory ale nic się nie leje a kwiatek póki nie ruszany jest ok wizualnie ale wiadomo w miejscu gdzie się styka z masą miękki ....

potrzebuje podpowiedzi, będę robiła pierwsza piłke do nogi, tak sobie myślę że z kształtu nie wytnę idealnego nie ma szans ...

czy w takiej misce da rade upiec ?? http://allegro.pl/miska-metalowa-24-cm-i3300831435.html nie wiem czy wielkość będzie ok tak na ok 8 osób... i czy w ogóle taka blaszka się nada ...

i jak podejść do wielkości łatek na piłce (pięciokątne ? ) trochę mi tu za bardzo matematyką zalatuję
icon_neutral.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
o.laz @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442686Ktoś jeszcze będzie zamawiał? Nie wiem czy go namawiać żeby wystawił aukcję za te 4,30...
coś ominęłam
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif

index.php?act=findpost&pid=1442681marioletta piękne torciki i muffinki tez
anbetung.gif
powiedz czy krem budyniowy na mufinkach nie rozpuścił ozdóbek?

dziewczyny jak myślicie czy do takich koronek http://www.pan-centrum.pl/produkt,Foremki_...__,94,4317.html jest potrzebna specjalna masa plastyczna, czy wystarcz jak się kupi taka do ozdób?
gdzieś na innej stronie były podobne koronki i specjalny do nich lukier, jak sobie przypomne to wrzucę

Ostatnią edycję dokonał moderator:

jola33

Member
Cze 12, 2013
72
0
0
marioletta @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442697nawet nie, tylko dałam troszke więcej niż zazwyczaj masła, jedną zostawiłam w domu po dwóch dniach sprawdziłam pod cwietkami budyń kolory ale nic się nie leje a kwiatek póki nie ruszany jest ok wizualnie ale wiadomo w miejscu gdzie się styka z masą miękki ....

potrzebuje podpowiedzi, będę robiła pierwsza piłke do nogi, tak sobie myślę że z kształtu nie wytnę idealnego nie ma szans ...

czy w takiej misce da rade upiec ?? http://allegro.pl/miska-metalowa-24-cm-i3300831435.html nie wiem czy wielkość będzie ok tak na ok 8 osób... i czy w ogóle taka blaszka się nada ...

i jak podejść do wielkości łatek na piłce (pięciokątne ? ) trochę mi tu za bardzo matematyką zalatuję
icon_neutral.gif
Piekłam biszkopt na piłkę w takiej misce i było ok a co do łatek to ja najpierw wycięłam z papieru dopasowałam wielkość i dopiero z masy
icon_biggrin.gif

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Jeśli chodzi o cenę cukru to dzięki Jo_annie wynegocjowałam z 4,60 na 4,30 za kg icon_smile.gif)) Dzięki kochana! anbetung.gif anbetung.gif anbetung.gif Ktoś jeszcze będzie zamawiał? Nie wiem czy go namawiać żeby wystawił aukcję za te 4,30...

o.laz ja też bym chętnie zamówiła

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
index.php?act=findpost&pid=1442698coś ominęłam
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
..
facet sprzeadaje cukier puder diamanta z gkukozą pakowany po 10kg - wg Jo_anny o niebo lepszy od kazdego innego do robienia masy.

A wiec tak - o cukier trzeba pytac mailowo, nie chce wystawic aukcji. Ma tez sama glukoze po 6,11 za kg. Kurier bierze do 30kg max. A to są inne produkty ktore sprzedaje no i przy okazji kontakt do trgo hurtownika: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21849018

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
marioletta, ja kiedyś robiłam torty w kształcie półkuli i też chciałam się decydować na pieczenie w misce, a w końcu wykonałam je na zasadzie Charlotte Russe, tylko nie wypełniałam miski roladą, a cienkim biszkoptem pociętym na trójkąty. Wydawało mi się, że przełożony biszkopt straci trochę na kształcie, a to rozwiązanie daje niesamowity efekt wizualny po przekrojeniu, u mnie się sprawdził
icon_wink.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
index.php?act=findpost&pid=1442697potrzebuje podpowiedzi, będę robiła pierwsza piłke do nogi, tak sobie myślę że z kształtu nie wytnę idealnego nie ma szans ...

icon_neutral.gif
Jeśli chodzi o łatki na piłce to musisz mieć dwa kształty.Zeskanuj sobie jak możesz i dopasuj wielkość do rozmiarów miski.Miska którą pokazałaś jest ok,jesli tylko jest dostatecznie duża.Aby łatki ładnie były dopasowane musisz zrobić dość dokładnie

Pokaż załącznik 83403

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
h-elen @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442679Da się bez wycinania i marnowania produktów
icon_mrgreen.gif

Kobietki, ja kupiłam tutaj, jest 36, 32, 28. Są też inne przydasie w przystępnej cenie, np. ranty
icon_smile.gif
. Blachy w połowie strony
icon_wink.gif

http://mirpol-bis.pl/produkty,2?search=blacha+do+ciasta
W tym sklepie wiele razy kupowałam, wszystko ok.
h-len,
jak wyjmuje sie ciasto z tej formy? Wszystkie tortownice mam z tym klipsem otwierajacym boczną częśc, dlatego zastanawiam się nad wyjeciem biszkoptu w całości.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
sionia @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442715h-len,
jak wyjmuje sie ciasto z tej formy? Wszystkie tortownice mam z tym klipsem otwierajacym boczną częśc, dlatego zastanawiam się nad wyjeciem biszkoptu w całości.
Jak z formy babkowej, do góry dnem. Mam parę tortownic bez odpinanych boków ale znacznie mniejszych.
Mam znajomą, która dużo piecze i w żadnej tortownicy nie odpina rantu, nawet jak w takowym piecze biszkopt. Przewraca formę do góry dnem. Ja jeszcze w tych dużych nie piekłam. Chyba, dla pewności, dno wyłożę papierem do pieczenia
denknach.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
o.laz @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442686za przesyłkę 18,50 kurierem, zresztą tak ma napisane na wszystkich aukcjach.

Jeśli chodzi o cenę cukru to dzięki Jo_annie wynegocjowałam z 4,60 na 4,30 za kg
icon_smile.gif
)) Dzięki kochana!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Ktoś jeszcze będzie zamawiał? Nie wiem czy go namawiać żeby wystawił aukcję za te 4,30...
to ja tez się pisze
icon_smile.gif
niech wystawia. Tylko prosze podajcie potem link do aukcji bym nie przegapiła
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy