Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
dziewczyny, pisałam wcześniej - facet tego cukru nie chce wystawiać na aukcję w tej cenie bo pisze że marża mniejsza od prowizji. cóż, jeśli komuś to nie przeszkadza to można pisać do niego na maila na_slodko[at]interia.pl i domówić do innych zakupów albo może i zamówić sam cukier.

a jak z glukozą to nie wiem, ja bym robiła normalnie tak jakby jej nie było w cukrze, ale niech się wypowie nasz ekspert - Jo_anno, pomożesz?

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Pokaż załącznik 83406 Co do łatek na piłce to ja znalazłam coś takiego tylko nie wiem czy zaraz tego nie usuną .Ale się dziewczyny rozpisałyście ,mam chęć na te tortownice duże i na tą formę dzieloną na cztery
wink.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
To niech na tablicy wystawi
icon_razz.gif
cokolwiek aby z przesyłką .....
kurcze z Białegostoku nie dam rady sprowadzić inaczej do Hagen
icon_razz.gif
hahaha to jakieś 1500 km
icon_razz.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Marta 12 zapisane dziękuje
icon_smile.gif
co do form to myśle o tych kwadratowych Blachy bo i cena przystępna jak za cały komplet. A te okrągłe ranty duże to 30-40zł
zdziwko.gif
u mnie regulowana tyle kosztuje
gruebel_2.gif

Jakby za jedną to jeszcze ale ja bym chciała tak odrazu kompletami by potem na ostatnią chwile nie szukać. Tak jak te miski kupiłam 5 szt od małej do takiej 18cm będą big cycki
rofl.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Ja takie miski kupiłam u nas w sklepie po 2.99 ,To taki sklep z różnymi chińskimi pierdołami i są w różnych, rozmiarach na cycki też, gdyby się trafiła taka okazja
icon_mrgreen.gif
U mnie to już tak jest że jak coś zobaczę to zaraz myślę czy będzie się nadawało do pieczenia tortów jak tak to kupuję
rofl.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
o.laz @ 13 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442596no i chyba ktos to zamowil
icon_mrgreen.gif
rety, ludzie są dziwni...

Jo_anno, dzięki za namiary. zlokalizowałąm ich na allegro, nie mają aukcjach ale na maila odpisali ze owszem sprzedadzą. czekam na odpowiedź za ile :D mają też inne tortowe rzeczy, więc moze przy jakiejś okazji...

marta12 fajnei sobie poradziłaś z bokami tortu, nie do wiary ze to był pierwszy masocukrowy, i róże też ładne, nie wiem czemu ja się tych kwiatów tak obawiam...
Olu pomóż mi ich zlokalizować
icon_smile.gif
prrroszę

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Tak jak Marta pisze to zwykłe metalowe miski za kilka groszy. I też pod tym kontem patrze co sie nadaje biere
rofl.gif
potem wyjdzie czy przydasie czy nieprzydasiealewyglądałofajnie.
zahnlos.gif
Ostatnio dorwałam całe wiaderko foremek do ciastek 50 różnych wzorów, dobrze sie wycina nimi w masie cukrowej. Serduszka, kotki, pieski, kwadraty, rąby, koła itd... jest w czym wybierać.... Albo stemple do modeliny, też do masy pasują. Liście żywe zalewam gipsem, potem odbijam w masie i mam formę do listków(chodzi o wzór) mam juz z 5 szt różnych
icon_mrgreen.gif
. Nie mam tutaj za bardzo dostępu do takich przydasi
icon_sad.gif
większość ściągam z Polski.

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
Witam wszystkie nowe tortomaniaczki
icon_mrgreen.gif

nie sposób osobno was skomplementować więc ....świetne torty , każdy z osobna i wszystkie razem suuuper :D

i pytanie ... chciałabym kupić stelaż do tortów piętrowych taki dwu lub trzy piętrowy , czy macie namiary na jakieś w rozsądnych cenach ? bo ja trafiłam na od 360 wzwyż i ehh no cóż nie stać mnie a to moje marzenie

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Pomocy!

Dziewczyny coś nie dobrego mi się dzieje z masą jak po położeniu jest w lodówce to jest ok ale jak nachwilę wyciągnę to zaraz cały tort się poci wiem że jast ciepło ale to nie pierwszy jaki robię i nigdy tak nie było doprowadza mnie do do szału .
Proszę o rady może miałyście podobny problem

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
fabia1 @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442762Pomocy!

Dziewczyny coś nie dobrego mi się dzieje z masą jak po położeniu jest w lodówce to jest ok ale jak nachwilę wyciągnę to zaraz cały tort się poci wiem że jast ciepło ale to nie pierwszy jaki robię i nigdy tak nie było doprowadza mnie do do szału .
Proszę o rady może miałyście podobny problem
a czym "tynkowany" ?

u mnie chińczyki maja tylko ciuchy
icon_neutral.gif
icon_neutral.gif

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
dziewczyny dziękuję za pomoc w zrobieniu butelki szmpana do kubełka
bussi.gif
piszę dopiero teraz bo mężulek zrobił "mały" prezencik i zgarnął nas nad morze- z okazji 3 rocznicy
herz.gif
torcik zrobiony, jubilat zadowolony a to wynik moich zmagań z upiorną masą na butelkę
10062013550.jpg
i kilka zaległych
DSC05403.JPG
DSC05395.JPG

Załączniki

• 10062013550.jpg
    10062013550.jpg
    78 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC05403.JPG
    DSC05403.JPG
    183.9 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC05395.JPG
    DSC05395.JPG
    123.5 KB · Wyświetleń: 0

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
fabia1 @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442776Tak jak zawsze masło cukier puder i trochę soku z cytryny
może wilgoć była na prawdę duża ??
u mnie tydzień temu była taka wysoka że wszystko w lodówce sie szroniło a goniłam domowników przed jej otwieraniem bo chyba by płynęło ..

a jak odpaliłam piekarnik to az szybka zaparowała ... naprawdę było makabrycznie ..

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Sierotka3m @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442789Może w lodówce jest wilgoć, fabia1? Nie zauważyłaś też na innych produktach?
Ja też już myślałam że coś może jest z lodówką ale zawsze kożystałam z tej samej bo mam taką małą tylko do wypieków , ale ostatnio była przestawiona może jej to zaszkodziło,
baa.gif
a jak jest wilgoć to jak temu zaradzić?

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
marioletta @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442800może wilgoć była na prawdę duża ??
u mnie tydzień temu była taka wysoka że wszystko w lodówce sie szroniło a goniłam domowników przed jej otwieraniem bo chyba by płynęło ..

a jak odpaliłam piekarnik to az szybka zaparowała ... naprawdę było makabrycznie ..
A jak dam klientce takiego mokrego to zanim do domu dojedzie to jej nie popłynie bardziej ???
Jak bądzie nie tak to chyba stracę klientkę

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy