Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
BeataSz Twoja "nieudolność" mnie powala
icon_razz.gif
icon_razz.gif
żebu mnie tak chciało nieudolnie wychodzić
icon_wink.gif
 

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0

emilka41

Member
Kwi 8, 2011
63
0
0
Ja mam pytanie odnośnie krojenia tortów.....
czy tylko moje torty sie tak dziwnie kroją,otóż wczoraj robiłam tort i miałam okazję go zjeśc i strasznie cięzko się kroi.Trudno wbić nóż i ukroć kawałek bez rozsypania kawałka.Tort robiłam ze smietaną z żelatyna i truskawkami,Czy tylko ja mam taki problem? Obraz_092.jpg
 

Załączniki

  • Obraz_092.jpg
    Obraz_092.jpg
    302.1 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
subtelna30 @ 15 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443037dziękuje JAM
anbetung.gif
a masz namiar na ukryty?
Co do ukrytych może to i mniej "profesjonalne"
icon_razz.gif
(3 piętra najtaniej znalazłam za 210zł) ale jak oglądam "Słodki biznes" Czy " Konkurs weselnych tortów" to oni używają drewnianych(plastikowych) kołków i tekturowych podkładek ... a czasami bez podkładek a z gęstym spodem(biszkopt ) I na tym stawiają po 3-4 pietra. To w sumie się zastanawiam poco ukryty stelaż.... no chyba że na wielki wypasiony tort
icon_mrgreen.gif

Są też plastikowe kryte albo Taki stelaż
A takie coś proponują w cukierniach
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
JAM MALEŃKA JESTEŚ WIELKA :* a jak myślisz wystarczy taki podkład ten kupny złoty? czy musiałby być jakiś mocniejszy?

heh też oglądam te ich wypociny i przeraża mnie troszkę grubość ichnych biszkoptów w sumie to takie każdy ciężar wytrzymają :D

o ile więcej nasze niektóre cinki potrafią oni do wszystkiego maja inną osobę
a tutaj musimy wszystko same zrobić od upieczenia do modelowania figurek czy kwiatów ...już tylko zjadają inni
icon_razz.gif
 

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Ja nie mam doświadczenia
icon_redface.gif
nie wiem co i jak. Jestem na etapie nauki, czytania i notatek. Nie robiłam Tortów piętrowych.
Wnioskuje jednak, że jeżeli im w tych programach wystarcza położenie warstw na sobie(1-2 piętra) bez żadnego zabezpieczenia podkładów itp. to chyba tektura będzie w sam raz.
A ciasta mają grube
zahnlos.gif
siekierą ciosane
rofl.gif
i te kremy? że im sie to w ogóle nie rozpuszcza
hmmm.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
JAM @ 14 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442868Stelaż ukryty czy ozdobny?
http://allegro.pl/stojak-na-trzy-torty-pat...3297065151.html
http://allegro.pl/stojak-na-dwa-torty-pate...3301902837.html
http://allegro.pl/stojak-na-trzy-torty-pat...3318997837.html

Oni mają najtańsze jakie ja znalazłam w sprzedaży(oprócz używanych)
Zacytuję :" stojak na trwale zrobiony z metalu"- czyli talerze tez są wspawane i tu pojawia się problem bo nie zrobisz bezpośrednio na talerzu bo ze stojakiem ani nie wstawisz do lodówki ani nie przewieziesz. Musisz zrobić na podkładzie i położyć na tym stojaku a zakładając że tort wjeżdża na salę na wózku pojawia się niebezpieczeństwo, że ten podkład po prostu przy ruchu może zjechać więc moim zdaniem sprawdzi się ten stojak tak sobie. Musiałabys dodatkowo zabezpieczać. Ale to jest tylko moje zdanie.
ja mam dwa stelaże ze zdejmowanymi talerzami i wsporniki mają bezpieczne ograniczniki dopasowane do nich, jak dla mnie swietnie się sprawdzają i sa stabilne.
JAM @ 15 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1442997Jest "nieudolnie" piękna, ale mam smaka
lecker.gif
Dokładnie ta emotka mówi wszystko
spitggis.gif


Co do piętrowych tortów spokojnie wystarczy złoty podkład i jako wsporniki drewniane pałeczki do chińszczyzny. Robiłam 3 piętrowe i pomiędzy 1 a 2 piętrem był grubszy podkład a pomiędzy 2 a 3 tylko cienki.
 

balbina1204

Member
Cze 17, 2010
77
0
0
Witam ponownie , po bardzo długim niebycie
icon_smile.gif

Super jak zawsze piękne fantastyczne torty, cudne !!!!!
Chylę czoła
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif


Jak dobrze poogladać i znowu byc z wami

I prośbę mam.... czym posmarować masę cukrową , jeśli tak można aby ładne błyszczała...wiem,że na pewno była mowa , ale nie mgę znależć
za bardzo zapatrzyłam się na Wasze torty.
lecker.gif


 

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
balbina1204 @ 15 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443109I prośbę mam.... czym posmarować masę cukrową , jeśli tak można aby ładne błyszczała...wiem,że na pewno była mowa , ale nie mgę znależć
za bardzo zapatrzyłam się na Wasze torty.
lecker.gif
asiulla1984 @ 2 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438437a cukierka smarnęłam olejem żeby mu się papierek błyszczał
witaj
wink.gif

A ja swoje traktuje parą wodną (trzeba uważać bo rozpuszcza jak za dużo)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
goia87 @ 15 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443103Dziewczyny mam pytanie czy ktoras Z was posiada te szczypce plastikowe ktore sa na allegro?? czy warto je kupic??
Posiadam metalowe bo te plastikowe wydały mnie się troszkę "wątłe". Nie mam porównania ale myślę, że metalowe są trwalsze.

JAM @ 15 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443111witaj
wink.gif

A ja swoje traktuje parą wodną (trzeba uważać bo rozpuszcza jak za dużo)
Można tez delikatnie wódką potraktować powierzchnię, nie polewać a pędzelkiem rozprowadzając.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
poszukuj tutka na bucik dziecięcy (ten z misiem). Robiłam go już, ale nie zapisałam linka. Ktoś poratuje?


znalazłam, nieaktualne
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
HA!!! a ja wycudowałam MINI Crosy
icon_razz.gif
takie tyci dla dzieci. Mój ma 19, a te są mniejsze
icon_razz.gif


Tylko kto da Crosy na Tort
I tak są słodkie
zahnlos.gif
rofl.gif
 

gegroza

Member
Sty 2, 2011
39
0
0
Dziewczyny wracając do tortow pietrowych - jak je łączycie ze sobą. Robiłam kremowy to pięterko poprostu się przyssało na kremie, ale obłozone lukrem z podkładem od spodu to nie wiem jak przytwierdzić .
 

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
gegroza @ 16 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443211Dziewczyny wracając do tortow pietrowych - jak je łączycie ze sobą. Robiłam kremowy to pięterko poprostu się przyssało na kremie, ale obłozone lukrem z podkładem od spodu to nie wiem jak przytwierdzić .
Ja dawałam trochę masy maślanej między tekturową podkładkę a powerzchnię dolnego piętra. Robiłąm dotąd tylko dwupiętrowe więc żadnych kołków łączących piętra nie dawałam i wszystko się super trzymało.

JAM :D ale gdzie te crocsy? zdjęcie zrobiłaś?
 

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
U mnie po przerwie nowe wyzwanie, choc dla was pewnie nuda - Zygzak. Powiedzcie, czy 5 h na wkonczenie takiego tortu to dużo czy baaardzo dużo? (wcześniej mialam juz mniej wiecej wyrzezboną bryłę, zrobiony spojler i felgi do kół)

tort_zygzak_mcqueen_2_urodziny_1.JPG
 

Załączniki

  • tort_zygzak_mcqueen_2_urodziny_1.JPG
    tort_zygzak_mcqueen_2_urodziny_1.JPG
    232.7 KB · Wyświetleń: 0

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
o.laz @ 16 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443229Ja dawałam trochę masy maślanej między tekturową podkładkę a powerzchnię dolnego piętra. Robiłąm dotąd tylko dwupiętrowe więc żadnych kołków łączących piętra nie dawałam i wszystko się super trzymało.

JAM :D ale gdzie te crocsy? zdjęcie zrobiłaś?
a ta podkładka nie namięknie i nie zrobi się z nią jakiiś pasztet ?? bo spód to ma taki zwykły
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy