JAM @ 14 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442868Stelaż ukryty czy ozdobny?
http://allegro.pl/stojak-na-trzy-torty-pat...3297065151.html
http://allegro.pl/stojak-na-dwa-torty-pate...3301902837.html
http://allegro.pl/stojak-na-trzy-torty-pat...3318997837.html
Oni mają najtańsze jakie ja znalazłam w sprzedaży(oprócz używanych)dziękuje JAMa masz namiar na ukryty?![]()
subtelna30 @ 15 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1443037dziękuje JAMa masz namiar na ukryty?
Co do ukrytych może to i mniej "profesjonalne"(3 piętra najtaniej znalazłam za 210zł) ale jak oglądam "Słodki biznes" Czy " Konkurs weselnych tortów" to oni używają drewnianych(plastikowych) kołków i tekturowych podkładek ... a czasami bez podkładek a z gęstym spodem(biszkopt ) I na tym stawiają po 3-4 pietra. To w sumie się zastanawiam poco ukryty stelaż.... no chyba że na wielki wypasiony tort![]()
![]()
Są też plastikowe kryte albo Taki stelaż
A takie coś proponują w cukierniach
JAM @ 14 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442868Stelaż ukryty czy ozdobny?
http://allegro.pl/stojak-na-trzy-torty-pat...3297065151.html
http://allegro.pl/stojak-na-dwa-torty-pate...3301902837.html
http://allegro.pl/stojak-na-trzy-torty-pat...3318997837.html
Oni mają najtańsze jakie ja znalazłam w sprzedaży(oprócz używanych)Zacytuję :" stojak na trwale zrobiony z metalu"- czyli talerze tez są wspawane i tu pojawia się problem bo nie zrobisz bezpośrednio na talerzu bo ze stojakiem ani nie wstawisz do lodówki ani nie przewieziesz. Musisz zrobić na podkładzie i położyć na tym stojaku a zakładając że tort wjeżdża na salę na wózku pojawia się niebezpieczeństwo, że ten podkład po prostu przy ruchu może zjechać więc moim zdaniem sprawdzi się ten stojak tak sobie. Musiałabys dodatkowo zabezpieczać. Ale to jest tylko moje zdanie.
ja mam dwa stelaże ze zdejmowanymi talerzami i wsporniki mają bezpieczne ograniczniki dopasowane do nich, jak dla mnie swietnie się sprawdzają i sa stabilne.
JAM @ 15 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442997Jest "nieudolnie" piękna, ale mam smaka
Dokładnie ta emotka mówi wszystko![]()
Co do piętrowych tortów spokojnie wystarczy złoty podkład i jako wsporniki drewniane pałeczki do chińszczyzny. Robiłam 3 piętrowe i pomiędzy 1 a 2 piętrem był grubszy podkład a pomiędzy 2 a 3 tylko cienki.
balbina1204 @ 15 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1443109I prośbę mam.... czym posmarować masę cukrową , jeśli tak można aby ładne błyszczała...wiem,że na pewno była mowa , ale nie mgę znależć
za bardzo zapatrzyłam się na Wasze torty.
asiulla1984 @ 2 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1438437a cukierka smarnęłam olejem żeby mu się papierek błyszczałwitaj![]()
A ja swoje traktuje parą wodną (trzeba uważać bo rozpuszcza jak za dużo)
goia87 @ 15 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1443103Dziewczyny mam pytanie czy ktoras Z was posiada te szczypce plastikowe ktore sa na allegro?? czy warto je kupic??Posiadam metalowe bo te plastikowe wydały mnie się troszkę "wątłe". Nie mam porównania ale myślę, że metalowe są trwalsze.
JAM @ 15 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1443111witaj![]()
A ja swoje traktuje parą wodną (trzeba uważać bo rozpuszcza jak za dużo)Można tez delikatnie wódką potraktować powierzchnię, nie polewać a pędzelkiem rozprowadzając.
ola_wroclaw @ 15 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1443157poszukuj tutka na bucik dziecięcy (ten z misiem). Robiłam go już, ale nie zapisałam linka. Ktoś poratuje?
znalazłam, nieaktualneZobacz TUTAJ Ostatnie na pierwszej stronie to chyba te o których mówisz
gegroza @ 16 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1443211Dziewczyny wracając do tortow pietrowych - jak je łączycie ze sobą. Robiłam kremowy to pięterko poprostu się przyssało na kremie, ale obłozone lukrem z podkładem od spodu to nie wiem jak przytwierdzić .Ja dawałam trochę masy maślanej między tekturową podkładkę a powerzchnię dolnego piętra. Robiłąm dotąd tylko dwupiętrowe więc żadnych kołków łączących piętra nie dawałam i wszystko się super trzymało.
JAMale gdzie te crocsy? zdjęcie zrobiłaś?
o.laz @ 16 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1443229Ja dawałam trochę masy maślanej między tekturową podkładkę a powerzchnię dolnego piętra. Robiłąm dotąd tylko dwupiętrowe więc żadnych kołków łączących piętra nie dawałam i wszystko się super trzymało.
JAMale gdzie te crocsy? zdjęcie zrobiłaś?
a ta podkładka nie namięknie i nie zrobi się z nią jakiiś pasztet ?? bo spód to ma taki zwykły
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.