Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

jola33

Member
Cze 12, 2013
72
0
0
ola_wroclaw @ 4 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1449562jolu, mi na 10 porcji to wychodzi prawie 2 kg z masą cukrową. Nie mam go w ofercie, ale jak ktoś się uprze to upiekę. Natomiast w porzeliczeniu na kg wychodzi drożej niż normalnie. Jak ktoś się dziwi to mu mówię, że to nie idzie liniowo. Że czy robię tort 4 kilogramowy, czy 2 kilogramowy muszę napracować się tak samo.
Dzięki Olu tak też i ja pomyślałam napracować się trzeba więc powiedziałam więcej niż za kilogram. Klientka i tak zadowolona bo to ma być prezent składkowy na wieczór panieński

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
JAM PRZEŚLICZNE TWOJE KWIATKI! Myślę że kiedyś ja też spóbuję lepić jak znajdę więcej czasu
icon_mrgreen.gif
jeszcze nie próbowałam tylko ze śmietany i z czekolady lepiłam....a..i jeszcze z takiej innej masy cinki...ale Twoje są prześliczne
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
DZIEWCZYNY ponawiam prośbę jak zmieścić gitarę do lodówki
gruebel_2.gif
roflmao_2.gif
a może macie jakieś pomysły na tort z gitarą właśnie?....wciąz mam zaćmienie....a i jeszcze jak zrobić kolor taki kość słoniowa, ecru wiem że wilton ma taki barwnik ale może mogę go zrobić jakoś z tych co mam barwników? mam żółty ale nie wychodzi mi taki kremowy ecru
denknach.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
O matko JAM cuda zrobiłaś
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
gratulacje jakbym nie wiedziała że z masy to pomyślałabym że są żywe na 100% dostaniesz więcej zamówień na nie
daumen.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Druciki pokryte taśmą florystyczną , jak kolor ciut odbiega to pomaluje tu i tam dla zgubienia ....
Na innym forum znalazłam taką informację CYTATWitam wszystkich!
Od dawna regularnie odwiedzam Tortolandie, ale dopiero dzis zalozylam tutaj konto, specjalnie , by poinformowac o pewnym naruszeniu. Na jednym profilu fb pewnej pani ktora robi torty i ciasta na zamowienie, znalazlam "zywcem" sciagniete zdjecia tortow i ciast z roznych stron, blogow, portali, rowniez Tortolandii. Kiedy delikatnie zwrocilam uwage tej pani, ze to co robi jest niestosowne i powinna nieswoje zdjecia usunac, odpowiedzaiala mi, ze to sa wzory tortow, ktore moze zrobic, czego moim zdaniem wyraznie nie zaznaczyla, ani tez nie uwazam za wystarczjace wytlumaczenie. Najlepiej bedzie jak ustosunkuja sie do tego prawowici autorzy owych zdjec i tortow.
Mysle, ze mozna znalezc tego wiele na profilu tej pani. https://www.facebook.com/ciasta.torty.37/photos_albums
Przegladam duzo stron a takze profile tortujace na fb i nk, sama tez probuje cos tworzyc, dlatego wiem ile czasu i pracy trzeba poswiecic by zrobic ladny torcik. A robienie sobie reklamy cudza praca uwazam za co najmniej niestosowne.
icon_neutral.gif

Myslę że jest na tyle istotna ,że pozwoliłam sobie ją skopiować i wkleić. (nie bić ;) )

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
faktycznie bezczelne są takie ' pożyczki" zdjęć..dla tego ja do swoim dodaje logo..które poczyniła mi kuzynka informatyk...właśnie dlatego żeby nikt nie szastał moimi wypocinami
icon_smile.gif
banana.gif
banana.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
marioletta @ 4 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1449641moich wypocin nie ma

moze ktoś mi podpowie jak zakryć muffine masa cukrową jak te białe .. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=573...e=3&theater

albo paplotki są sztywniejsze od moich albo masa bardziej miękka ??
Myśle że i masa i paplotki. Jak sie dobrze przyjżeć to masa jest cieniutka , pewnie dobry tynk jest pod spodem. I tak jak kiedyś widziałam na yautube w jednej smarują wkładają do drugiej i dopiero dekoruja. I muffinki robią w metalowych formach by wszystkie były identyczne. Tk sobie myśle
icon_smile.gif

Kiedyś zrobiłam tylko w papierkach i sie rozdeły
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
i nici z muffinek
icon_mrgreen.gif

Bardzo dziękuje za komplementy, normalnie się peszę
icon_redface.gif
serio, serio. dziękuje
anbetung.gif

aagaa Bc Mase w sumie to juz mam "swoją" tak pomieszałam przepisy że wyszła taka "do mojej ręki" Ale zaczynałam od masy sposobem Vanilki. Jutro pierwszy raz spróbuje z pianek marshalla
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy