Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
Jam kobietko Ty nie bądź taka skromna,powinnaś być z siebie bardzo dumna,masz wielki talent w swoich łapkach
freu.gif
freu.gif
freu.gif
.Twoje róże są fantastyczne, cudne,jak z ogrodu i to dobrze pielęgnowanym
anbetung.gif
.Gratuluję
handclasp.gif
i jestem pewna że zamówień będzie baaaaardzo dużo,i tego Ci życzę
icon_razz.gif
daumen.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
JAM @ 4 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1449661Myśle że i masa i paplotki. Jak sie dobrze przyjżeć to masa jest cieniutka , pewnie dobry tynk jest pod spodem. I tak jak kiedyś widziałam na yautube w jednej smarują wkładają do drugiej i dopiero dekoruja. I muffinki robią w metalowych formach by wszystkie były identyczne. Tk sobie myśle
icon_smile.gif

Kiedyś zrobiłam tylko w papierkach i sie rozdeły
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
i nici z muffinek
icon_mrgreen.gif

Bardzo dziękuje za komplementy, normalnie się peszę
icon_redface.gif
serio, serio. dziękuje
anbetung.gif

aagaa Bc Mase w sumie to juz mam "swoją" tak pomieszałam przepisy że wyszła taka "do mojej ręki" Ale zaczynałam od masy sposobem Vanilki. Jutro pierwszy raz spróbuje z pianek marshalla
icon_smile.gif
ja robie w papilotkach ale i w "stelażu" metalowym, wtedy się nie rozłażą
icon_smile.gif
muszę spróbować z bardzo cienką i cieplutką

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
Hej z samego rana:)

Mam ogromną prośbę...niebawem muszę zrobić tort ślubny..ale gotycki:) Dziewczyna chce czachy, gnijącą parę itp.
Czy któraś z Was ma jakiś tutek na robienie czaszek?tylko nie z ciasta tylko z masy...mają być małe. byłabym wdzięczna...

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
dziewczyny powiedzcie jakiej grubosci druciku uzywacie do kwiatow bo kompletnie sie nie znam a chcialabym zakupic i zaczac cwiczyc bo JAM mnie natchneła
fiesgrins.gif

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
goia87 @ 5 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1449815dziewczyny powiedzcie jakiej grubosci druciku uzywacie do kwiatow bo kompletnie sie nie znam a chcialabym zakupic i zaczac cwiczyc bo JAM mnie natchneła
fiesgrins.gif
Goia- ja mam rozmiar 26 ale to do mocowania listków,a do łodyżki mam taki grubszy z kwiaciarni, nie wiem jaki to rozmiar. Te tortowe florystyczne chyba mają tak, że im wyższy numerek tym drucik cieńszy, więc na łodygę musiałby być mniejszy niż 26. Ale nie jestem pewna jak to jest, więc niech się ktoś bardziej doswiadczony wypowie
icon_mrgreen.gif

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
Malwinnnka ma rację..im większy nr drucika tym cieńszy. Dlatego różnych rozmiarów się używa do różnych kwiatów..ja np. do róż używam 20-22, do storczyków 26-28,..zakupiłam sobie też 5mm są grubsze..nadają się na łodygi, chociaż ostatnio na nich też robię róże:)
najlepiej kupić sobie kilka rozmiarów i eksperymentować...ja tak właśnie doszłam do tego :D

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
dziś byłam w świecie marzeń ech... http://www.tolletorten.com/ byłam w tym sklepie. Nie jest duzy ale mają to co trzeba , tortownica okrągła taka ze do mojego piekarnika się nie mieści
icon_eek.gif
.... i mają tam kursy różnego rodzaju ... ale wszystko po niemiecku
cry_1.gif
a ja jeszcze nie kumam deutsch
baa.gif

i była tam atrapa własnie tortu piętrowego coś w stylu gothic z czaszkami, ale mi sie nie podobał... zrobiłabym lepszy
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
wodospad z krwi i szczątków itd
zahnlos.gif

no cio poniosło mnie
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
goia87 @ 5 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1449815dziewczyny powiedzcie jakiej grubosci druciku uzywacie do kwiatow bo kompletnie sie nie znam a chcialabym zakupic i zaczac cwiczyc bo JAM mnie natchneła
fiesgrins.gif
Ja moje większe kwiatki robię na wykałaczkach i wbijam w tort , na te mniejsze delikatne kwiatuszki i listki używam drucika 26-28 .
JAM co Cię znowu poniosło
gruebel_2.gif
znowu nam będziesz coś tworzyć .Ja już nie nadążam za Tobą jesteś dużą niegrzeczną dziewczynką
icon_lol.gif

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
JAM @ 5 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1449846dziś byłam w świecie marzeń ech... http://www.tolletorten.com/ byłam w tym sklepie. Nie jest duzy ale mają to co trzeba , tortownica okrągła taka ze do mojego piekarnika się nie mieści
icon_eek.gif
.... i mają tam kursy różnego rodzaju ... ale wszystko po niemiecku
cry_1.gif
a ja jeszcze nie kumam deutsch
baa.gif

i była tam atrapa własnie tortu piętrowego coś w stylu gothic z czaszkami, ale mi sie nie podobał... zrobiłabym lepszy
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
wodospad z krwi i szczątków itd
zahnlos.gif

no cio poniosło mnie
icon_mrgreen.gif
poluję na taką dużą blachę :D
Co cię poniosło?dobrze znać swoją wartość..tworzysz piękności:)

a na marginesie...wypadł mi na jutro zygzak 3D...mam małe doświadczenie z tymi 3D..robicie jakiś bardziej zbity biszkopt?

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
aagaa Bc @ 5 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1449870poluję na taką dużą blachę :D
Co cię poniosło?dobrze znać swoją wartość..tworzysz piękności:)

a na marginesie...wypadł mi na jutro zygzak 3D...mam małe doświadczenie z tymi 3D..robicie jakiś bardziej zbity biszkopt?
pokilku próbach stwierdzam ze mi się najlepiej robi z ciasta czkoladowgo, takiego brownie. przekładam i sklejam to takim gęstszym niż zwykły ganaszem czekoladowym. po schłodzeniu przez parę godzin naprawdę można rzeźbić i jest pyszne
mniam.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy