lambethka @ 29 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1145754superanckie torciki emilko![]()
miglieta - no sama slodycz w takim torcie! tez kcem taki miec - ze swinkami!!!
edit: nie wiem co zrobilam z tragakantem - wiec dodalam CMC - i mimo, ze dalam duzo to masa nadal miekka - choc twardsza niz wczoraj. Mam za duzo wilgoci w chalupie czy co?Nie używałam osobiście masy z pianek marshmallows ale powiem ci że z innymi ostatnio nawet po dodaniu TYLO mam problem. No i odkryłam że to rzeczywiście wilgoć jest najgorsza. Jak wystawiłam tort z ozdobami juz wyschniętymi (ok 5 dni!) i akurat w kuchni 3 metry dalej (ale jednak) gotowała sie woda , to już masakra!! Normalnie miałam wrażenie że się topią!! Czasem w lodówce też mam problem, ale wiem już że musi być poniżej 5 stopni wtedy wytrzymują przepięknie![]()
illy @ 29 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1146073Miglietta oooo w koncu ktos mieszka niedaleko mnie
no ja tyzjakies 100 km![]()
![]()
lambethka @ 30 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1146318zawsze mozna spotkac sie w polowie drogi
Tez racja![]()
Jesli potrzebuje "ziemi" to robie troche kruszonki z kakaem, rozsypuje nie za grubo i nie za drobno na blaszce i susze w piekarniku.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.