Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
czarnowodzianka @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452948dziewczyny, mam zrobić taki tort tylko nie wiem jak ten baldachim, macie jakieś pomysły??? tak wygląda fotka
gdzie znalazłaś tą fotkę?
icon_razz.gif
chciałabym zobaczyć ją większą, a szczegulnie zdobienia te dookoła tortu
gruebel_2.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
A ja się zastanawiam, bo ten SugarVeil wydaje się bardzo elastyczny, czy on jest na tyle sztywny, coby się tak sam w powietrzu utrzymał. W sensie czy by się nie składał.. Jak myślisz, JAM?
No i w końcu powiedz mnie, Kobieto, czy Ci ten 1:2:3 wyszedł
icon_smile.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Sierotka3m @ 17 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1453058A ja się zastanawiam, bo ten SugarVeil wydaje się bardzo elastyczny, czy on jest na tyle sztywny, coby się tak sam w powietrzu utrzymał. W sensie czy by się nie składał.. Jak myślisz, JAM?
No i w końcu powiedz mnie, Kobieto, czy Ci ten 1:2:3 wyszedł
icon_smile.gif
Co do masy koronkowej to Jo-anny1 wypadło by zapytać jako eksperta
icon_smile.gif
. ja mogę tylko gdybać i sugerowac się wiedzą teoretyczną. Na stależu powinno sie dobrze trzymać. Royal icing (lukier królewski) niby kruchy ale motylki nawet te duże spokojnie w transporcie przeżywają. No jeszcze zależy kto wiezie i jak..
Co do tynku nie robiłam. znowu zajęta kwiatami. A zła jestem bo robić chcę... a nie mam drucików, pręcików, foremek itp.... i sobie muszę radzić
icon_razz.gif
Jakos idzie tylko 3 razy dłużej
baa.gif
patenty opracowuje
icon_razz.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Aha, na stelażu. Bo ja myślałam, że całość z tego SugarVeil i miałam obawy, czy to by się nie położyło.

Co do kwiatów, mam dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia - obfoć swój zestaw do lilii, opisz jak zrobiłaś i wrzuć w wątek tortowego mcgyvera. Jak inne coś wymyślisz, to też
icon_wink.gif

Gdzie kupujesz wykrawaczki do kwiatów?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Dziewczynki moje drogie
bussi.gif
wiem,że nie które z was robiły torty dla budowlańca wstawcie jeszcze raz zdjęcia
anbetung.gif
please
icon_neutral.gif
koleżanka się dopiero obudziła i chciała na piątek, ale niestety ja pracuje do 21:00 i właśnie najwięcej w pracy moge siedzieć na necie
rofl.gif
bo w domu dzieciaki mi nie dają
rofl.gif
no i mam pytanko jak zmieszać barwniki żeby wyszedł kolor ceglasty? brązowy i czerwony?
gruebel_2.gif
zamówionko przełozyła na wtorek
rofl.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Sierotka3m @ 17 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1453100Co do kwiatów, mam dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia - obfoć swój zestaw do lilii, opisz jak zrobiłaś i wrzuć w wątek tortowego mcgyvera. Jak inne coś wymyślisz, to też
icon_wink.gif

Gdzie kupujesz wykrawaczki do kwiatów?
Obfociłam tutaj https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1451321 tylko dziś mam inne pręciki oczywiście sama musiałam obmyśleć jak je zrobić
baa.gif
więc potem dokleje resztę... Chyba że chodziło o FB
gruebel_2.gif
to mam duuuuze zaległości we wklejaniu
icon_razz.gif

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
Hej dziewczynki...aleście już naszrajbały :D tylko chwilki mnie nie było..a tu już tyle stronek do czytania ;)
to moje dzisiejsze zmagania
icon_smile.gif
Dzięki JAM za te listki
herzen.gif

71643_683958724953687_16153956_n.jpg

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
Marta12 @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452806Potrzebuje jakiegos pomysłu na tort z kotami dla dziewczynki 2 lata ,mogą być też jakieś tutki na figurki kotka, szukałam czegoś ala jak na złość nie mogę nic znależć .Zawsze co kilka głów to nie jedna
wink.gif
Martuś ten jest super...chyba sama go zrobię swojemu łobuzowi na dwa latka bo ma manie kocią
rofl.gif

I wydaje się nie być strasznie trudny ;)

http://www.niezleciacho.com/wp-content/upl...torial-kota.pdf

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
aagaaBc śliczny torcik , dzięki za tego kotka,jest śliczny ,jak na razie zmagałam się dzisiaj z Hello Kitty ,mam zamówienie na niedzielę dla czterolatki .Co jak co ale poczta pantoflowa zaczyna działać ,tylko pani zastrzegła żebym się zmieściła w kwocie 100zł a chce torta na ok.20 osób więc będzie tylko góra z masy cukrowej a resztę obszprycuję śmietaną roślinną
icon_mrgreen.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

maro79

Member
Lip 5, 2013
18
0
0
aagaa Bc nie pokazujcie mi takich kwiatków
dump.gif
oszalałaś ja takich nie potrafię
cry_1.gif
i się stresuje
ccbb.gif

ps jestem w porzebie na
1 tutek na skrzydła anioła
2 pomysł tort łączony para 50,55 lat 20 porcji najlepiej okrągły facet nie lubi alkocholu więc połowa kapsla odpada ,jast mechanikiem z zamiłowaniem.Tylko plis coś szybkiego w wykonaniu bo jestem kiepsko czasowo na wtedy

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
maro79 @ 17 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1453231aagaa Bc nie pokazujcie mi takich kwiatków
dump.gif
cry_1.gif
i się stresuje
ccbb.gif

ps jestem w porzebie na
2 pomysł tort łączony para 50,55 lat 20 porcji najlepiej okrągły facet nie lubi alkocholu więc połowa kapsla odpada ,jast mechanikiem z zamiłowaniem.Tylko plis coś szybkiego w wykonaniu bo jestem kiepsko czasowo na wtedy
Na skrzydła nic nie mam , robiłam sama z "głowy"
icon_razz.gif

A tort może jakiś prosty http://images40.fotosik.pl/1671/0b0009b6ab6e8d98.jpg tutaj akurat łączony z urodzinami synka i tatusia ale można zamiast dzidziusia jakieś babskie gadżety dorzucić.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
maro79 @ 17 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1453231aagaa Bc nie pokazujcie mi takich kwiatków
dump.gif
cry_1.gif
i się stresuje
ccbb.gif

ps jestem w porzebie na
dziękuję za miłe słowka:)
Maro nie uwierze że nie dasz rady..ja się uczę z strony z tutkami .." Słodka dekoracja"
Fajnie opisane krok po kroku ;)

a co do tutka na skrzydła..nie mogę znaleźć tego tutka..ale wycinałam taki większy płat masy w kształcie łzy.., następnie wycinałam sobie stokrotkię..i płatki cięłam na pojedyncze sztuki a potem odgniatałam na nich ten wzór właśnie z tego przydasie co się tak łamie..i taki efekt wychodzi mniej więcej...

1017605_669557289727164_1637567950_n.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy