Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

maro79

Member
Lip 5, 2013
18
0
0
dz dziewczyny
JAM myślę tak połowa torebka na leżąco rozsunięta z jakimś
rofl.gif
badziewiem na wierzchu typu szminka korale itp ,a co do poważniejszej części to może w kształcie opony i na wierzchu klusze
aagaa Bc podpowiedź super
anbetung.gif
mniej więcej wiem o co chodzi pasuje mi zrobić skrzydło na wzór tego na tym torcie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=493...e=1&theater

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Maro79, mam przez Ciebie głupawkę, bo przeczytałam "jestem na pogrzebie", no i tak sobie myślę, kurcze, facet faktycznie już obłąkany, na takiej uroczystości o tortach myśli.. Co do tortu może skrzynka z narzędziami, a u babki kosmetyczka albo przybornik z niciami
icon_smile.gif

JAMuś, Kochanie, kochana jesteś
bussi.gif
Dziękuję, dziękuję
bussi.gif
bussi.gif

Jak (o ile) kiedyś coś światłego wymyślę, to też się podzielę
icon_smile.gif

aagaa Bc, ktoś ostatnio pisał, że muszelkę odciska w masie tym przydasiem w kształcie muszelki, a później wywija to wgłębienie na wierzch - powstaje muszelka. A taka zakręcona, to zakręcony wałeczek z masy.
http://www.youtube.com/watch?v=-qa-MDJNmRw
http://www.cakeboss.com/CoralTutorial.aspx
Tutaj dość proste chyba ozdoby: http://cakecentral.com/g/i/2211378/coral-r...between-layers/

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
Dzięki za opdowiedzi kochani jesteście:)
Maro cieszę się że pomogłam ;)
Ja od samego rana zapiernicz...sprzątanie domu, dzieci...i jeszcze czeka na mnie robienie tortów i babeczek...ech wszystko fajnie, tylko kiedy ja to wszystko ogarne?
rofl.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
maro79 @ 17 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1453231aagaa Bc nie pokazujcie mi takich kwiatków
dump.gif
oszalałaś ja takich nie potrafię
cry_1.gif
i się stresuje
ccbb.gif

ps jestem w porzebie na
1 tutek na skrzydła anioła
2 pomysł tort łączony para 50,55 lat 20 porcji najlepiej okrągły facet nie lubi alkocholu więc połowa kapsla odpada ,jast mechanikiem z zamiłowaniem.Tylko plis coś szybkiego w wykonaniu bo jestem kiepsko czasowo na wtedy

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
kto mi da przepis
icon_neutral.gif
na dobry royal icing? tak myślałam żeby zrobić imitacje spoiwa (czy jakto tam się nazywa)
rofl.gif
między cegłami na torcie dla budowlańca
gruebel_2.gif

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
Sierotka3m @ 17 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1453009Subtelna30, ja Cię chciałam zapytać, bo pisałaś, że tort wykańczasz zmiksowanym tym, co obkroisz. Rozumiem, że nie stosujesz dodatkowego tynku. Jak wnętrze jest śmietanowe, to nic się z masą nie dzieje?
przepraszam , że dopiero teraz odpisuje nic się nie dzieje , po obłożeniu wygładzam nożem maczanym w gorącej wodzie i jest równiutki
icon_smile.gif
na lovelytutorial jest to fajnie pokazane bo tam to widziałam , niestety nie mogę się zalogować wrrrr ale jak coś to podrzucę link

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Dzięki, Subtelna
bussi.gif
Pamiętam, tort tygrys
icon_smile.gif
Tak się po prostu zastanawiałam, czy jak obsmaruję tort kremem śmietanowym, to mi masa cukrowa nie popłynie. Było-nie było, to w końcu śmietana. A na tutku tort był wykańczany czekoladą, dlatego miałam wątpliwości, ale je rozwiałaś
icon_smile.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Hajastan @ 18 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1453449kto mi da przepis
icon_neutral.gif
na dobry royal icing? tak myślałam żeby zrobić imitacje spoiwa (czy jakto tam się nazywa)
rofl.gif
między cegłami na torcie dla budowlańca
gruebel_2.gif
Nie wiem czy jest "dobry" przepis, to nic innego jak zwykły lukier... jak do spoiwa to wystarczy białko i cukier. Do jednego jaja "M" wkłada sie nawet do 200g cukru to całkiem spora ilość.

CYTATJAM moje słowa były odpowiedzią na prośbę Hajastan, ale Twoja propozycja jest całkiem fajna;-)
Bumelka Ja wiem, ale ten tort tak mi sie spodobał , że chciałam by choć jedna osoba popatrzyła
icon_razz.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

maro79

Member
Lip 5, 2013
18
0
0
Sierotka3m
roflmao_2.gif
ale wyszło ja zgubiłem "t" ty wstawiłaś "g"
rofl2.gif
rofl2.gif
ale mam nadzieje ze jak na następnej takiej uroczystości się znajdę to nie parsknę śmiechem
icon_mrgreen.gif

marioletta właśnie o to mi chodziło dzięki wielkie
anbetung.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
ja tylko na chwile bo wyjezdzamy na weekned a ja nawet nei zaczelam sie pakowac :/

z tym garnkiem to miałam 7 światów!! jak wy obkładacie kulę że to tak ładnie przylega na dole?? dla mnie to jest niepojęte! całe szczęście ze garnek miał stać na trawce...

tort_kubus_puchatek_winnie_the_pooh_cake.JPG

tort_zygazk_i_zlomek_mcqueen_and_mater_cake.JPG

Załączniki

• tort_kubus_puchatek_winnie_the_pooh_cake.JPG
    tort_kubus_puchatek_winnie_the_pooh_cake.JPG
    198.3 KB · Wyświetleń: 0
  • tort_zygazk_i_zlomek_mcqueen_and_mater_cake.JPG
    tort_zygazk_i_zlomek_mcqueen_and_mater_cake.JPG
    211.3 KB · Wyświetleń: 0

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
o.laz, garnek niczego sobie, a auta, no.. mistrzostwo. Logo mnie na łopatki kładzie
icon_smile.gif

Miłego weekendu!
icon_cool.gif

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
o.laz super torciki!
a ja ajk zwykle w potrzebie. robię na jutro tort na chrzciny i miał być cały z masy a tu nagle się odwidziało i chcą "wysmarowany" śmietaną z masą tylko na górze
baa.gif
no i problem: czy boki lecieć normalnie śmietaną a górę -tam gdzie będzie massa- masłem, czy jakoś inaczej można jeszcze zrobić?

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
gosiakw @ 19 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1453616o.laz super torciki!
a ja ajk zwykle w potrzebie. robię na jutro tort na chrzciny i miał być cały z masy a tu nagle się odwidziało i chcą "wysmarowany" śmietaną z masą tylko na górze
baa.gif
no i problem: czy boki lecieć normalnie śmietaną a górę -tam gdzie będzie massa- masłem, czy jakoś inaczej można jeszcze zrobić?
Już napisałam na FB , ja bym robiła boki i gore z buttercream 1-2-3, jest smaczny trwały i nie niszczy masy.(nawet 4 dni
icon_razz.gif
)

podpisuje się O.laz super torciki z kulą ćwiczyłam ale styropianową
zahnlos.gif

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
Dzięki Justyś
icon_smile.gif
hihi napisałam tu i przypomniało mi się o fb no to napisałam i tam;) niestety odpada buttercream, tylko śmietana może być, a ja nie potrafię maziać śmietaną wierzchu tortu
cry_1.gif
no nic, daruję sobie ten krążek z masy na wierzcu, polecę jakimś cudem całość śmietaną i jutro tuż przed podaniem ułożę dekoracje. a chciałam mieć już dzisiaj wszystko z głowy, ech..

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy