Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

delicious

Member
Lut 26, 2011
83
0
0
Vanilko prześliczne te buciczki, i wszystko w ogóle. Wiesz co do tego dzidziusia to myślę, że dużo osób może mieć opory przed dzidziusiem na torcie ze względu na to, że nie wiadomo co potem z nim zrobić. Zjeść? Jak figurka jest mała to jeszcze dobrze to wygląda, takie słodziutkie maleństwo wśród poduszeczek, zabawek i kwiatków, ale widziałam kiedyś tort w kształcie niemowlaka...
http://1.bp.blogspot.com/_JQYrI9Pzbmc/SReX...w_baby_cake.jpg
...czy inne tego typu,
no same powiedzcie, czy można taki tort pokroić? To przecież jakiś horror!
mysz ja przyklejam wszystko na wodę z cukrem pudrem (dużo cukru, mało wody - żeby zrobił się gęsty klej).

Cze 30, 2010
54
0
0
Witam po dłuższej przerwie:) Oglądam te wasze torty i nadziwić się nie mogę! Wszystkie wypieszczone na cacy
icon_smile.gif
Niejeden cukiernik by się powstydził
icon_smile.gif

W końcu i mnie nadarzyła się okazja do tortowania, zrobiłam tort z okazji obrony mojego chłopaka. Co się nad nim namęczyłam to moje. Wizję miałam nieco inną ale ostateczny efekt chyba nie jest taki tragiczny ;) oczywiście daleko mi do was!
anbetung.gif

Kask jest biały, bo to kask inżynierski, zasięgnęłam w tej sprawie informacji u źródła ;)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Woooow świetnie

A ja mało nie zeszłam z tego świata dzisiaj. Przyjechałam z pracy( po nocnej zmianie) Położyłam się trochę zdrzemnąć ok. 7/30. Tylko zaczęłąm zapadać się w sen a tu telefon dzwoni, odbieram:
-tak, słucham
-dzień dobry z tej strony..(i tu padło imię i nazwisko) o której mogę przyjechać po tort?
- yyyyyyyyy jaki tort???????
BOszzzz zerwałam się na równe nogi, jaki tort, kto, boszzz czegoś nie zapisałam, zapomniałam, dostałam palpitacji serca, tysiąc myśli na sekundę.
A kobieta na to
- a to pani Justyna?
- nie
- to przepraszam pomyłka.
matko już nie dałam rady usnąć, tak się zdenerwowałam.

teraz lepię jelenia który ciągle bardziej przypomina mi owcę, poprzednio podobny był do krowy.

delicious

Member
Lut 26, 2011
83
0
0
Jo_anno1 A może to Ci się przyśniło?
sleep.gif
Choć jak Cię już zdążyłam poznać z pewnością zerwałabyś się na równe nogi i w godzinę (no może dwie) miała piękny, ślicznie zdobiony torcik. Nie raz prezentowałaś wszak Mistrzostwo Świata.

Evenstar_Arwen Bardzo przyjemny torcik. Miło w taki sposób kogoś docenić.

Wrzucam moje.
Kwiatypolne.jpg
Maki.jpg

Załączniki

• Kwiatypolne.jpg
    Kwiatypolne.jpg
    65.5 KB · Wyświetleń: 0
  • Maki.jpg
    Maki.jpg
    63.7 KB · Wyświetleń: 0

delicious

Member
Lut 26, 2011
83
0
0
mysz jak został zjedzony to znaczy, że pyszny.
daumen.gif
Więc gratuluję.
anbetung.gif

A jeśli chodzi o wygląd to nie martw się, w razie kłopotów tu są osoby które zawsze służą radą.
Jak mi coś nie wychodzi to pytam osób na forum i Kochane Torciary pomagają (Dzięki Wszystkim tak przy okazji).
Potem próbuję, próbuję, próbuję... i ... poddaję się...
hi hi hi żartowałam.
Chociaż coś w tym jest- zanim się poddasz to pięć razy spróbuj.
Jest z tymi tortami dużo roboty, ale też fajna zabawa. A do tego pożyteczne i rozwijające hobby.
Czekam na Twoje dzieła. Poważnie
icon_biggrin.gif

Cze 30, 2010
54
0
0
Jo-anno, wcale się nie dziwę, że miałaś stresa. Ale za jakiś czas będziesz to wspominać z uśmiechem na twarzy
icon_smile.gif
delicious, bardzo ładne torciki, zwłaszcza ten drugi!
Co do mojego tortu, to zrobił firorę, ludzie nie chcieli mi wierzyć, że to jadalne, a chłopak był bardzo zadowolony z prezentu!
icon_mrgreen.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Jo_anna1 @ 9 Jul 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1150815Woooow świetnie

A ja mało nie zeszłam z tego świata dzisiaj. Przyjechałam z pracy( po nocnej zmianie) Położyłam się trochę zdrzemnąć ok. 7/30. Tylko zaczęłąm zapadać się w sen a tu telefon dzwoni, odbieram:
-tak, słucham
-dzień dobry z tej strony..(i tu padło imię i nazwisko) o której mogę przyjechać po tort?
- yyyyyyyyy jaki tort???????
BOszzzz zerwałam się na równe nogi, jaki tort, kto, boszzz czegoś nie zapisałam, zapomniałam, dostałam palpitacji serca, tysiąc myśli na sekundę.
A kobieta na to
- a to pani Justyna?
- nie
- to przepraszam pomyłka.
matko już nie dałam rady usnąć, tak się zdenerwowałam.

teraz lepię jelenia który ciągle bardziej przypomina mi owcę, poprzednio podobny był do krowy.
No kochana nic do pozazdroszczenia
icon_smile.gif
Szczerze mówiąc boje się że taka sytuacja mnie kiedyś spotka naprawde
icon_mrgreen.gif
ale póki co... odpukać.

Mój wczorajszy torcik, wprawdzie "przyodziany" kremem ale figurki oczywiście z masy
icon_smile.gif

Załączniki

• auta_na_ccina.jpg
    auta_na_ccina.jpg
    210.5 KB · Wyświetleń: 0

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
Joanno...to się chyba każdej z nas może przyśnić jako koszmar;)
delicious, devilwoman - piękne Wasze torty! ;)

Moja weekendowa produkcja: kolejna koparka, peppa i kotki... powiem tak: nigdy dłużej nie robiłam tortów
baa.gif
chyba koszmarna wilgoć jaka była w powietrzu powodowała, ze co wyjęłam tort do dekorowania z lodówki to po kilku minutach robił się mokry, porażka... włożony do lodówki był OK...nie wiem, masę robiłam taką jak zawsze więc winę zwalam na pogodę - nawet pranie nie schnie to może i masie się udziela?

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
pscolki @ 11 Jul 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1151471Moja weekendowa produkcja: kolejna koparka, peppa i kotki... powiem tak: nigdy dłużej nie robiłam tortów
baa.gif
chyba koszmarna wilgoć jaka była w powietrzu powodowała, ze co wyjęłam tort do dekorowania z lodówki to po kilku minutach robił się mokry, porażka... włożony do lodówki był OK...nie wiem, masę robiłam taką jak zawsze więc winę zwalam na pogodę - nawet pranie nie schnie to może i masie się udziela?
ja tez mialam ten problem - a ozdoby suszylam pod wentylatorem. Jak tylko robi sie parno na dworze i ta duchota do chalupy wejdzie to nijak - rozplywa sie wszystko z masy. Tez myslalam, ze cos w przepisie sknocilam -ale to jednak jak jest parno i duszno to nie ma zmiluj - masa rie rozplywa.

delicious

Member
Lut 26, 2011
83
0
0
pscolki świetna ta Peppa, kopara też, a najbardziej podobają mi się kotki.
sylkag66 Też się czasem męczę z tymi wykrawaczkami, ale odkryłam że kiedy masę rozwałkuje się dość cienko to lepiej idzie. Poza tym dobrze jest jak ona jest troszkę sztywniejsza, czyli albo podsypać większą ilością cukru pudru, albo po rozwałkowaniu chwilkę poczekać aż się troszkę przesuszy (choć po naszych ostatnich doświadczeniach atmosferycznych- duszno i parno- lepiej wybrać ten pierwszy sposób).

delicious

Member
Lut 26, 2011
83
0
0
dewillwoman O teraz dojrzałam Twój z autami! Wspaniały!
lecker.gif
Moje dzieci piszczałyby z radości, bo dzisiaj jedziemy z nimi do kina na "Auta2". Podejrzę tam jeszcze McQeena i może zrobię coś z tego tematu w weekend.
wink.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy