Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

kasia19

Member
Mar 7, 2013
158
0
0
asiulla jak zawsze perfekcyjnie i super gładko
icon_smile.gif
tylko pozazdrościć ...
a tu moje weekendowe-Lazurowe Wybrzeże ;) hi hi
marta.jpg
i na życzenie małego klienta , zgapiony Ben10 ;)
ben.jpg

Załączniki

• marta.jpg
    marta.jpg
    85.7 KB · Wyświetleń: 0
  • ben.jpg
    ben.jpg
    69.3 KB · Wyświetleń: 0

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Kasia super torciki:)

Asiulla jak zwykle idealnie, cieszę się że znów tu zajrzałaś. Mam prośbę, czy możesz przy następnym torcie zrobić zdjęcie otynkowanego tortu? Chciałabym zobaczyć jak powinien wyglądać? Dziękuję z góry:)

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
A ja na sobotę mam zrobić tort w kształcie lego i z figurkami z filmu LEGO MOVIE: Emmet, Kicia Rożek i Batman. Nie bardzo wiem jak mam się za to zabrać, chodzi mi o częć główną czyli klocek? Czy macie jakieś ściągawki lub filmiki, tutki?

AGA2312

Member
Lip 3, 2011
26
0
0
Kobitki kochane namieszałyście w mojej kuchni a raczej w wypiekach jak diabli.
Do urodzin dzieci przygotowywałam się 3 miesiące-a raczej do tortu,ale jak zrobiłam to gościom szczęka opadła.Zawsze u wszystkich tort z cukierni,tradycyjnie śmietankowy z wisienką na wierzchu i koniec.

Ale mam teraz okropny dylemat,robimy rodzinne czterdzieste urodziny trzech osób na raz,dwie kobitki i facet no i nie mam wcale pomysłu na jakiś fajowy tort.
Jesteśmy wesołymi ,,młodymi ludzikami,,lubimy sobie robić tzw.jaja-Pomóżcie,oświećcie mnie,podrzućcie jakiś pomysł.Ale uprzedzam że zdolności aż takich jak Wy to nie mam.

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
kajastama @ 2 Apr 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1514438A ja na sobotę mam zrobić tort w kształcie lego i z figurkami z filmu LEGO MOVIE: Emmet, Kicia Rożek i Batman. Nie bardzo wiem jak mam się za to zabrać, chodzi mi o częć główną czyli klocek? Czy macie jakieś ściągawki lub filmiki, tutki?
Ja robie po prostu tort w kształcie prostokąta tyle że wyższy 4 płaty biszkoptu , na górę wycinam koła i przyklejam.
czyli obkładam prostokątny tort osobno a później przyklejam koła na klei na których lekko odciskam napis lego.
nie wkleję zdjęcia, bo akurat tym tortom nie zrobiłam.
Powodzenia.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
kajastama @ 2 Apr 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1514438A ja na sobotę mam zrobić tort w kształcie lego i z figurkami z filmu LEGO MOVIE: Emmet, Kicia Rożek i Batman. Nie bardzo wiem jak mam się za to zabrać, chodzi mi o częć główną czyli klocek? Czy macie jakieś ściągawki lub filmiki, tutki?
Znalazłam jak zrobić logo http://www.youtube.com/watch?v=Txhd5C2Sl-s
icon_wink.gif

Wypustki robiłam słomką. Mają różną średnicę, robiłam z większej. Fotki nie posiadam.
A tutaj sporo podpowiedzi https://www.google.pl/search?q=tort+lego&am...056&bih=490

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
trawę zrobiłam z masy maślanej z barwnikiem,trzymało się wszystko super,najważniejsze że solenizant był mega szczęśliwy
icon_mrgreen.gif

mamaKrzysia

Member
Sty 5, 2014
66
0
0
własnie, to juz drugi raz
icon_sad.gif
byłam ciekawa tortu na panieński w Twoim wykonaniu a teraz dina nie mogę zobaczyć
icon_sad.gif

może za duży rozmiar, no nie wiem

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy