Maslade @ 24 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1143981Witam, jestem tu nowa. Napatrzyłam się na wasze cudeńka, przepiękne !!!
Sama robiłam już dwa torty w stylu angielskim. Pierwszy spłynął, bo kładłam dekorację na masę śmietanową. Drugi był już o niebo lepszy, bo wiedziałam już jaką masę należy położyć jako podkład. Mimo to nadal jestem nowicjuszką. Piekę tylko dla swoich dzieci..mam pytanie, które Was może powali na kolana, ale dla mnie to problem.. Jak obłożyć równo tort masą cukrową??? Do tej pory robiłam śmieszne zakładki, a teraz chciałabym obłożyć go równiutko.. Jak??
Z góry dziękuję i pozdrawiam.Witaj![]()
Wejdź tutaj https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32858&st=20 "wrzuciłam" tam filmiki o obkładaniu prostokątnych tortów. Technika jest taka sama jeżeli chodzi o okrągłe i prostokątne. Okrągłe jednak jest łatwiej.![]()
miglietta @ 23 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1143729to jest mysl!!tylko trzeba wyprobowac i moze pocwiczyc
o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
Jo_anna1 @ 24 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1143982Witaj![]()
Wejdź tutaj https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32858&st=20 "wrzuciłam" tam filmiki o obkładaniu prostokątnych tortów. Technika jest taka sama jeżeli chodzi o okrągłe i prostokątne. Okrągłe jednak jest łatwiej.
No zawsze z podziwem oglądam Twoje torty w stylu angielskim i mówiąc szczerze lepie różne rzeczy ale nigdy nie odważyłam sie na pokrycie całego tortu masą...chyba już czas spróbować...![]()
![]()
devillwoman @ 25 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1144242No zawsze z podziwem oglądam Twoje torty w stylu angielskim i mówiąc szczerze lepie różne rzeczy ale nigdy nie odważyłam sie na pokrycie całego tortu masą...chyba już czas spróbować...![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.