Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Dzięki dziewczyny
icon_redface.gif
. Co do pisma to się zastanawiam czy nie można by było użyć jakiejś kalki jak to np. robią przy tatuażach, może na wyschnietej masie dałoby się coś odbić...
gruebel_2.gif
Wtedy trzcionke możnaby było sobie odbić przepiękną.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Są szablony literek do odbijania na masie. Na listwie umieszcza się literki (słowa), odbija na masie i później maluje. bardzo proste tylko szkoda bo to zwykła czcionka. jak znajdę link to wrzucę. Kiedys dziewczyny pisały że zakupiły takie w TKMaxx.
A u mnie dzisiaj impreza imieninowa u cioteczki. Mam na 14-tą do pracy więc już imprezę zaliczyłam
icon_mrgreen.gif
Cioteczka była przeszczęśliwa bo lubi fiolety
IMG_0272.JPG

Załączniki

• IMG_0272.JPG
    IMG_0272.JPG
    141.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maslade

Member
Cze 19, 2010
4
0
0
Witam, jestem tu nowa. Napatrzyłam się na wasze cudeńka, przepiękne !!!
Sama robiłam już dwa torty w stylu angielskim. Pierwszy spłynął, bo kładłam dekorację na masę śmietanową. Drugi był już o niebo lepszy, bo wiedziałam już jaką masę należy położyć jako podkład. Mimo to nadal jestem nowicjuszką. Piekę tylko dla swoich dzieci..mam pytanie, które Was może powali na kolana, ale dla mnie to problem.. Jak obłożyć równo tort masą cukrową??? Do tej pory robiłam śmieszne zakładki, a teraz chciałabym obłożyć go równiutko.. Jak??
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Maslade @ 24 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1143981Witam, jestem tu nowa. Napatrzyłam się na wasze cudeńka, przepiękne !!!
Sama robiłam już dwa torty w stylu angielskim. Pierwszy spłynął, bo kładłam dekorację na masę śmietanową. Drugi był już o niebo lepszy, bo wiedziałam już jaką masę należy położyć jako podkład. Mimo to nadal jestem nowicjuszką. Piekę tylko dla swoich dzieci..mam pytanie, które Was może powali na kolana, ale dla mnie to problem.. Jak obłożyć równo tort masą cukrową??? Do tej pory robiłam śmieszne zakładki, a teraz chciałabym obłożyć go równiutko.. Jak??
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Witaj
wink.gif

Wejdź tutaj https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32858&st=20 "wrzuciłam" tam filmiki o obkładaniu prostokątnych tortów. Technika jest taka sama jeżeli chodzi o okrągłe i prostokątne. Okrągłe jednak jest łatwiej.
icon_mrgreen.gif

Sie 22, 2008
203
0
0
Świetne torty, ale Jo_anna króluje swoimi dziełami. Po prostu każdy idealny i profesjonalnie wykonany, a co jeden to ładniejszy.
U mnie ostatnio powstały takie:
IMG_0940nap.JPG
IMG_0945nap.JPG

Tak jak w zeszłym roku, i w tym zrobiłam tort na turniej darta o puchar burmistrza Mikołowa:
ca_y.jpg
tu już niestety zostały oderwane włosy graczowi
icon_smile.gif

du_y.jpg
herb.jpg
tarcza.jpg

i wczorajszy
1.JPG

Załączniki

• IMG_0940nap.JPG
    IMG_0940nap.JPG
    67.3 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0945nap.JPG
    IMG_0945nap.JPG
    75.8 KB · Wyświetleń: 0
  • ca_y.jpg
    ca_y.jpg
    51.6 KB · Wyświetleń: 0
  • du_y.jpg
    du_y.jpg
    62.5 KB · Wyświetleń: 0
  • herb.jpg
    herb.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 0
  • tarcza.jpg
    tarcza.jpg
    57.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 1.JPG
    1.JPG
    56.8 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Jo_anna1 @ 24 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1143982Witaj
wink.gif

Wejdź tutaj https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32858&st=20 "wrzuciłam" tam filmiki o obkładaniu prostokątnych tortów. Technika jest taka sama jeżeli chodzi o okrągłe i prostokątne. Okrągłe jednak jest łatwiej.
icon_mrgreen.gif
No zawsze z podziwem oglądam Twoje torty w stylu angielskim i mówiąc szczerze lepie różne rzeczy ale nigdy nie odważyłam sie na pokrycie całego tortu masą...
dump.gif
chyba już czas spróbować...
gruebel_2.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Truskaweczko mega super produkcja
icon_smile.gif

devillwoman @ 25 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1144242No zawsze z podziwem oglądam Twoje torty w stylu angielskim i mówiąc szczerze lepie różne rzeczy ale nigdy nie odważyłam sie na pokrycie całego tortu masą...
dump.gif
chyba już czas spróbować...
gruebel_2.gif
zdecydowanie czas najwyższy, jak spróbujesz to wsiąkniesz
icon_mrgreen.gif

Kolejna odsłona fortepianu, chciałam spróbować zrobić jakis inny instrument ale solenizantka nie dała się przekonać

IMG_0273.JPG

Załączniki

• IMG_0273.JPG
    IMG_0273.JPG
    153.3 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
O matko
eek2.gif
kobieto!!!!!!! Toż to arcydzieło!!!!!!!!!!!!!
anbetung.gif
Przepiękny!!!!!!!! Ile czasu zajmuje Ci ulepienie fortepiany, no i oczywiście pytanie standardowe robisz go z jakiegoś szablonu ?? Ja też taki chcę
cry_1.gif

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
WITAM . PROSZE POMÓŻCIE. GDZIE MOGĘ KUPIĆ WYKRAWACZE DO LITER I CYFR. PILNIE POTRZEBNE, A WSZĘDZIE BRAK.

BARDZO PODOBAJĄ MI SIE LITERKI JOANNY. GDZIE TAKIE DOSTAĆ. Z GÓRY DZIĘKIUJE

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Trzeba trochę trzasnąć linijką o blat, wtedy wypadną. Można też odczekać trochę, aż masa nieco podeschnie i dopiero wtedy wycinać literki - tego jednak nie próbowałam.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy