Jo_anna1 @ 27 Aug 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1171625witaj Anulacałakiem nieźle
jak jeszcze sama zaczniesz bawić sie w robienie ozdób dopiero zobaczysz jak Cię to wciągnie![]()
![]()
Jeżeli chodzi o wykrawaczki poczytaj sobie troszeczkę w watkach na temat mas cukrowych a zobaczysz że wcale nie trzeba od razu mieć profesjonalnego sprzętu -drogiego zresztą- żeby wyczarować cudeńka. ja tez kiedys jak sie tylko zachłysnęłam dekoracjami z masy cukrowej zakupiłam np. komplet wykrawaczek do róż i co..... i leży teraz na dnie szuflady a płatki wycinam szklaneczkami lub kieliszkami o różnej średnicy. Wykorzystuję sporo foremek do ciasteczek, np. kalie wycinam foremką- serduszkiem. Tak więc już nie po raz pierwszy radzę dobrze zastanowić się nad zakupami foremek i wykrawaczek. Warto przekopać kuchenne szuflady i uruchomić swoją wyobraźnię. Możliwosci jest naprawdę mnóstwo.Dziękuję za cenne rady.Zostało trochę masy z tortu bratowej to zaczne ćwiczyć![]()
![]()
sylkag66 @ 29 Aug 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1172779o to mój tort z bucikami na chrzest siostrzeńca. Moje pierwsze buciki
buciki fantastyczne, mnie bardzo podoba się też ta kokardka i wstążka nad napisem, zdaje się z kwiatuszkami słabo widac na zdjęciu,
ja robie torcik na chrzciny we wrześniu jeśli pozwolisz to odgapilabym te wstążkę od Ciebie![]()
Lusia torty świetne, gratuluję odwagi, takimi tortami zdecydowanie warto sie pochwalić dobrze że sie "ujawniłaś"![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.