Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Asiula ja takie rzeczy jak kołpaki czyli drobne elementy robie duuuzo wczesniej. Potem tylko obkładam i "doczepiem" gotowe drobiazgi, oszczędzasz czas
icon_smile.gif
chyba że idziesz na żywioł i nigdy nie wiesz jakiej wielkosci wyjdzie tort to inna sprawa
icon_mrgreen.gif

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
fantastycznie @ 6 Oct 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1192167I to jak wymysliłaś, hasło świetne!!!
Przerobie je troche i zamiast fajna będzie oczywiście fantastyczna, no bo jak inaczej!
I wkleje fote, choćby nie wiem co. W końcu musi sie udać.

Dziewczyny dzieki za życzenia.

Sylkag musisz mi koniecznie zdradzić jak skopiowałaś tego pluto, wyszedł Ci śliczny, ja tez bym tak chciała
zwinker2.gif
,proooooooooooooooszę.
HEJ. NO WIĘC ZDRADZE CI JAK TEN PLUTO ZOSTAŁ SKOPIOWANY
icon_smile.gif
lecker.gif
poprostu wpisałam w google pies pluto i pokazały mi się obrazki. bierzesz w ręke pergamin i pisak czy coś do rysowania przykładasz do ekranu i odrysowujesz:) potem położyłam na lukier i ołówkiem rysowałam po tym obrazku. na lukru odrysują się kontury i tak resztę skończyłam barwnikami z wodą. NIE WIEM CZY COŚ ZROZUMIAŁAŚ Z TEGO. JAKBY CO PISZ. POZDRAWIAM:)

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
sylkag66 @ 8 Oct 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1193378HEJ. NO WIĘC ZDRADZE CI JAK TEN PLUTO ZOSTAŁ SKOPIOWANY
icon_smile.gif
lecker.gif
poprostu wpisałam w google pies pluto i pokazały mi się obrazki. bierzesz w ręke pergamin i pisak czy coś do rysowania przykładasz do ekranu i odrysowujesz:) potem położyłam na lukier i ołówkiem rysowałam po tym obrazku. na lukru odrysują się kontury i tak resztę skończyłam barwnikami z wodą. NIE WIEM CZY COŚ ZROZUMIAŁAŚ Z TEGO. JAKBY CO PISZ. POZDRAWIAM:)
Dziewczyny ja robię tak: kopiuję obrazek do worda powiększam lub pomniejszam do odpowiadającej mi wielkości i drukuję potem wkładam w koszulkę taką od dokumentów i odrysowuję krztałt markerem do cd jak wyschnie kładę koszulkę na rozwałkowanej masie lekko podsuszonej i odrysowuję wykałaczką kontury oczywiście malowniem na koszulce do góry i już gotowe.

a to dzisiejszy zrobiony tą metodą

Załączniki

• PA080014m.JPG
    PA080014m.JPG
    55.7 KB · Wyświetleń: 0
  • PA080016m.JPG
    PA080016m.JPG
    30.9 KB · Wyświetleń: 0
  • PA080018m.JPG
    PA080018m.JPG
    19.2 KB · Wyświetleń: 0

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
asiula super wyszło Ci auto, masa elegancko nałożona
daumen.gif

Megi śliczny tort, a ta błyszcząca wstęga to czym maźnięta? Jakimś perłowym barwnikiem?
lusia piękna ta czarownica
icon_smile.gif

A moje takie:

P1080358.JPG

P1080366.JPG

Załączniki

• P1080358.JPG
    P1080358.JPG
    220.6 KB · Wyświetleń: 0
  • P1080366.JPG
    P1080366.JPG
    244.7 KB · Wyświetleń: 0

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
Dziewczyny świetne te Wasze torty. Boisko z piłka bardzo pomysłowe. Ja teraz mam zrobić aparat leica i musze sama zabarwić masę na zcarno bo on na środę nie kupię więc masy trzymajcie kciuki aby się udało . Fotka aparatu.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
lusia74 @ 9 Oct 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1193634Dziewczyny świetne te Wasze torty. Boisko z piłka bardzo pomysłowe. Ja teraz mam zrobić aparat leica i musze sama zabarwić masę na zcarno bo on na środę nie kupię więc masy trzymajcie kciuki aby się udało . Fotka aparatu.
jeżeli nie uda Ci sie zabarwić na czarno to na koniec pomaluj barwnikiem rozpuszczonym w wodzie, dodatkowo będzie miał ładny połysk

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Asiula koparka jest cała z masy cukrowej, ważyła ok. 300g.
Joanno narzędzia cudne
icon_smile.gif
Takie estetyczne, wyglądają jak funkiel nówki prawdziwe
icon_smile.gif
W ogóle cały tort piękny
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy