Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
marzena super wyszło, mój pierwszy to też było hello kitty
icon_smile.gif

a to dzisiejsze moje

Załączniki

• 13.jpg
    13.jpg
    234.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 14.jpg
    14.jpg
    203.3 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
O chrystusie Asiulla !!!!!
eek2.gif
orka jak żywa!! FANTASTYCZNA!!

Jak zwykle kiedy nie zaglądam na strone tworzycie takie sztuki że.....eh

ok, to ja nadrabiam...co do pytania LUSI74, zawsze malowałam kolorami w żelu z odrobiną wody, ale ostatnio rozrzedzam spirytusem, migiem schnie i można malować warstwami jak olejną na płótnie. No i kolory są bardziej żywe.
Wstawiam moje ostatnie wypociny
rofl.gif

Załączniki

• bobcccc.jpg
    bobcccc.jpg
    150.3 KB · Wyświetleń: 0
  • el_kapitanoccccccccc.jpg
    el_kapitanoccccccccc.jpg
    123.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Witajcie,
po cichutku, skromniutko postanowiłam się pokazać i w tym temacie. A to dlatego, że jutro mój pięciolatek ma urodzinki i z tej okazji już od kilku tygodni myślałam na wykonaniem tortu dla niego. Młody postawił na Ben 10, więc nie miałam nic do gadania. Skorzystałam z przepisu na masę cukrową z tego tematu, kupiłam barwniki (wreszcie, po tylu latach "planowania"...) i oto moje dzieło skromne - mały torcik do przedszkola (mam nadzieję, że o tej godzinie jest właśnie konsumowany). Nie pokryłam całości masą, bo to dla mnie za słodko-mdłe, chciałam zrobić polewę z białej czekolady, ale mi się wczoraj w nocy nie udała, więc pokryłam lukrem zwykłym w kolorze bladej zieleni (wiem, wiem, marniutko). Ale i tak jestem dumna.

tortkuba.jpg

A wasze dzieła sztuki zapierają dech w piersiach.

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
elmagra wez bo Cie spiore za nadmiar skromnosci!
strafe.gif
icon_mrgreen.gif
super ten Twoj tort i to cieniowanie lukrem wyszlo bardzo dobrze - tlo idealnie pasuje.

Devil - Ty chyba na jakas bezsennosc cierpisz..czy jak? chwalic Cie juz nie bede bo mi sie znudzilo (Ty cholero uzdolniona)
fiesgrins.gif

a orka superancka!!!

fantastycznie

Member
Sty 12, 2011
88
0
0
Ale z Was aparatki zostawić takie tylko na chwilke i szczękę można zgubić, hihi

Siedzę cicho ale coś tam tortuję, niedługo nadrobie zaległości we wklejaniu.

A dzis jak zwykle po prosbie, bardzo podoba mi sie tort-róża. Vanilka robiła taki (str 57),
widziałam też gdzieś tutorial, ale oczywiście nie mogę go znaleźć jak mi potrzeba, możecie podrzucić,
baaaaaaaaaaaaaaaardzo proszę

Mogę zawsze sama pokombinować, ale wolałabym tego uniknąć, ponieważ obiecałam mężowi, że nie będę się juz wkurzać przy tortach
rofl.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Asiulla przesłodki ten bobasek

fantastycznie @ 28 Oct 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1203194A dzis jak zwykle po prosbie, bardzo podoba mi sie tort-róża. Vanilka robiła taki (str 57),
widziałam też gdzieś tutorial, ale oczywiście nie mogę go znaleźć jak mi potrzeba, możecie podrzucić,
baaaaaaaaaaaaaaaardzo proszę

Mogę zawsze sama pokombinować, ale wolałabym tego uniknąć, ponieważ obiecałam mężowi, że nie będę się juz wkurzać przy tortach
rofl.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy