Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
emilka41 @ 4 Nov 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1207373mam pytanie,mianowicie co to jest cmc? dodawają ją do masy na figurki?
z jakiej masy wy lepicie figurki na tort?
cmc to syntetyczny stabilizator dodawany do masy cukrowej. Powoduje, ze masa szybciej schnie - nawet bardzo szybko wiec trzeba na masie miec juz wyrobione ruchy.

Joanno -wozek popelniony przepieknie!

Agnieszko9 -pierwsze koty za ploty
icon_biggrin.gif
nastepnym razem sprobuj uzyc odrobine rozowego - ale tak naprawde odrobine. Wydaje mi sie, ze bedzie lepszy niz zolty
icon_biggrin.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Będzie dużo lepszy
icon_smile.gif
a jak nie masz różowego to próbuj dodawać po odrobince czerwonego i zółtego - ale to dosłownie aptekarskie ilości, czerwonego ciut a żółtego jeszcze sporo mniej.

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Hej dziewczyny. zacznę spotkanie od wyrażenia mojego WIELKIEGO UZNANIA dla was. Jesteście niesamowite w tym co robicie i każdego dnia lepsze. zaglądam codziennie ale nie zawsze mam czas na pisanie. A teraz " przyszła kryska na matyska"!!!! Potrzebuję pomocy a wiem, że wy jesteście w tym nieocenione!!!! Mam zamówienie na torcik z motywem króla lwa. Ma być wg mojej inwencji ale 3D. Czyli figurki. Szperałam i wynalazłam co nieco, ale najwłaściwszy byłby dla mnie filmik lub instrukcja obrazkowa do lepienia figurek. Kurcze, żeby nie było to za bardzo skomlikowane bo polegnę!!!! Jak nawinie się wam coś to PROSZĘ o link!!!!! Będę padać na kolanka z wdzięczności!!! Torcik ma być na 11 listopada!!!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Pozdrawiam

kajal

Member
Sie 15, 2011
36
0
0
Ojej na ten wózek nie mogę się napatrzyc tak jest świetny zastanawiam się jak takie cuda wychodzą spod waszych rąk dla mnie to jest jak czarna magia.Torciki są przepiękne aż szkoda ich jeśc

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
alipek @ 6 Nov 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1208301Hej dziewczyny. zacznę spotkanie od wyrażenia mojego WIELKIEGO UZNANIA dla was. Jesteście niesamowite w tym co robicie i każdego dnia lepsze. zaglądam codziennie ale nie zawsze mam czas na pisanie. A teraz " przyszła kryska na matyska"!!!! Potrzebuję pomocy a wiem, że wy jesteście w tym nieocenione!!!! Mam zamówienie na torcik z motywem króla lwa. Ma być wg mojej inwencji ale 3D. Czyli figurki. Szperałam i wynalazłam co nieco, ale najwłaściwszy byłby dla mnie filmik lub instrukcja obrazkowa do lepienia figurek. Kurcze, żeby nie było to za bardzo skomlikowane bo polegnę!!!! Jak nawinie się wam coś to PROSZĘ o link!!!!! Będę padać na kolanka z wdzięczności!!! Torcik ma być na 11 listopada!!!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Pozdrawiam

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
Cześć dziewczyny,

i Was poproszę o pomoc
icon_smile.gif
Jako mistrzynie w tym co robicie, może będziecie mogły mi podpowiedzieć co i jak.

Chce zrobić dla męża cyckowy tort.

Zobaczył taki na Waszym forum i az zaczął piać, że taki super. Niebawem, bo 28 listopada ma urodziny wiec chciałabym zrobić dla Niego taki torcik.

Nie bardzo wiem jednak jak ogarnąć temat samego biustu.

Gdzieś tam wyczytałam, że z galaretki, ale czy robiłyście jakoś całość z biszkopta?

Jak mam uzyskać efekt biustu? boje się, ze wyciąć mi się nie uda tak idealnie.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam i dziękuje

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Ballb, ja przekładam biszkopty w pucharkach do lodów-takie na stopce, odstawiam do stężenia i jak już ciałko przełożę to wykładam na nie uformowanc cyc
icon_smile.gif

Można wykorzystać jakieś małe salaterki, napewno coś znajdziesz, ważne żeby zachować kształt kulisty. Trzymają się bardzo stabilnie. Nie robiłam z galaretek, więc tego nie wyjaśnię a ręcznie wycinać jest masakrycznie
icon_mrgreen.gif

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
lambethka @ 7 Nov 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1208338ze strony, ktora dzielila sie z nami joanna, sa postaci pumby, timona i simby
http://translate.google.com/translate?hl=p...og-post_17.html
http://translate.googleusercontent.com/tra...GuAlZqMm0J9iYbQ
http://translate.googleusercontent.com/tra...vWIshkCnm9SL5gw
Ja robię z biszpotu przełożonego śmietaną. Jeżeli robię same cycole to w miseczkach półlitrowych wyższych niż szerszych a jezeli an ciele to wtedy w saletrki do deseru 250ml. Wykładam oczywiście miseczki folia spożywczą i okładam na przemian biszkopt docięty i smietana do lodoki lub zamrażarki na chwilę w zalezności ile mam zcasu potem odwracam i wyciągam. U ,mnie wyglaga to tak.

Załączniki

• P7190158M.JPG
    P7190158M.JPG
    40 KB · Wyświetleń: 0
  • PB270018m.JPG
    PB270018m.JPG
    16.9 KB · Wyświetleń: 0
  • PB270022m.JPG
    PB270022m.JPG
    14.7 KB · Wyświetleń: 0

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
Dzięki Dziewczyny.

Właśnie chodziło mi o to jak zrobić te cycole biszkoptowe... (matko jakie Wy cuda robicie, normalnie szczeka mi opada za każdym rzazem jak patrze)

szczerze mówiąc, aż się boje za to zabrać ;)

tzn za masę cukrową
icon_smile.gif
bo sam tort jakoś pójdzie
icon_smile.gif

jeszcze raz wielkie dzięki

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
Ballb @ 7 Nov 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1208527Dzięki Dziewczyny.

Właśnie chodziło mi o to jak zrobić te cycole biszkoptowe... (matko jakie Wy cuda robicie, normalnie szczeka mi opada za każdym rzazem jak patrze)

szczerze mówiąc, aż się boje za to zabrać ;)

tzn za masę cukrową
icon_smile.gif
bo sam tort jakoś pójdzie
icon_smile.gif

jeszcze raz wielkie dzięki
Nie ma się czego bać dobrze się obkłada
icon_smile.gif
. Czekamy na fotki.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy