Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

edyta4

Member
Gru 22, 2007
728
0
0
goia87 @ 26 Jan 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1247179Dziewczyny zobaczcie co znalazłam tutaj sa śliczne foremki i w dodatku dziewczyna robi je sama mam nadzieje ze sie przyda
icon_smile.gif

http://sklepikdlawas.pl//index.php?cPath=81
super foremki, dzięki za linka
cvety.gif

a tak wogóle to dziewczyny - jesteście obłędnie genialne, ja nawet nie pokażę swojego tortu, bo to wstyd, obciach itd...

agoosia

Member
Mar 18, 2011
4
0
0
beata34 @ 25 Jan 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1246806pozwolę sobie zacytować Asiullę
" wszystko smaruję tynkiem, górę i brzegi, kostka masła + szklanka cukru pudru utarte mikserem do białości i lecę cały tort na około, sama bita rozpuści masę , raz mi owoc wystawał i dziurka w masie się zrobiła bo ją rozpuściło. te masło z pudrem na torcie ci zastyga więc musisz równo rozprowadzić bo to twardnieje i na to walisz masę cukrową i gładzisz packą i gitara"
ja też tak robię, tort możesz przełożyć bitą śmietaną a górę i boki możesz zrobić tak jak radzi Asiulla, tej masy nie musi być dużo tyle tylko aby się masa cukrowa przykleiła
Dzięki wielkie
anbetung.gif
Wypróbuję i dam znać jak poszło
anbetung.gif

joannaMar

Member
Gru 21, 2011
12
0
0
Zrobiłam pierwszy raz masę. Podpowiedzcie, co nie tak zrobiłam.
Masa wyszła plastyczna, lekko kleiła mi się do rąk, zapakowałam ja na noc do lodówki.
dziś przy wałkowaniu nie była juz taka lepiąca, ale przyklejała się do blatu (podsypywałam cukrem) no i troche się rwała.
Za mało cukru, czy za dużo ??
Aaa i czy Wy zjadacie tą masę, bo ja nie byłam w stanie jej zjeśc.

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
Devilka, kochana - torty, że palce lizać - czerwony wymiata!!!
Jo_anna motor rewelka!
Asiulla - tradycyjnie: super!
...
a ja skromnie, choć może lekko jako "komplecik" do ciacha Asiulli
icon_smile.gif
hihi

cycuchy.JPG

Załączniki

• cycuchy.JPG
    cycuchy.JPG
    182.5 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Torty apetycznie rewelacyjne
lecker.gif

sylkag66 @ 28 Jan 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1248115JOANNO JAK ZROBIĆ TAKI MOTOR?? PIĘKNE DZIEŁO
Przejrzałam Wujka Google i tak lepiłam
icon_mrgreen.gif

beata34 @ 28 Jan 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1248150Wygląda jak metal, super, a jakich barwników pudrowych używasz do malowania? bardzo proszę o namiary na nie
cvety.gif
Sa różni sprzedawcy, ja kupiłam tutaj http://www.pan-centrum.pl/sklep,Barwniki_p...lear=k&n=25
W zasadzie barwniki pudrowe sa do malowania na sucho, właśnie ten puder nanosi się pędzelkiem na masę i uzyskuje sie przez to ciekawe efekty cieniowania np. listków. Barwnik złoty i srebrny rozpuszczam w alkoholu( szybciej wysycha i nie zostawia takich smug jak woda) i maluję wybrane elementy, dzięki temu nie błyszczy sie wszystko dookoła.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy