Ballb @ 30 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1248787Zdradz mi prosze jak uzykac taki ksztalt liter?
zadna tajemnicamam takie wykrawaczki![]()
http://allegro.pl/wycinarka-alfabet-litery...2058108057.html
http://allegro.pl/wycinarka-alfabet-litery...2076828946.html
ania-magda @ 30 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1248974Asiulla, chyba chodzi o kształt tortu, a nie krój literek
hihi, też tak myślępytanie było o "kształt 4 liter", czyli...![]()
![]()
a kształtne te "Twoje" cztery litery, że ho ho ho...![]()
goia87 @ 30 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249074Torcik zrobiony dzieki waszej pomocy oczywiście wszyscy byli zachwyceni a najbardziej mój mały solenizant mam nadzieje ze zdjecie sie wyświetli bo nie wiem jak je sie tutaj wkleja
śliczna myszkagratulacje
Lambethko, jak zrobiłaś ten basen? w środku to galaretka?
goia87 @ 30 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249074Torcik zrobiony dzieki waszej pomocy oczywiście wszyscy byli zachwyceni a najbardziej mój mały solenizant mam nadzieje ze zdjecie sie wyświetli bo nie wiem jak je sie tutaj wkleja
Jak robilas myszke? Prosze o wskazowki lopatologicznie.
asiulla1984 @ 30 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249027haha ale ja głupia jestem myślałam że o napis chodzi buahaha
no upieklam okrągły biszkopt i to co ściałam na talie położyłam na pośladki
dzieki za info
chyba sie nie podejme jednak, z moimi umiejetnosciami w zyciu nie wyjda i takie okragle poldupki![]()
![]()
albo mnie oswiec, tylko tak jak krowie przy rowie... jak to zrobic zeby byl taki idealny ksztalt... moj kolega slubny juz dawno suszyl mi glowe o taki tort... mialby radoche jak nie wiem co![]()
ale ten Twoj tort rewelacja, zreszta jak kazdy wykonany przez Ciebie...
Jo_anna1 @ 31 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249199Goia śliczna myszka![]()
Myślę, że istotne znaczenie ma temperatura masy którą obkładamy tort. Masa musi być dobrze wyrobiona, ciepła, dobrze uplastyczniona wówczas się nie rwie. To na bazie moich eksperymentów takie wnioski mi się nasunęły![]()
Sionia, łatwo jest taką myszkę zrobić, drukujesz z netu jakąś postać następnie wycinasz poszczególne elementy z masy w odpowiednich kolorach i składasz na torcie
Joanno, czy dobrze zrozumialam -
-drukuje jakąś postac z netu,
-tne ją na poszczegolne elementy,
-wedlug tych szblonow wycinam w masie,
- skladam na torcie
sionia @ 31 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249214Joanno, czy dobrze zrozumialam -
-drukuje jakąś postac z netu,
-tne ją na poszczegolne elementy,
-wedlug tych szblonow wycinam w masie,
- skladam na torcieDokładnie takWłaśnie w ten sposób robiłam niedawno krecika https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=33167&st=2500 , a jeszcze wcześniej kubusia. Na takiej samej zasadzie wycinam kształty w biszkoptach, kiedy potrzebuję określonych postaci. oczywiście powiększam lub pomniejszam postacie. Najlepiej w takich wycinankach korzystać z kolorowanek internetowych, praktycznie znajdziesz każdą postać.![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.