Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
qxo0wl.jpg

[/quote]

Zdradz mi prosze jak uzykac taki ksztalt 4 liter?
icon_smile.gif

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
Torcik zrobiony dzieki waszej pomocy oczywiście wszyscy byli zachwyceni a najbardziej mój mały solenizant mam nadzieje ze zdjecie sie wyświetli bo nie wiem jak je sie tutaj wkleja
icon_sad.gif
PIC_0242.JPG

Załączniki

• PIC_0242.JPG
    PIC_0242.JPG
    234 KB · Wyświetleń: 0

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
Ale niestety musze sie przyznac ze nie udało mi sie przeniesc masy całej na tort
icon_sad.gif
cały czas mi sie rwała nawet podczas wałkowania pękała nie wiem dlaczego jak nie podsypywałam pudrem to dodawałam planty i tak w kolko moze macie na to recepte ?? no i jak przenosicie mase na taki duzy tort? niestety musiałam zrobic paseczki na torcie bo inaczej nie dało rady
icon_sad.gif
a i tak skonczyłam go na biegu jak juz goscie przyszli
icon_sad.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
hehehe asiula ale sie usmialam z Twojego zakrecenia
rofl.gif

dziewczyny piekne te Wasze torcicha.
anbetung.gif

goia pierwzse koty za ploty - tort swietny! ja przy duzych tortach zwijam mase na walku lub pomagam sobie papierem do pieczenia
icon_biggrin.gif

a tu moje weekendowe:

Załączniki

• liliana_maly.jpg
    liliana_maly.jpg
    108.2 KB · Wyświetleń: 0

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
asiulla1984 @ 30 Jan 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1249027haha ale ja głupia jestem myślałam że o napis chodzi buahaha

no upieklam okrągły biszkopt i to co ściałam na talie położyłam na pośladki
icon_smile.gif
dzieki za info

icon_smile.gif
chyba sie nie podejme jednak, z moimi umiejetnosciami w zyciu nie wyjda i takie okragle poldupki
icon_sad.gif

albo mnie oswiec, tylko tak jak krowie przy rowie... jak to zrobic zeby byl taki idealny ksztalt... moj kolega slubny juz dawno suszyl mi glowe o taki tort... mialby radoche jak nie wiem co
icon_smile.gif

ale ten Twoj tort rewelacja, zreszta jak kazdy wykonany przez Ciebie...

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Goia śliczna myszka
icon_smile.gif

Myślę, że istotne znaczenie ma temperatura masy którą obkładamy tort. Masa musi być dobrze wyrobiona, ciepła, dobrze uplastyczniona wówczas się nie rwie. To na bazie moich eksperymentów takie wnioski mi się nasunęły
icon_mrgreen.gif

Sionia, łatwo jest taką myszkę zrobić, drukujesz z netu jakąś postać następnie wycinasz poszczególne elementy z masy w odpowiednich kolorach i składasz na torcie
icon_mrgreen.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Jo_anna1 @ 31 Jan 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1249199Goia śliczna myszka
icon_smile.gif

Myślę, że istotne znaczenie ma temperatura masy którą obkładamy tort. Masa musi być dobrze wyrobiona, ciepła, dobrze uplastyczniona wówczas się nie rwie. To na bazie moich eksperymentów takie wnioski mi się nasunęły
icon_mrgreen.gif

Sionia, łatwo jest taką myszkę zrobić, drukujesz z netu jakąś postać następnie wycinasz poszczególne elementy z masy w odpowiednich kolorach i składasz na torcie
icon_mrgreen.gif
Joanno, czy dobrze zrozumialam -
-drukuje jakąś postac z netu,
-tne ją na poszczegolne elementy,
-wedlug tych szblonow wycinam w masie,
- skladam na torcie

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Beata, i papcio i gitara super
daumen.gif

sionia @ 31 Jan 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1249214Joanno, czy dobrze zrozumialam -
-drukuje jakąś postac z netu,
-tne ją na poszczegolne elementy,
-wedlug tych szblonow wycinam w masie,
- skladam na torcie
Dokładnie tak
icon_mrgreen.gif
Właśnie w ten sposób robiłam niedawno krecika https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=33167&st=2500 , a jeszcze wcześniej kubusia. Na takiej samej zasadzie wycinam kształty w biszkoptach, kiedy potrzebuję określonych postaci. oczywiście powiększam lub pomniejszam postacie. Najlepiej w takich wycinankach korzystać z kolorowanek internetowych, praktycznie znajdziesz każdą postać.
icon_mrgreen.gif

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
Dokładnie tak zrobiłam jak mówi Joanna myszke wydrukowałam z neta odrysowałam na koszulce a potem z koszulki przerysowałam na mase oczywiscie na odpowiednich kolorach masy.

Joanno tez uwazam za pod wpływem temperatury masa jest plastyczniejsza tylko ze ciezko wyrobic taki kawał masy na taki tort przynajmniej ja nie potrafie
icon_sad.gif
juz nawet rwałam i po kawałkach gniotłam ja i nawet było ok ale jak zaczełam wałkowac to znów było to samo
icon_sad.gif

emilka41

Member
Kwi 8, 2011
63
0
0
Mój ostatni torcik
Prawie wszystko ok,poza tym,że widać nierówności pod masą.Chyba brakuje mi wygładzania tą specjalną packą lub winą jest masa budyniowa,którą posmarowałam pod nią .Czy masa maślana byłaby lepsza? Obraz_638.jpg

a wasze jak zwykle cudaaaa-podziwiam i próbuje naśladować

Załączniki

• Obraz_638.jpg
    Obraz_638.jpg
    871.9 KB · Wyświetleń: 0

emilka41

Member
Kwi 8, 2011
63
0
0
I jeszcze tak mi się przypomniało ,bo tą koronkę wokół tortu na dole wykonałąm kapslem od napoju,ponieważ nie posiadam specjalistycznego sprzętu:)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy