magdziorek 13 @ 5 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1264029witajcie ponownie mam kolejne zlecenie śmietana ma być w o smaku ajerkoniaku na imprezie mają być dzieci i nie wiem jak to zrobić żeby nie było w nim alkoholu są jakieś aromaty by zastąpić ajerkoniak proszę o pomoc dziękuje z góryMożesz dodać aromat spożywczy o smaku ajerkoniaku np. taki http://allegro.pl/aromat-spozywczy-w-prosz...2172076926.html lub jeżeli mógłby to być krem zamiast śmietany http://allegro.pl/krem-do-tortow-smak-ajer...2179565302.html Dr.Oetker ma smaczne kremy.
BeataM @ 5 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1263869Torcik na imprezkę urodzinową dla moich synków 2 i 5-cio latka. Pierwszy piętrowy i drugi w całości pokrywany masa cukrową. Tym razem z przepisu Dorotaxx (z małą modyfikacją - robiąc za pierwszym razem połowę porcji przez pomyłke dodałam planty jak do całej, więc robiąc potem cała porcję też dałam więcej - masa jest fajnie plastyczna). Lepiej mi się z nią pracowało niż z masą Illy, choć przy pokrywaniu tortu rozerwała mi się. Wałkowałam na papierze i potem razem z nim przenosiłam, no i troszkę jednak byla przyklejona. Chyba bałam się dac zbyt dużo cukru pudru, żeby nie przeskoczyć z etapu zbyt lepka do kruchaJak robiłam zielony kolorek dodałam jeszcze cukru i już było lepiej. Kolorki trochę słabe - tych samych barwników używałam do masy Cinki i dają intensywniejsze bawry, pewnie dlatego, że tamta masa nie jest biała. Dzieciaczki w każdym bądź razie były zachwycone i gościom tez tort bardzo się podobał![]()
Jak barwiłaś biszkopty do tortu? Przed pieczeniem czy dopiero po?
Goska8406 @ 6 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1264131https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34052&st=40
Wrzuciłam na ta stronkę kilka fotek z figurkami jak je zrobić krok po kroku oraz kapsel z piwka.Mam nadzieję że krórejś z was się przyda.![]()
Niestety usunięte
Goska8406 @ 6 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1264294Jak barwiłaś biszkopty do tortu? Przed pieczeniem czy dopiero po?Przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie jak można zabarwić biszkopt po upieczeniu?
Ja piekłam biszkopt z przepisu na tęczowy tort: http://beatka03kuchennie.blogspot.com/2012...inbow-cake.html, choć myślę, że normalny biszkopt tez można podobnie zabarwić.
Devillwoman jak zwykle cudo!!!
Bumelka śliczne torty![]()
Rastiusza @ 7 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1264464Bumelka wszystkie piękne!Mam ochotę zrobić podobne.Najbardziej podoba mi się żółty i liliowy.Jak robiłaś strukturę na liliowych kwiatach z pierwszego tortu? Czym malowałaś kwiaty na trzecim torcie? Czy to barwnik perłowy?Miło mi,że się podobają.Jeśli chodzi o liliowy to kwiaty są gładkie wycięte wykrawaczką a ten środkowy dodatkowo tylko wymodelowany kulką.Nie ma tam żadnej struktury(chyba że Cię nie zrozumiałam)Jeśli chodzi o kwiatki na torcie urodzinowym to rzeczywiście po wycięciu i podsuszeniu pociągnęłam pudrowym barwnikiem perłowym.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.