Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
wesołych Świąt !!!!
drinks_wine.gif

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
devillwoman @ 5 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1276320Literki wycina się z masy zagęszczonej czyli w/w royal icing plus utwardzacz (CMC, guma Tragacantowa lub inny) albo jeśli nie posiadasz to po rozwałkowaniu royal icing z obu stron oprósz dobrze cukrem pudrem, wygładz i zostaw do podeschnięcia kilka godzin powinno się udać
icon_smile.gif
Powodzenia
Dzięki, udało się, sypałam cukrem:)

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Aśka pracusiu nie padnij kochana przy tych tortach bo kto cię zastapi ???
icon_smile.gif
- wszystkie torciki super
icon_smile.gif

Beata fajny z bucikami ale byłby fajniejszy jakby zdjęcie weszło
fiesgrins.gif

A to mój chyba sprzed tygodnia który robiłam caaałłłyyyy dzień bo byłam tak chora że nie wiedziałam co czynię
icon_smile.gif
- na szczęście znajomy stwierdził że ok i zamówił na środę dla syncia na roczek - zgapię od Aski beczkę miodu Puchatkową a co
icon_smile.gif

klaudia.jpg klaudia__1.jpg

Załączniki

• klaudia.jpg
    klaudia.jpg
    79.5 KB · Wyświetleń: 0
  • klaudia__1.jpg
    klaudia__1.jpg
    83.3 KB · Wyświetleń: 0

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Megi jak uzyskujesz ten połysk? Ja próbowałam kiedyś posmarować wodą ale nie świecił się tak ładnie a bałam się więcej tej wody aby się zbytnio nie lepił albo jeszcze co gorszego.Róże są na całej powierzchni błyszczące , nawet w zakamarkach płatków.Jak to robisz aby ich nie uszkodzić? Ojjj ciągle mam jakiś problem ale sorry że tak męczę tymi pytaniami.Jestem laikiem i wszystko co wiem to tylko z tego forum od Was dziewczyny.

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
bumelka bo zdjęcia robione są zaraz po posmarowaniu wodą i przez jakis czas tak sie błyszczy, później ta woda wysycha, ja swoje maluję wodą pędzelkiem małym np., a jak chcę żeby sie świeciły to perłowym barwnikiem w proszku rozpuszconym w wodzie albo alkoholu maluję i jak woda wyschnie to i tak sie błyszczą, są takie perłowe

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
Jak zwykle jestem pod wrażeniem Waszych produkcji:) Asiulla - rewelacja!

Może poratujecie mnie pomysłem - zdjęciem tortu dla kaskadera? wymysliłam sobie ludzika-kaskadera na jakiejś ścianie/drabinie a pod nim płomienie... ale nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce... może któraś z Was ma pomysł na taki kaskaderski tort?
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy