beata34 @ 10 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1277177Asiulla, gdzie kupowałaś wykrawaczki do alfabetu? Ładny masz kształt literek
Bumelko dzięki
na ebay kupiłam, parę stron wcześniej nawet wklejałam linki![]()
Dorota519 @ 11 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1277533Cześć Dziewczyny
Torty jak zwykle super
Ale mam jedno pytanko klientka zażyczyła sobie na torcie zdjęcie z opłatka tylko ja nigdy nie robiłam takiego tortu i nie mam pojęcia jak taki opłatek zachowuje się jak leży na masie cukrowej. Czy on nie zawilgotnieje? Ona chce go odebrać dzień wcześniej, więc nie wiem czy jest to dobry pomysł?Ja nie robiłam jeszcze nic z opłatkiem ,ale znalazłam coś takiego
Piszą tam o "papierze cukrowym"...zresztą sama przeczytaj
Dorota519 @ 11 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1277533Cześć Dziewczyny
Torty jak zwykle super
Ale mam jedno pytanko klientka zażyczyła sobie na torcie zdjęcie z opłatka tylko ja nigdy nie robiłam takiego tortu i nie mam pojęcia jak taki opłatek zachowuje się jak leży na masie cukrowej. Czy on nie zawilgotnieje? Ona chce go odebrać dzień wcześniej, więc nie wiem czy jest to dobry pomysł?jak w poście wyżej
oraz
Opis dołaczony do oferty w P.AN: Papier cukrowy przeznaczony do wykonywania foto-tortów na podkładzie z marcepanu, ticino lub innych mas cukrowych. Odradza się układać zdjęcie na papierze cukrowym bezpośrednio na śmietanę w tym celu lepiej zastosować papier opłatkowy.
Foto-torty czyli torty z jadalnym zdjęciem na powierzchni od dłuższego już czasu są niezwykle popularne i zamawiane praktycznie na każdą okazję. Technologia foto-tortów polega na ułożeniu na torcie zdjęcia wykonanego przy pomocy drukarki wyposażonej w barwniki spożywcze na jadalnym papierze opłatkowym lub cukrowym. Rozwiązanie to doskonale się sprawdza zarówno na torty okazjonalne jak i z postaciami z bajek dla dzieci oraz na torty na zamówienie firm z logo na bankiety firmowe.
czarnowodzianka @ 12 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1277681Witajcie
Czy do pokrycia tortu uzywałyscie kiedyś kremu z "paczki z masłem bezpośrednio pod masę cukrową bo nie wiem czy nic się nie będzie działo??bo nie wiem czym obsmarowac tort. Pomocy.....Ale te masy z paczki są z masłem i mlekiem to raczej nie. Jak czasami daję tą masę na muffinki i na to ozdoby to się rozpuszczają![]()
Dorota519 @ 12 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1277840Ale te masy z paczki są z masłem i mlekiem to raczej nie. Jak czasami daję tą masę na muffinki i na to ozdoby to się rozpuszczają
Dzięki za pomoc pokryłam zwykłą masą z masła i cukru pudru, tylko wystąpił inny problem , masa z przepisu Illy bardzo po rozwałkowaniu mi się łamała, czy to wina ze w lodowce dzień była, a moze barwnika w proszku, juz sama nie wiem jakiego przepisu uzywac, a Wy Dziewczyny jaką masę dajecie, juz macie duzo większe doświadczenie ode mnie...jak skonczę moje torty to wstawię fotki na razie mam jeden i poł jeszcze i poł przede mną, lece lepic masę
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.