Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Dzisiejsze dla bliźniaczek. Musiały być dwie!!!

Załączniki

• IMG_4185.JPG
    IMG_4185.JPG
    193.5 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_4179.JPG
    IMG_4179.JPG
    100.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_4156.JPG
    IMG_4156.JPG
    115.4 KB · Wyświetleń: 0

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
Świetnie bliźniaczki
icon_smile.gif

A to mój dzisiejszy, właśnie odebrany:)

Komunijny%202.jpg

Wymęczony niemiłosiernie. Od rana mi nie szło, dopiero jak zrobiłam sobie godzinę przerwy wszystko zaczęło nabierać kształtów. Na szczęście klientka zadowolona (już poleciła mnie następnej hurrra) i to jest najważniejsze:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

marketa

Member
Maj 6, 2012
1
0
0
Cześć! Ja tutaj pierwszy raz właśnie z powodu gazetki tutaj trafiłam.
Po pierwsze - Kobietki - przecudne torty! Jestem pod wrażeniem.
Ja dopiero zaczynam, więc amatorszczyzna ze mnie kompletna i mam kilka pytań. Jako że stron w tym wątku wiele, a nauka goni to pewnie ponowie jakieś pytania. Gdzieś mi się obiło o uszy, że barwniki spożywcze są nie zdrowe, wiecie coś na ten temat? I jeszcze chciałam zapytać , jeśli można oczywiście, jak powstał Zygzak na torcie Asi? Chciała bym bratankowi na 6 urodziny coś takiego stworzyć
icon_smile.gif

Odnośnie gazetki to w Warszawie się nie spotkałam. Dwa numery kupiłam w sklepie w mojej małej miejscowości i z niecierpliwością czekam na kolejny.

Manju

Member
Wrz 5, 2010
29
0
1
marketa @ 6 May 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1286049Cześć! Ja tutaj pierwszy raz właśnie z powodu gazetki tutaj trafiłam.
Po pierwsze - Kobietki - przecudne torty! Jestem pod wrażeniem.
Ja dopiero zaczynam, więc amatorszczyzna ze mnie kompletna i mam kilka pytań. Jako że stron w tym wątku wiele, a nauka goni to pewnie ponowie jakieś pytania. Gdzieś mi się obiło o uszy, że barwniki spożywcze są nie zdrowe, wiecie coś na ten temat? I jeszcze chciałam zapytać , jeśli można oczywiście, jak powstał Zygzak na torcie Asi? Chciała bym bratankowi na 6 urodziny coś takiego stworzyć
icon_smile.gif

Odnośnie gazetki to w Warszawie się nie spotkałam. Dwa numery kupiłam w sklepie w mojej małej miejscowości i z niecierpliwością czekam na kolejny.

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Asiula torty super ale kaspel dla mnie nr 1
icon_smile.gif

Marketa barwniki nie są zdrowe z pewnościa ale dodajemy ich znikome ilości więc w takich spożyte nikomu raczej nie zaszkodzą
icon_smile.gif

moje nastepne komunjne

komunia__kwiat.jpg
komunia_winogr__1.jpg

Załączniki

• komunia__kwiat.jpg
    komunia__kwiat.jpg
    68.6 KB · Wyświetleń: 0
  • komunia_winogr__1.jpg
    komunia_winogr__1.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 0

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Dziewczyny torty rewelacja:)

Megi jak robiłaś ten stojący kielich na tort? Ja za tydzień zaczynam sezon komunijny:) I na jeden z tortów muszę zrobić kielich.

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Dorota podstawe i stopke robiłamz dwóch części i sklejałam odrazu woda z glukoza - dałam wykałaczkę żeby pion miało a górę kielicha wyciełam kółko i suszyłam w kieliszku takim na wino - mam takie stozkowe a potem sklejałam całość - ważne żeby wyschło dobrze - jakieś 2-3 dni

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Oczywiście jak już wcześniej pisano...torty rewelacja,ale właściwie w Waszym wykonaniu dziewczyny to nic nowego
anbetung.gif

asiulla jak Ty robisz ten kapsel,że te "fałdki" są takie równe i odstępy między nimi też? Czy masę wałkujesz cieniej niż normalnie aby się dobrze układała?Wiem że pracujesz na pettinice ale czy dajesz w tym wypadku do niej cmc ? Pettinice dla mnie jest zbyt plastyczne aby cienko rozwałkować
gruebel_2.gif
Ło matko ale tych pytań... Dla mnie ten tort to mistrzostwo świata.Pewnie nigdy takiego nie zrobię

sylwiuńka

Member
Lut 15, 2011
23
0
0
Hej ho!
mi ostatnio masa z pianek murshallow spłyneła z tortu ;( cała! czy masa cukrowa nie spłynie? a może złym kremem wysmarowałam tort (maliny, jogurt, żęlatyna, bita śmietana)? Na sobote moja chrześnica popraosiła mnie o tort i obawaim sie ze znowu masa mi spłynie ;(

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
Monsterka dłubana do 4 rano, kiepska fotka bo zapomniałam zrobić brat już czekał jak doklejałam kwiatki a na imprezie byle jak zrobili.

Załączniki

• SDC13170m.JPG
    SDC13170m.JPG
    80.7 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy