Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Słuchaj Jo_anny ... dobrze mówi.Jeszcze się na Jej radach nie zawiodłam
icon_razz.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Vanilko...szczęka opadła mi na ziemię i nie mogę jej znaleźć. Wszystkie piękne, a o ilości to nawet nie mówię.Czy Ty odpoczywasz?

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Vanilko - ja Cie bardzo prosze - Ty odpocznij troche!!!
icon_biggrin.gif

ale nas pieknosciami zasypala! szal!

a co do wykrawaczek to nie raz mi sie przydaly nie tylko do kwiatow - a zdjecia w instrukcji fakt - malo dopracowane
icon_biggrin.gif

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
ja ten weckend własnie odpoczywam - zaczęłam i juz skończyłam aż jednym tortem hi hi czyli szału nie ma ale czasami trzeba się wyspać i akumulatorki naładować i tylko podziwiać inne cuda
icon_smile.gif

motor.jpg

Załączniki

• motor.jpg
    motor.jpg
    69.4 KB · Wyświetleń: 0

Viola17

Member
Cze 14, 2012
4
0
0
Dzień dobry Panią
icon_smile.gif
Nie wiem w jakim temacie to pytanie umieścić i proszę o pomoc. Uwielbiam piec, z zawodu nie jestem cukiernikiem ale bym chciała dalej kształcić się wlaśnie w tym kierunku. Moje pytanie dotyczy założenia własnej firmy tzn wypieki na zamówienie produkowane w domku. Chciala bym robić to legalnie i nie wiem czy zdolam przejść wszystkie przepisy. Proszę o pomoc, może, któraś z Was ma w tym doświadczenie? Mogłaby mi doradzić?

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Witaj Violu,
mysle, ze przede wszystkim powinnas zasiegnac informacji w sanepidzie przynaleznym do Twojego miejsca zamieszkania. Przepisy sa bardzo rygorystyczne - osobna kuchnia, kafelki, odplywy w podlodze, specjalne blaty, miejsce do zmywania i miejsce do przechowywania, lodowki - wiaze sie to z masa biurokracji i nakladow finansowych. Spotkalam sie tez z dwoma opiniami z sanepidu: jedna mowila o tych wymaganiach wyzej, a druga, ze wystarczy ksiazeczka sanepidu. Jak to sie mowi ''co kraj to obyczaj, a kazdy urzednik swoje'' wiec najlepiej bedzie jak zasiegniesz opinii u zrodla
icon_biggrin.gif

aha - jesli bedziesz pytac to nie mow, ze chodzi o cukiernie. Poniewaz nie jestes z wyksztalcenia cukiernikiem to musisz zaznaczyc, ze chodzi o domowe wypieki dla osob prywatnych.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy