Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
Pomimo, że nie robię tortów tak często ja Wy, z zapartym tchem na bieżąco śledzię Wasze dokonania, tworzycie CUDNE torciki
anbetung.gif

lambethko dzięki tobie skusiłam się na wykonanie torcika z kwiatami, nie są one tak piękne jak twoje ale to moje pierwsze
icon_wink.gif

Załączniki

• babcia_tort.JPG
    babcia_tort.JPG
    128.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
Dziękuje miglietta
icon_smile.gif

sioniu taka moja natura , że zabieram się do pracy nad tortem w ostatniej chwili i później jestem zła sama na siebie, że kwitnę nad blatem kuchennym przez cały dzień
icon_wink.gif
zrobienie bukietu zajeło mi dwa dni (całe dwa spędzone w kuchni)a zrobiłam go na dzień przed imprezą. Barwiki mam w większości Sweet Decora w proszku, podstawowe kolory (niebieski,czerwony,żółty,zielony,brązowy,złoty,srebrny) a z nich mieszam odpowiednie odcienie
icon_wink.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
zahir2006 @ 23 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1321865Pomimo, że nie robię tortów tak często ja Wy, z zapartym tchem na bieżąco śledzię Wasze dokonania, tworzycie CUDNE torciki
anbetung.gif

lambethko dzięki tobie skusiłam się na wykonanie torcika z kwiatami, nie są one tak piękne jak twoje ale to moje pierwsze
icon_wink.gif
Piekne te kwiaty!! slicznie Ci wyszly i ciesze sie, ze sie skusilas bo efekty powalaja na kolana
icon_biggrin.gif

miglietta @ 23 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1321867pomocy!!! potrzebuję pomysłu na torcik urodzinowy dla dziecka - motto przewodnie urodzin - Egipt
na ile osob?
jesli niewiele to zrobilabym tort piramide lub tort cegle-sciane i na niej heroglify. A jak na wiecej osob to tort prostokatny, na jego bokach hieroglify, na wierzchu piramidy, Nil, palmy, fatamorgana lub cos z atrybutow faraona
icon_biggrin.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
zahir2006 @ 23 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1321902Dziękuje miglietta
icon_smile.gif

sioniu taka moja natura , że zabieram się do pracy nad tortem w ostatniej chwili i później jestem zła sama na siebie, że kwitnę nad blatem kuchennym przez cały dzień
icon_wink.gif
zrobienie bukietu zajeło mi dwa dni (całe dwa spędzone w kuchni)a zrobiłam go na dzień przed imprezą. Barwiki mam w większości Sweet Decora w proszku, podstawowe kolory (niebieski,czerwony,żółty,zielony,brązowy,złoty,srebrny) a z nich mieszam odpowiednie odcienie
icon_wink.gif
Zahir,
to co dałas, by uzyskac kolor piwonii? i ten zielony tez jest mieszanką?

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
zahir Twoje kwiaty są piękne i powinnaś częściej dawać nam powody do podziwiania takich tortów. emoty009.gif

Załączniki

• emoty009.gif
    emoty009.gif
    6.4 KB · Wyświetleń: 0

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
Dziękuje dziewczny za pochwały, sioniu podróbka piwonii powstała z barwnika w proszku czerwonego a zielony z kwiatów został mi z boiska (masa kupna sweet decora), dodałam swoją masę i wyszedł jaśniejszy. Listki i pąki już robiłam z samoróbki kolor barwnika to trawa cytrynowa
wink.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Zahir, cały czas intryguje mnie ta piwonia. Bardzo podoba mi się jej kolor. Czy mozesz podac mi, która czerwien uzyłaś, bo na ich stronie są różne.

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
Barwnik w proszku mam czerwień allura, ja zawsze troszkę kombinuje z kolorami, mieszam i sprawdzam co wyjdzie więc trudno mi dokładnie powiedzieć czy dodałam jeszcze cosik
gruebel_2.gif
czasami używam pozostałości mas gotowych i mieszam ze swoimi, kolory ciężkie do wybarwienia t.j. czarny,czerwony do obłożenia kupuje gotowe, mam nadzieję że coś pomogłam
wink.gif

Goska8406

Member
Paź 4, 2011
66
0
0
Dziewczyny pomóżcie mi, mam zamowienie na dwa torciki. jeden dla budowlanca a drugi dla kierowcy DHL. mam kilka opcji ale podejrzewam ze z moimi umiejetnosciami nie dam rady podolac wyzwaniu. moze wy macie jakies ciekawe pomysly albo linki. licze na was. przy okazji wrzucam moje ostatnie wypociny.

Załączniki

• SAM_1884.JPG
    SAM_1884.JPG
    173 KB · Wyświetleń: 0
  • SAM_1911.JPG
    SAM_1911.JPG
    194.1 KB · Wyświetleń: 0
  • SAM_1936.JPG
    SAM_1936.JPG
    188.3 KB · Wyświetleń: 0
  • SAM_1916.JPG
    SAM_1916.JPG
    154.2 KB · Wyświetleń: 0

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0

Veyf

Member
Sie 23, 2010
4
0
0
Witam!
Chciałabym przygotować tort piętrowy. Zastanawiam się czy używanie przekładek między piętra jest konieczne. Tort ma mieć dwa, maksymalnie trzy piętra. Czy stosowanie przekładek i umocnień stosuje się tylko do cięższych tortów? Przygotowywany przeze mnie wypiek ma być na 30 osób. Piętra będą pokryte masą cukrową.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy