Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
i....

Dla "NOWYCH" fanek dekorowania tortów dodam że 90% tego co dziś potrafie i wiem... dowiedziałam się właśnie tutaj...

Załączniki

• sowa_dla_darii.jpg
    sowa_dla_darii.jpg
    164.2 KB · Wyświetleń: 0
  • roszpunka.jpg
    roszpunka.jpg
    149.9 KB · Wyświetleń: 0

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
Devilko fajnie, że wróciłaś
cvety.gif
bussi.gif
daumen.gif

piękne te twoje dzieła, bo to już nie są zwykłe torty, a właśnie dzieła sztuki...

Ostatnią edycję dokonał moderator:

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
asiulla, piękny ninja. Czy mogę cię prosić o jakąś podpowiedź jak zrobiłaś ten kształt i w jaki sposób obkładałaś masą? W jednym kawałku czy po trochę? Mój synek ma za tydzień urodziny i marzy mu się Lego Ninjago a ja kombinuję czy duże klocki i mały chłopek, ale jak zobaczył twojego ninjago to powiedział, że taki chce. No i na ile to jest osób?

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Devi, swietnie, że jesteś
bussi.gif
a torty super. Przyznam Ci całkowitą rację, tu mozna się wiele, bardzo wiele nauczyć. Torty angielskie robię dopiero( już) 2 lata i tutaj zaczynałam się uczyć
icon_mrgreen.gif

Moje 2 torciki, jeden jeszcze idę wykończyć a będzie to dla mojej mamy na urodziny- tylko koncepcji wciąż brak
gruebel_2.gif

IMG_1639.JPG IMG_1644.JPG

Załączniki

• IMG_1639.JPG
    IMG_1639.JPG
    191.6 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_1644.JPG
    IMG_1644.JPG
    224.5 KB · Wyświetleń: 0

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
sabuto @ 20 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1358866A można to jakoś powiększyć bo nie widzę,a na Fb nie jestem
gruebel_2.gif
To ja moze napisze
od numeru 3
3 stemple z literkami
4. narzedzie do dekoracji z kulka i 2 wzkrawaczki gwiazdki
5. trzy szablony i wykrawaczka w ksztalcie serca
6. trzy szablony
7. dwie koncowki cukiernicze w ksztalcie duzego platka i zamknietej gwiazdki
8. silikonowa foremka w ksztalcie kamei
9. dwie wykrawaczki stokrotki
10. narzedzia do platkow i listkow plus poreczna kasetka na przybory
11. kwiatowy szablon do bokow ciasta
12. narzedzie do karbowania
13. koncowka do koszykowych splotow plus kasetka na koncowki
14. wykrawaczka gleboka falbana
15. silikonowa forma guziki
16. szablon z filigranowym wzorem
17. mini walek strukturalny
18. narzedzie z zabkowanym stozkiem
19. wykrawaczka w ksztalcie babeczki
20. dwie koncowki cukiernicze

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Wszystkie torty piękne,jak zwykle,te bez koncepcji i te z nią.
Mój też ma temat ale nie jestem z wykonania zadowolona.Nie miałam masy tylko jakieś resztki.Dobrze ,że dla siostry to wybaczy tę ascezę
gruebel_2.gif

25_lat_razem.jpg

25_.lat_razem.jpg

Załączniki

• 25_lat_razem.jpg
    25_lat_razem.jpg
    73.7 KB · Wyświetleń: 0
  • 25_.lat_razem.jpg
    25_.lat_razem.jpg
    50.5 KB · Wyświetleń: 0

AGA2312

Member
Lip 3, 2011
26
0
0
Pytanie z innej beczki,jak Panie myślą czy figurka jest do wykonania z masy cukrowej ( ta biała)...

Pokaż załącznik 77853

figurka młodych miała by być do takiego tortu,

Pokaż załącznik 77854

Młodym podoba się jeszcze inna figurka-też biała,ale na mój gust to w wykonaniu będzie jeszcze trudniejsza niż poprzednia.

Pokaż załącznik 77855

Jest opcja do wyboru spośród dwóch tortów,no i nie wiadomo na co się zdecydują...
na mój gust to torty są w miarę proste,ale pary młodej z drugiego zdjęcia to nie będę umiała wykonać.

Pokaż załącznik 77856

Ostatnią edycję dokonał moderator:

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
elmagra @ 20 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1358855asiulla, piękny ninja. Czy mogę cię prosić o jakąś podpowiedź jak zrobiłaś ten kształt i w jaki sposób obkładałaś masą? W jednym kawałku czy po trochę? Mój synek ma za tydzień urodziny i marzy mu się Lego Ninjago a ja kombinuję czy duże klocki i mały chłopek, ale jak zobaczył twojego ninjago to powiedział, że taki chce. No i na ile to jest osób?
wydrukowałam sobie mały obrazek ninja i powiększyłam na ksero na różne rozmiary i wycięłam
biszkopt piekę w prostokątnej blaszce 21x31 cm, przekładam śmietaną i po stężeniu wykałaczkami tego powiększonego ninja przyczepiam do biszkopta i docinam na kształt, dużo biszkopta przełożonego odchodzi ale u mnie zaraz to znika bo wszyscy zjadają hehe
icon_smile.gif

tynkuje tort i później jednym dużym kawałkiem masy do obkładam, chusta jest tylko z osobnego kawałka kładziona na obłożonym już ninja. Ten niebieski to był np na 10 osób a ukroiło by się z niego nawet i więcej porcji tak koło 13-15 zależy jak kto kroi

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
AGA da się zrobić takie figurki z masy cukrowej. Trzeba je robić na patyczku( druciku) i trochę wcześniej żeby wyschły.

asiulla1984 @ 21 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1359180wydrukowałam sobie mały obrazek ninja i powiększyłam na ksero na różne rozmiary i wycięłam
biszkopt piekę w prostokątnej blaszce 21x31 cm, przekładam śmietaną i po stężeniu wykałaczkami tego powiększonego ninja przyczepiam do biszkopta i docinam na kształt, dużo biszkopta przełożonego odchodzi ale u mnie zaraz to znika bo wszyscy zjadają hehe
icon_smile.gif

tynkuje tort i później jednym dużym kawałkiem masy do obkładam, chusta jest tylko z osobnego kawałka kładziona na obłożonym już ninja. Ten niebieski to był np na 10 osób a ukroiło by się z niego nawet i więcej porcji tak koło 13-15 zależy jak kto kroi
ja natomiast zawsze wycinam kształt z biszkoptu zanim przełożę. Po przełożeniu ewentualnie docinam jakieś szczgóły ale w zasadzie już rzadko.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy