devillwoman
Member
- Lis 18, 2010
- 438
- 0
- 0
devillwoman @ 20 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1358824i....
Dla "NOWYCH" fanek dekorowania tortów dodam że 90% tego co dziś potrafie i wiem... dowiedziałam się właśnie tutaj...Przepiękne !
goia87 @ 19 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1358668hej dziewczynki tu jest spis co bedzie w poszczegolnych numerachA można to jakoś powiększyć bo nie widzę,a na Fb nie jestem![]()
sabuto @ 20 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1358866A można to jakoś powiększyć bo nie widzę,a na Fb nie jestem
To ja moze napisze
od numeru 3
3 stemple z literkami
4. narzedzie do dekoracji z kulka i 2 wzkrawaczki gwiazdki
5. trzy szablony i wykrawaczka w ksztalcie serca
6. trzy szablony
7. dwie koncowki cukiernicze w ksztalcie duzego platka i zamknietej gwiazdki
8. silikonowa foremka w ksztalcie kamei
9. dwie wykrawaczki stokrotki
10. narzedzia do platkow i listkow plus poreczna kasetka na przybory
11. kwiatowy szablon do bokow ciasta
12. narzedzie do karbowania
13. koncowka do koszykowych splotow plus kasetka na koncowki
14. wykrawaczka gleboka falbana
15. silikonowa forma guziki
16. szablon z filigranowym wzorem
17. mini walek strukturalny
18. narzedzie z zabkowanym stozkiem
19. wykrawaczka w ksztalcie babeczki
20. dwie koncowki cukiernicze
sionia @ 20 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1358902Sabuto,
moze tutaj uda ci się obejrzeć dodatki http://www.ebay.pl/sch/i.html?LH_PrefLoc=2...ting+DeAgostiniDzięki Sionia![]()
Pokukam potem na spokojnie jak więcej czasu będę miała.
elmagra @ 20 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1358855asiulla, piękny ninja. Czy mogę cię prosić o jakąś podpowiedź jak zrobiłaś ten kształt i w jaki sposób obkładałaś masą? W jednym kawałku czy po trochę? Mój synek ma za tydzień urodziny i marzy mu się Lego Ninjago a ja kombinuję czy duże klocki i mały chłopek, ale jak zobaczył twojego ninjago to powiedział, że taki chce. No i na ile to jest osób?wydrukowałam sobie mały obrazek ninja i powiększyłam na ksero na różne rozmiary i wycięłam
biszkopt piekę w prostokątnej blaszce 21x31 cm, przekładam śmietaną i po stężeniu wykałaczkami tego powiększonego ninja przyczepiam do biszkopta i docinam na kształt, dużo biszkopta przełożonego odchodzi ale u mnie zaraz to znika bo wszyscy zjadają hehe![]()
tynkuje tort i później jednym dużym kawałkiem masy do obkładam, chusta jest tylko z osobnego kawałka kładziona na obłożonym już ninja. Ten niebieski to był np na 10 osób a ukroiło by się z niego nawet i więcej porcji tak koło 13-15 zależy jak kto kroi
asiulla1984 @ 21 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1359180wydrukowałam sobie mały obrazek ninja i powiększyłam na ksero na różne rozmiary i wycięłam
biszkopt piekę w prostokątnej blaszce 21x31 cm, przekładam śmietaną i po stężeniu wykałaczkami tego powiększonego ninja przyczepiam do biszkopta i docinam na kształt, dużo biszkopta przełożonego odchodzi ale u mnie zaraz to znika bo wszyscy zjadają hehe![]()
tynkuje tort i później jednym dużym kawałkiem masy do obkładam, chusta jest tylko z osobnego kawałka kładziona na obłożonym już ninja. Ten niebieski to był np na 10 osób a ukroiło by się z niego nawet i więcej porcji tak koło 13-15 zależy jak kto kroija natomiast zawsze wycinam kształt z biszkoptu zanim przełożę. Po przełożeniu ewentualnie docinam jakieś szczgóły ale w zasadzie już rzadko.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.